• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Radoslaw, айде дай линк към такъв, отличен, и двойно по-евтин котел? Аз не се интересувам от такива комбо-та, но излеждат интересни :)
syncho - майстор
Ами точно същия модел надали ще може 2 пъти по-евтино да си го купи от някъде другаде. Дори и по някакво станно стечение на обстоятелствата се сдобие с подобен котел на двойно по-ниска цена идва въпроса "Кой ще го обслужва?". Цената, която се обявява на един пазар включва тези неща като гаранции, транспорт и др. Някой беше споменал, че 70кВ котел като този може да се докара за 300лв (транспорт). Искам само да го помоля да ми каже коя е тая фирма, за да я ползвам.

От огромно значение е на какъв котел ще я лепнеш тази горелка. Защото "модерни" котли на дърва и въглища няма, а тяхното РЕАЛНО КПД е около 70%-75%.

п.с. Може да работи с чипс, ако това имаш предвид под биомаса. Разбира се официално не се казва, но аз съм го пробвал и знам че работи без проблеми стига да е калибриран.
Radoslaw - специалист
syncho написа:
Ами точно същия модел надали ще може 2 пъти по-евтино да си го купи от някъде другаде. Дори и по някакво станно стечение на обстоятелствата се сдобие с подобен котел на двойно по-ниска цена идва въпроса "Кой ще го обслужва?". Цената, която се обявява на един пазар включва тези неща като гаранции, транспорт и др. Някой беше споменал, че 70кВ котел като този може да се докара за 300лв (транспорт). Искам само да го помоля да ми каже коя е тая фирма, за да я ползвам.

От огромно значение е на какъв котел ще я лепнеш тази горелка. Защото "модерни" котли на дърва и въглища няма, а тяхното РЕАЛНО КПД е около 70%-75%.

п.с. Може да работи с чипс, ако това имаш предвид под биомаса. Разбира се официално не се казва, но аз съм го пробвал и знам че работи без проблеми стига да е калибриран.
Виж приятелю,испадаме в подробности и защитаване ,Явно на интереси.Не съм казал 300 лв ,никога ,казах 200 евро.Второ забряваш ,че в този свят на информация няма скрити неща.Има такива котли нещо не си в час,Да си чувал за такива с керамична водна риза.Предполагам че дори ерато ,като лидер на нашия пазар ,дори не е чувала.и тези котли пак са по евтини от това за което споменаваш или рекламираш, ти си знаеш.А това за чипса ,и баба го знае,предимството е да можеш да гориш всичко ,например отпадака ,които например свилоза ,продава на цена 15 лв на тон.При такова гориво нали 5-10% от КПД то на котела могат да се пренебрегнат.Но за пореден път ,бих искал да каже ,всеки сам трябва да реши за себе си.Е рекламата това вече е друго.
syncho - майстор
Е, ако ти можеш, аз не бих си го позволил. И точно защото обичам да си правя сметките сега ще си топля 1000м2 с 46кВ котел. Защото за мен тези цифри имат значение.
Radoslaw - специалист
syncho написа:
Е, ако ти можеш, аз не бих си го позволил. И точно защото обичам да си правя сметките сега ще си топля 1000м2 с 46кВ котел. Защото за мен тези цифри имат значение.
това поредната реклама ли е?Тук има по голями спетсиалисти от мен ,но всеки ше ти се исмее на написаното.Освен ако зградата не от Пасивните.Нали така ги наричаха.но да прекратим спора.купи си котела ,монтирай го и сподели.Утре ,може би ми пристига една такава горелка.До седмица две ,ще я монтирам и споделя ,какво гори ,как гори.заповядай ,поканен си на презентация.
syncho - майстор
Айде стига с тия реклами де. Ставаш банален вече. То всяка твоя реакция на нещо, което не разбираш е: "това е рекламен трик". Ами за твое голямо съжаление не е! Има си материали, които като се вложат в строителството и ти свалят необходимостта от енергия, ама с тоя български манталитет никога няма да го разбереш явно. За теб нещо, което не ти е удобно е или реклама или невъзможно.
s_s1 - специалист
kalin72 написа:
Radoslaw, айде дай линк към такъв, отличен, и двойно по-евтин котел? Аз не се интересувам от такива комбо-та, но излеждат интересни :)
Да, и аз се интересувам много живо, че вече е време или за покупка на пелети, или отново само на дърва.

П.П. Много Ви моля имам съвсем сериозно отношение към въпроса, очаквам да се получи разумен диалог подкрепен със съответните примери чрез изчисления и линкове за изделия.

Пак да напиша -5-10 % по-лошо КПД не ме събаря, особенно след като мога да горя евтини отпадъци и системата АВАРИЙНО да може да функционира без електрозахранване на дърва.
syncho - майстор
s_s1 ако гониш цена, от на ерато мисля, че няма да намериш по-евтини. А като за комбо котли г/д са ок, но не трябва да очакваш чудеса от тях.
Radoslaw - специалист
s_s1 написа:
kalin72 написа:
Да, и аз се интересувам много живо, че вече е време или за покупка на пелети, или отново само на дърва.

П.П. Много Ви моля имам съвсем сериозно отношение към въпроса, очаквам да се получи разумен диалог подкрепен със съответните примери чрез изчисления и линкове за изделия.

Пак да напиша -5-10 % по-лошо КПД не ме събаря, особенно след като мога да горя евтини отпадъци и системата АВАРИЙНО да може да функционира без електрозахранване на дърва.
Веднъж ти бях написал ,може би утре ми пристига горелката.ела да я видиш и после решаваи.Един евтин турски котел за 1200 -1300 лв + горелката общо към 3000.хаиде намери нещо подобно в ерато.
Radoslaw - специалист
kalin72 написа:
Хайде бе, Радославе, дай цени и линкове, да видим кое как е :)
Защо се дразниш от рекламата, в интерес на истината syncho не дразни с реклама на продуктите, които продава :)
А и всеки човек има право на избор, дали да даде една торба с пари за нещо, което ще работи толкова ефикасно, колкото и направеното с много по-малко средства.

Прикачен файл

palnik2.jpg
това е горелката
palnik2.jpg (23.05 KиБ) Видяна 3321 пъти
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 65

Тема "Всегоривни котли" | Включи се в дискусията: