genzlat написа:Боже, колега bigdragon,с коя програма ги чертаеш тези триизмерни схеми?В този случай ползвах MS PowerPoint 2007

genzlat написа:Боже, колега bigdragon,с коя програма ги чертаеш тези триизмерни схеми?В този случай ползвах MS PowerPoint 2007
bigdragon написа:Пламене,Колега, кога успя да влезнеш вкъщи да снимаш и пречертаеш всичко?
Ето я твоята система:Ако е така, няма начин да не тръгнеПрикачен файл:plamen.jpg
ПП Помпата може да е и на изхода от котела, но
така ще работи на по висока температура.
Обърни внимание на дебелината на тръбите.
В твоя случай Ф20...25 и Ф16 са подходящи
bigdragon написа:Ба ли мааа му!Все си обезвъздушавам и не на сутринта, а дори вечерта пак има въздух (клокочат някои от радиаторите и се чува сякаш капе и има река вътре
Тази схема дето съм я чертал не е странна, а някъде спомена, че хората дето са ти гледали системата, смятат че е странна???![]()
Те на кое викат странно?
Обърни внимание, разширителя взима от най-високата точка след котлето. Но дори и да не е така, след пълно обезвъздушаване, докато не я изпразниш, системата не трябва да взима въздух.
fbr написа:Докато РС е на нагнетателната страна на помпата, все ще смуче въздух .Как до преди да сменим радиаторите не е имала този проблем? Системата не е нова, работила си е без проблем.. Не знам къде е нагнетателната страна. Помпата е непостредствено преди камината, а помпата е вдясно от нея, не е над нея или над печката..
krasi92 написа:колега опитаи с леко отворен кран за допълването и спряна помпа да обезвъздушиш всички радиатори и самата камина.повтори операцията ако след пусканета на помпата чуеш отново клакочене.За да смуче въздух при пълен разширител някой ти е подменил без да видиш цирколационната с вакум помпа ама се е минал щот е по скъпа.Все пак остава въпроса къде отива водата в случая но може би таините служби знаят това нещо./не приемай на сериозно писанията след КЛОКОЧЕНЕ/.Знаете ли, не сме обезвъздушавали камината. Как се прави това? Мисля, че няма обезвъздушител на нея..
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: