• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Да, флаконите са жълти с червени надписи. Ако трябва мога да снимам флаконите.
Фитилчо - майстор
шоп написа:
Да, флаконите са жълти с червени надписи. Ако трябва мога да снимам флаконите.
Не, благодаря ти ! Точно такива ползвам и аз. :wink: Понеже има и други цветове и каза високо температурна и викам, чЕки се информирам. :-D
1115 - специалист
Жалко, че няма как да си редактирам старите мнения. Мислех да пусна снимките в началото и така на който му трябва неща да го види без да чете 100 страници излишни неща. Има нещо сбъркано в това, но предполагам идеята е някой засегнат да не вземе да си изтрии всичките постове.
Нищо - ако станат нещата ще пусна нормална тема.
Иначе ето снимки от тенджерата в ролята на разширителен съд и резервоар за дрейн бек система.

Прикачен файл

P1060218.jpg

Прикачен файл

P1060217.jpg

Прикачен файл

P1060221.jpg

Прикачен файл

P1060222.jpg
Andri01 - майстор
Добре е станало. Колко парички е тази тенджера? Моя ДС е 8л.,диаметъра му е доста по-малък ,висок е към 400мм.,целта е водата която първоначално идва от СК и е топла,да бъде по-малко по обем. Т.Е. мъртвия обем да е минимален. Правих го мои чертежи и после емайлиран., излезе ми 38лв всичко.Има и място за цинков протектор,но не виждам смисъл да слагам,тъй като двата входа и изхода са с ППР тръби.
1115 - специалист
Казано честно - това са от вторични неща и по спомен са към 10лв и двете.
Имам и един пробит бойлер 80л - преди малко му заварих казана - дано да изкара лятото и ако са добри показателите на системата мисля да си купя неръждаем бойлер.
Andri01 - майстор
Измисли нивомер на доп.съд да хвърляш по едно око на водата,да не остане помпата на сухо. То нищо и няма, нали е центробежна ,но все пак...:)
1115 - специалист
Подготвил съм го даже, но е за ревизия 2.
Мисля с 9л канта от кола да направя съда, но нещо не се намират в момента.
miroki - майстор
Този всичкия труд, за две години ползване ли се полага?
Изглежда достатъчно добре за повече.
Аз за 3-4 години бих си карал само на бойлер.
1115 - специалист
Да за 1...2г, но така се отъпква пътя за по -грандиозни проекти. Това е нещо като "закаляване в битката".
alsted - майстор
В случая вече не е актуално, но да го спомена все пак. Неръж се запоява без проблем с калай и обикновен поялник, но трябва да се минава с ортофосфорна киселина. Последната се ползва в хранителновкусовата промишленост.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17

Тема "Възможно най-евтината соларна система за топла вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: