• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 46
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex_serviz - специалист
alx359 написа:
... А alex_serviz препоръча да изчакам докато той лично си тества как се държи. Това ме попритесни, ...
От тогава не съм палил котела, че си е топло! По всяка вероятност ще бъде есента ( ако междувременно не свие някой кучи студ, ама не вярвам ). Та нещо, което не съм пробвал, не мога да дам отзиви за него. Иначе миналата година пробвах Термовар и в моите условия ( с една помпа и голяма денивелация ), не ставаше ( още един колега ми се оплака от същото ).
P.S. Ако твърдо си решил да вземаш Herz ми пиши на Л.С.!
n.ganev - майстор
:? alex_serviz, Термовара го монтирах есента на етна триетажна къща / 3х70-80кв.м. / с една помпа и се справя добре. А собственика от декемри е ревнал, че за следващият сезон ще се слагат термоглави :lol: :lol: :lol: щото ст.т. е на първият етаж ама като му приказвах [-X - Искам, казваше, даси стопля къщата :lol: . Е стопли я.
alex_serviz - специалист
Е, на мен не ми хареса! Топлеше само най-близките до колектора радиатори. Аз и не го изтърпях да се тества повече от няколко часа, де. Добре, че удари едно рамо, та се отървах от него! А за котела винаги е по-добре да има какъвто и да е вентил, две мнения няма по въпроса.
DimitarD - специалист
Здравейте,
Моля да ми препоръчате трипътен вентил/ без laddomat/. Важното е да качествен, цената не ме бърка.
alex_serviz - специалист
Такаа, да се отчета: Пуснах си тази есен Херца и си работи перфектно. По съвет на n.ganev отворих напълно крана на байпаса - пак никакъв проблем.
Може би и Термовар-а да е бил добре при мен, но аз просто не го изчаквах достатъчно. Ядосваше ме, че първоначално тръгват да топлят само най-близките радиатори и слизах да го спирам.
Та генералния ми извод за темата е - Херц, дори и в ценово отношение е по-добре!
Извън темата: следващата ми стъпка е търсене ( и в последствие монтиране ) на програмируеми термоглави на радиаторите. Стига да ги намеря на "прилична" цена, де! :?
borkata99 - специалист
alex_serviz написа:
следващата ми стъпка е търсене ( и в последствие монтиране ) на програмируеми термоглави на радиаторите.
Аз дебна засега в Lidl. Миналата есен пуснаха, ама се услушах и съжалявам, та сега съм приклекнал и................ :tonqe:
alex_serviz - специалист
Ами и аз основно там дебна. Ако чуеш нещо - свиркай!
filmatoplo - майстор
:) Н Ганев е с такива ,да сподели работят ли добре главите :wink: .
mgbagera - специалист
@alex_serviz извини ме че използвам темата ти но и аз съм за почти същото питане.

Мога ли да пусна топла вода на пералня която няма такъв вход ? Казаха ми че можело ако сложа термостатичен трипътен вентил на 40С.
Ако е вярно и няма проблем за пералнята бихте ли препоръчали такъв вентил :prost:
alex_serviz - специалист
mgbagera написа:
@alex_serviz извини ме че използвам темата ти но и аз съм за почти същото питане.

Мога ли да пусна топла вода на пералня която няма такъв вход ? Казаха ми че можело ако сложа термостатичен трипътен вентил на 40С.
Ако е вярно и няма проблем за пералнята бихте ли препоръчали такъв вентил :prost:
На пералнята в къщи съм пуснал от доста години топла вода от бойлера. Без никакъв термостатичен вентил. Просто, когато има излишна топла вода в бойлера жената затваря студената и пуска топлата вода към пералнята. Реализирано е с два обикновени крана ( за студена и топла вода ) и след тях трипътник. Особено лятото, когато бойлерите се затоплят от слънчевите колектори понякога постъпва вода с много по-висока t от 40 градуса. До сега не съм имал никакъв проблем с две различни перални, ползвани по този начин.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 46

Тема "Избор на термостатичен трипътен вентил за котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: