Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ibogdanov - специалист
filmatoplo написа:
Не съм го разреждал , утре ще видя каква марка беше :? , 5 литра -синя течност ,квадратна туба.За менте -може , мирише доста като пръсна по стъклото :wink: .
хммм.. и моята е съшата.
гарантирам, че на -10 си беше ОК. Направих грешката да си пръсна на джама ;) стана мноо интересно
остана ми в тубата около 1/2 и тя не замръзна.
мога да снимам тубето и да ти го покажа, но се съмнявам да е различно от тов акоето си купил
batman - специалист
И как мога да го заредя този динатриев фосфат в системата? Той по същество си е вид сол. Дали въобще нещата с тези така наречени "Инхибитори" стоят по начина описан от Фло (който между другото ги цитира от един друг форум). Никъде в нета на мога да открия допълнителна информация.
Фло - специалист
batman написа:
И как мога да го заредя този динатриев фосфат в системата? Той по същество си е вид сол. Дали въобще нещата с тези така наречени "Инхибитори" стоят по начина описан от Фло (който между другото ги цитира от един друг форум). Никъде в нета на мога да открия допълнителна информация.
Даже специално упоменах,че е цитат, ама не беше от форум, което не е толкова важно.

Зареждането е просто ,като знаеш колко течност ти събира системата. Примерно събира 50 л. и ти трябва 0,4 % динатриев фосфат ,като това излиза 200 грама.Ами сипваш ги в една кофа и точиш от системата течност и разбъркваш до разтваряне.После наливаш разтвора през разширителния съд и толкоз.Като повърти помпата ще го разнесе по системата.
Transporterr - специалист
доколкото забелязвам този динатриев фосфат прилича на сол.

http://pharma-bg.com/product.php?id=88
...представлява бял прах, който е силно хигроскопичен и разтворим във вода.
http://translate.google.bg/translate?hl ... _phosphate
batman - специалист
Виждях естествено, че е цитат, безпокои ме факта, че се върти едно и също из нета, което ме навежда на мисълта, че източникът на тази информация е един и същ. Изпитвам определени резерви дали това с динатриевия фосфат е вярно като начин на въздействие или в случая по скоро като средство против взаимодействието на пропилен гликола с цинка и другите метали от инсталацията.
Тези съмнения обаче не ми попречиха да си купя фосфата, дори ще ми остане половин килограм след евентуална употреба.
Ако река да го използвам и налея разтвора през разширителния съд, както ме съветва Фло, този разтвор дали няма да си остане само в казанчето. Въобще не си представям флуида да циркулира през РС, освен ако не избие при висока температура.
Фло - специалист
batman написа:
Виждях естествено, че е цитат, безпокои ме факта, че се върти едно и също из нета, което ме навежда на мисълта, че източникът на тази информация е един и същ. Изпитвам определени резерви дали това с динатриевия фосфат е вярно като начин на въздействие или в случая по скоро като средство против взаимодействието на пропилен гликола с цинка и другите метали от инсталацията.
Тези съмнения обаче не ми попречиха да си купя фосфата, дори ще ми остане половин килограм след евентуална употреба.
Ако река да го използвам и налея разтвора през разширителния съд, както ме съветва Фло, този разтвор дали няма да си остане само в казанчето. Въобще не си представям флуида да циркулира през РС, освен ако не избие при висока температура.
batman,има принцип на равновесието при водните разтвори.Ти като изсипеш разтвор с по-голяма плътност в тъкъв с по-малка те изравняват концентрацията си.Отделно,че и помпата създава поток ,или движение на течността,тъй че няма да останат неразмесени.Сетих се ,че източника на информацията е уикипедия.Виж там антифриз!

Тема "Гликол и поцинковани фитинги." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: