• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
miroslav_cholich - специалист
Здравейте, днеска премерих стаите и радиаторите, ето и данните:
1 ви етаж
спалня 15 кв. 2 радиатора (60х100 и 50х120)
кухня 34 кв. (2 радиатора 100х60 и един 120х50)
2 ри етаж
спалня 15,2 кв (160х60)
хол 29 кв. два радиатора (140х50 и 160х50)
спалня 16кв. два радиатора (120х50)
две бани с лири бойлер 80 литра
спалня 28 кв. конвектор клима 2000
на всякъде е с термо глави
нямам стайни термостати
всички радиатори работят освен хола и едната спалня 15.2 кв
filmatoplo написа:
По настройките -(пелети макс 35 гр) съдя че е настроена горелката на 32 киловата в автоматичен режим , по мощност ( 10% ) си в момент на модулация .Дали настройката на мощността е много или малко за сградата още гадаем :? .Нали фирмата е още там ,при мен е така -два дни се занимавам само с настройки след пуск :wink: или проверка на това да не се случи -за което ти береш ядове .Да попитам за работата на горелката -какви температури стига в стаите ,регулира ли се по стайна температура, горелката колко време работи, колко време почива -ако угасва въобще , забелязал ли си -колко време е на 100% и колко е в модулация 10% . :?
Ами до колкото виждам по менюто автоматична настройка е вкл. и мощноста е 32 кв.
LazarGanev - "Велик майстор"
Уф, направо недоумявам :shock: - ти отопляваш 90-100м2 бе човек, как така ще ти настроят котела на 32кВт. Дори и минималната му мощност пак ти е много. Не стига че са ти дали котел 3 пъти по-голям от нуждите, ами и го набримчили до край. Как работи този котел? Според мен термоглавите затварят бързо и той изключва и включва - в повечето време работи за себе си, как няма да харчи по 60 кила?
LazarGanev написа:
Уф, направо недоумявам :shock: - ти отопляваш 90-100м2 бе човек, как така ще ти настроят котела на 32кВт. Дори и минималната му мощност пак ти е много. Не стига че са ти дали котел 3 пъти по-голям от нуждите, ами и го набримчили до край. Как работи този котел? Според мен термоглавите затварят бързо и той изключва и включва - в повечето време работи за себе си, как няма да харчи по 60 кила?
О.к. да разбирам ли че трябва да го намаля на по малко 24кв. и ако намаля мощноста трябва ли да барам някъде другаде или да си го оставя в автоматичен режим 24 кв.
Седях 10 минути при котела през цялото време стоя на работен режим един път включи почистване,
мощноста му е на 10 процента а пламъка варира от 62 до 96 л,
Направи ми впечатление че часовника за трети път го сверявам и забавя с по 10 часа разлика за два дена,
друго което ми направи впечатление е че в режим почистване изхвърля доста не изгорели пелети
Ама това 10% не е работен режим, в този режим само харчи пелети. Интересно ми е какво ли КПД при 10%. Трябва да намеря някоя горелка наоколо и да направя замервания :). Виж сега, не съм се занимавал с тази марка за да ти кажа точно какво да бръкнеш в менюто, но на тебе ти трябва колкото може по-малка мощност, дори 10кВт е много. Нека някой от нейните разбирачи ти каже.
filmatoplo - майстор
Не знам дали разбираш тоест дали си запознат и контролера , но намали мощността поне на 24 киловата , без да променяш автоматичния режим (контролера сам ще промени цифрите пелети макс ) -след промяната-запамети настройките .Да поработи така -ще си проличи дали иска още намаляне .Погледни почистването -по колко секунди е и през колко минути .Намалете въздуха малко от 100 поне на 90 $ , ама най добре да я види спец.
filmatoplo написа:
Не знам дали разбираш тоест дали си запознат и контролера , но намали мощността поне на 24 киловата , без да променяш автоматичния режим (контролера сам ще промени цифрите пелети макс ) -след промяната-запамети настройките .Да поработи така -ще си проличи дали иска още намаляне .Погледни почистването -по колко секунди е и през колко минути .Намалете въздуха малко от 100 поне на 90 $ , ама най добре да я види спец.
Намалих я на 24кв. автоматичен режим
Почистването е през 4 мин за по 10 секунди
само незнам как да намаля въздуха
filmatoplo - майстор
За почистването не мога да кажа от разстояние , изглежда добре тоест не толкова често ,изглежда имаш добри и сухи (къси)и леки пелети -и въздуха от вентилатора ги повдига и хвърля в пепелника .За промяна на въздуха виж в инструкциите как се влиза в менюто .Прага до който сваляй въздуха е -пламъка да седи бял -без да пуши .
24кВт пак е прекалено много за тази площ в това топло време. Ако са реални де...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: