• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 19
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
Загубите са огромни и има много голямо значение дали се покрива или не, дори и за няколко часа. Реално загубите идват от площта на басейна, а не от обема му.
Dimcho14 - специалист
filmatoplo беше споделил, а аз също имах възможност да посетя потребителя на котел Ponast KP21 (http://www.ekoeffect.com/kotelkp21.html) в бургаския квартал Сарафово, който сподели, че вече трета зима е изключително доволен от него. Отоплява около 220 м2 с разход на денонощие 30 кг висококачествени пелети, закупени от айтоски производител. За целия зимен сезон разходът му е 4-4,5 тона.
LazarGanev - "Велик майстор"
Тази зима не е определяща - всичките ми клиенти със задоволство споделят за нисък разход
filmatoplo - майстор
Не че нещо има връзка с мен , бил съм там , човека ми спомена и за разход 3 тона (не помня годината на посещение -дали е била люта зима) , има няма 3 год от тогава .Води си точно статистика за разхода (тоест може да се провери) , прави ми впечатление че и доставчика за пелети е все същия :? :) .Естествено модела котел е стар вече , на фона на бурноразвиващите се технологии за пелети , но с нищо не отстъпващ по качество пред някой сегашни модели.Специално за този клиент в Сарафово имам поглед над инсталацията и една от забележките е че няма еквитермално регулиране -тоест не се изменя температурата на водата пращана към радиаторите според нуждата ,няма и регулация на връщащата вода в котела -две причини които биха подобрили разхода .Но и така свързан котела дава отлични резултати и не дава никакви дефекти.
Dimcho14 - специалист
Използвах пребиваването си по друг повод на територията на производителя на пелетни горелки Greyko и се запознах с производството им. Колективът им със задоволство сподели, че са постигнали окончателно много добри резултати, касаещи експлоатационните им качества, съчетани с приемливи цени. В специално пригодено помещение работят върху създаването на следващо поколение горелки. Имат продадени количества и в Гърция. В съседство до тях се произвеждат от друга фирма пелети, които веднага биват тествани на място. Дано да се множат успехите им, както и тези на други български фирми от сферата на производството въпреки наличието на т.нар. държавни служители (които трябва да служат, а не да пречат и злостно да санкционират, особено когато към тях не се подходи подобаващо...).
fbr - майстор
Dimcho14 написа:
Използвах пребиваването си по друг повод на територията на производителя на пелетни горелки Greyko и се запознах с производството им. Колективът им със задоволство сподели, че са постигнали окончателно много добри резултати, касаещи експлоатационните им качества, съчетани с приемливи цени. В специално пригодено помещение работят върху създаването на следващо поколение горелки. Имат продадени количества и в Гърция. В съседство до тях се произвеждат от друга фирма пелети, които веднага биват тествани на място. Дано да се множат успехите им, както и тези на други български фирми от сферата на производството въпреки наличието на т.нар. държавни служители (които трябва да служат, а не да пречат и злостно да санкционират, особено когато към тях не се подходи подобаващо...).
Пропуснал си да сложиш надпис: "В този пост има продуктово позициониране".
Dimcho14 - специалист
fbr написа:
Dimcho14 написа:
Пропуснал си да сложиш надпис: "В този пост има продуктово позициониране".
Моля да бъда извинен, че съм изразил задоволството си, което - вярвам - добронамерени колеги във форума ще споделят, че има хора, които четат подходяща литература, произвеждат стоки, справят се макар и тежко със съпътстващи проблеми - житейски и професионални. Единственото ми оправдание е, че съм нов във форума и така не съм съобразил, че написаното от мен може да се интерпретира и като реклама в някаква степен.
Christo - майстор
30 килограма за 24 часа, значи по 1,25 килограма на час. По 4,7 KW/h на килограм (супер котел със 100% КПД),
стават 5,875KW/h. И със тези 6 киловата 220 квадрата? С какво е изолирана тази къща? Или аз нещо бъркам...
filmatoplo - майстор
Ако става дума за къщата в Сарафово , :? сигурно е 5 см стиропор с минерална мазилка , бях там но не питах за изолацията :wink: .
Dimcho14 - специалист
Уважих напътствията на колеги от форума да включа в системата си за отопление буферен съд, чиито чертежи предоставям. Моля за корекции, уточнения или други забележки. Той може да бъде изпълнен и от по-голяма дебелина на стените му, за да бъдат спазени изчисленията за изискванията относно максимална работна температура от 90 градуса по Целзий. Може да бъде изработен и с люк в горната му част, както и с друг размер щуцери и др. отвори. Моля за вашето мнение.

Изображение
Последна промяна от Dimcho14 на вт апр 02, 2013 1:47 pm, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 19

Тема "Отоплителна инсталация с котел на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: