• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
idunno - специалист
Автоматичните обезвъздушители се справят на другите инсталации, значи и на твоята ще се справят.Поне гледай да е за соларна инсталация.
Като оставим настрана факта, че Cusmart не се ползва за слънчеви инсталации, ами обикновена медна тръба, не видях в пространното им документче, да е предвидено някакво запояване
http://www.halcor.gr/userfiles/9b24363c ... ART-GR.pdf
Има прес- фитинги за соларни инсталации, които в комбинация с обикновените медни тръби всеки може да си сглоби тръбната мрежа на една соларна инсталация.
syncho - майстор
Лесно се обезвъздушава. Внимавай само какви обезвъздушители слагаш, защото тези колектори вдигат много високи температури и обикновенните обезвъздушители сдават багажа доста бързо. Аз лично ползвам метални ръчни обезвъздушители и нямам проблеми с тях.
dimitarg - специалист
Tъкмо се чудих дали да не сложа кран и преди обезвъздушителя.
dimitarg - специалист
A kak ce монтират накрайници на гофрирана неръждаема тръба? (трябва ми за разширителния съд)
LazarGanev - "Велик майстор"
Монтират се със специален инструмент - този, от който си купил тръбата би трябвало да го има и не вярвам да откаже да ти ги монтира.
dimitarg - специалист
Не купих тръбата, защото ми отказаха монтаж, ще пробвам на друго място, благодаря, знаех си че не е лесно.
syncho - майстор
Димитър от коя част на България си? Ако си от Пловдивско някъде мога да ти кажа, къде няма да ти откажат.
dimitarg написа:
Не купих тръбата, защото ми отказаха монтаж, ще пробвам на друго място
Добре си сторил, за такива важи абвеатурата ДГД :wink:
dimitarg - специалист
Днес се съгласиха да ми направят неръждаемите тръби (3бр. ми трябват), но ми отказаха да ми запоят медната (2х20м CuSMART и не я купих).
dimitarg написа:
Днес се съгласиха да ми направят неръждаемите тръби (3бр. ми трябват), но ми отказаха да ми запоят медната (2х20м CuSMART и не я купих).
Ами нормално са ти отказали - това запояване не е по технология, то е един вид "побългаряване" и не всеки иска да бере ядове, ако не се получи :wink: . А защо ти е CuSMART, след като имаш вече неръждаемата?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14

Тема "Въпрос за вакумен слънчев колектор за балкон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: