• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
вт юли 30, 2019 5:03 pmradius написа:
Е Чефо мерси, ще те черпя един душ ;)
Бе я по варненски са дръжте бе, ши са напука емайла!
Някой забеляза ли, че анода ми е свършил? Така е от 2 години. Купил съм му анод и пластмасата около контролера, ама няма кой да ги смени. Не е и чистен никога. Чирак ли ши му ставам?
Дано на колегата неръждавейката излезе качествена и няма ядове с къпанье и миенье!
Chefo77 - майстор
Ами хората са намерили начин да се обира варовика поне частично. Дали ти ще се съобразяваш с този начин и "ще ставаш чирак", е твоя работа. Стария ми бойлер никога не беше чистен, нито сменян анода, на 12-ата година го пратих на нашите във втората баня. Познавайки баща ми, ще е изчистен, ама никога. Явно в Аксаково е така :lol: :lol: :lol:
radius - майстор
Трифка, като не сменяш анода, ще сменяш катода :razz: :razz: :lol: :lol:
VLADO66 - майстор
Имам един елдомски поцинкован от време оно на вилата.Беше почнал много да шуми при нагряване и извадих една кофа варовик от вътре. Та шуми щото няма циркулация около нагревателите заради натрупания варовик по тях и водата там завира.Та като почнат да ви гъргорят бойлерите, време е да разфланцвате и да чистите.
ср юли 31, 2019 9:57 amradius написа:
Трифка, като не сменяш анода, ще сменяш катода :razz: :razz: :lol: :lol:
Направо бойлера (целия), ама да не ти пука! Купувам си един неръждаем и почвам да го обгрижвам всяка година.
Като отделя време за обгрижване на всичко около мен и то накрая мойто не останало.
radius - майстор
Да де, аз на това викам катода. Не забравяй да му освежаваш заварките, че сме с бая твърда вода.
ср юли 31, 2019 1:19 pmradius написа:
Да де, аз на това викам катода. Не забравяй да му освежаваш заварките, че сме с бая твърда вода.
Е, катода е само един водосъдържател. Викаш да го събличам и да му освежавам заварките? А варовика да му го избелвам ли?
След тоя, ши са къпя само в службата. Чисто нов Елдомски 300 л. след протеклия Stiebel Eltron.
После само по курорти.
Изчезвам, че темата е съвсем друга, пък и не я разбирам материята.
Boxo - напреднал
ср юли 31, 2019 1:19 pmradius написа:
Еми това е предимството да си купиш Елдомски бойлер:
- Трябва да му притягаш кабелните обувки всяка година, че се разхлабват и нагарят (препоръки от сервиза им).
- На 3-4 години трябва да се подменят пластмасите, че се изпичат и се чупят.
- Трябва да му освежаваш заварките, че да не пробият

Но има и още скрити моменти, за които трябва да се внимава с тези бойлери. Наскоро ми протече бойлера Елдом 80л с удебелена изолация след 10 години служба. Казах си, че е пробил при заварките и понеже не ми се занимаваше си купих същия бойлер от Елдом с електронно управление. Реших, че мога да ползвам водосъдържателя на стария бойлер и махнах изолацията. Оказа се, че теча не е от пробит водосъдържател, а на върха му има един отвор, който са го запушили с болт и гайка и едно гумено уплътнение. Естетсвено след 10 години "специалното" уплътнение е сдало багажа. Оказа се, че хвърлихме един бойлер заради скапано уплътнение.
Другата изненада беше при подвързването на новия бойлер. Самото вързване става в бакелитова клема, но по ме изненада липсата на кабелни накрайници на многожилните кабели влизаши в тази клема. Е вярно, успяли са да икономисат 1лв. Естетвено като ги развих се оказа, че при стягенато повечето жила на кабел бяха скъсани.

Лично аз повече бойлер от Елдом няма да помисля да си купя.
ср авг 07, 2019 2:01 amBoxo написа:
Наскоро ми протече бойлера Елдом 80л с удебелена изолация след 10 години служба. Казах си, че е пробил при заварките и понеже не ми се занимаваше си купих същия бойлер от Елдом с електронно управление. Реших, че мога да ползвам водосъдържателя на стария бойлер .....

Оказа се, че хвърлихме един бойлер заради скапано уплътнение.
На десетата година викаш са е скапало скапаното му уплътнение?!!
Хубаво ревю.
Boxo - напреднал
ср авг 07, 2019 9:22 amТрифон П.Трифонов написа:
ср авг 07, 2019 2:01 amBoxo написа:
Наскоро ми протече бойлера Елдом 80л с удебелена изолация след 10 години служба. Казах си, че е пробил при заварките и понеже не ми се занимаваше си купих същия бойлер от Елдом с електронно управление. Реших, че мога да ползвам водосъдържателя на стария бойлер .....

Оказа се, че хвърлихме един бойлер заради скапано уплътнение.
На десетата година викаш са е скапало скапаното му уплътнение?!!
Хубаво ревю.
Ми малко ми изглежда тъпо да има въобще дупка там, че да трябва да се запушва с някакъв болт с упътнение.Спястяването на 1лв за по скъпо уплътнение на мен ми костваше 300лв. Но ако твърдиш, че един уред без механични части, живота му е най-много 10 години, значи има нещо сбъркано в старите бойлери, които изкарваха повече от 20 години. Да на говорим, че имаше хладилници Зил и други, които изкарваха повече от 20 години с механичните си части. Явно ще успориш и факта, че новите уреди са направени да изкарат гаранцията си и след това да се развалят?
Правенето на некачествени уреди (неща) е сериозен разход на ресурси!!!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

Тема "Бойлерите на Шишков-мнения?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: