ами някой по-напред в темата го коментира, то затова не трябва често да се точи водата
ама се налага понякога
ама се налага понякога
nikivd написа:Моята система е отворена. За разширител ползвам балон от 80л. Бойлер. Сложен е под покрива и изолиран с доста минерална вата и найлон. Преди няколко седмици във Видин удари рекорд! -28 градуса. Там горе под керемидите температурата едва ли е била кой-знае колко по висока. Все пак вятъра идва и си заминава от всякъде. И познайте, разширителя НЕ замръзна. А тези, които се надяват на предпазен клапан да споделя нещо. Котлето ми е свързано с водопровода, посредством един маркуч с метална армировка. (като тези дето ги слагат на бойлерите) Пускам аз да допълня системата есента и квоЕ за да нямам този проблем съм си сложил антифриз.няма никой
Свалям маркуча и той запушен с котлен камък. Едвам го изчистих с една стоманена тел. Та въпроса е дали тези предпазни клапани няма да се запушат с котлен камък? И ако се случи кво става? Ами ако се случи нещо със захранването или със помпата и спре да върти, Тази пара къде ще ходи?
nnikbg написа:Не ми се мисли iliana ако развърти тези врътки и водата текне какво ще стане в хола и.и мен не ми се мисли, дали ще тече доста вода
nnikbg написа:Болшинство затворените РС се монтират с вентила за помпене надолу. При този начин на монтаж , спука ли се мембраната въздуха отива в системата а не се разтваря във водата и оставате без РС...При такъв начин на монтаж или при хоризонтална бутилка (като при хидрофорите) има смисъл от мембраната и спукването и ще доведе до проблеми. Учуден съм обаче, че според теб болшинството затворени РС се монтират с вентила надолу. Гледам, че и в схемите си АнтонВМ ги слага с вентила нагоре, а и всички, които съм виждал са така монтирани. Даже и един бърз преглед показва, че производителите ги рекламират с вентила нагоре - www.google.bg
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: