• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kozl - майстор
Пусни си заявление за проучване за трифазен ток и мощност 27 киловата. Ако одобрят таксата е към 2000 лв. Срока на процедурата към е месеца, т.е. за догодина, следващата зима :-D
Инвестирай в допълнителни ел. отоплителни уреди, разпределени на различни кръгове от ел.инсталацията. Духалките са подходящи за директно подгряване, но не са достатъчно безопасни за работа без надзор. Аз лично съм свидетел на духалка как се запали кабела и горя като бенгалски огън и добре, че стана пред мен та пострада само кабела и килима. Имаше сухи радиатори мисля "смядово", подходящи за работа без надзор. За маслените друг да се изкаже. Ако не друго поне ще си вдигнеш сметките за ток поне 2 пъти.
Софиянци плюват по Топлофикация ала да беха поживели зимазка по дефилето да им смръзнат плювките.
krasi92 - майстор
Успех с Чез- мой познат от там вече две години чака отговор и решение защо напрежението е 160 волта-съответно с писменна жалба и входящ номер.Поне ще им видиш хубавите джипки.Най лесно е да се върнеш в спирката на метрото при ндк и да изпълзиш чак напролет ако все пак ти се занимава.
fearlessss8 - специалист
joro_vn написа:
Извинявай, въпроса е малко глупав, обаче климатика включен ли е на режим отопление ????
Да не е на режим вентилация или обезвлажнявне ? Или някакво "auto"?
Heat е , 30 градуса, 4/4 fan и при 5-10 градуса навънка, вътре духаше хладко към топло, а не горещо...
andy_forresite - майстор
Климата колко BTU e? За 35 квадрата трябва "24-ка". Премери с каква температура изкарва въздуха. Ръчни го на макс и след 10 минути измери с инфрачервен термометър (безконтактен демек). Вкъщи имам един смотан ЕлДжи, конвенционален, който при 7 градуса навън и настроени 24 вътре, на втора степен вее с 52 градуса на струята. Тоест изкъпан можеш да си изсушиш косата под него с нулев риск от простуда.
Ако температурата на въздуха от вътрешното тяло е под 46-48 градуса, няма да се стоплите. Намали вятъра на 2 степен и виж дали е по-комфортно. На мен така ми е по-добре определено.
Помислете се баща ти дали да не извикате техници да го проверят - количество работен агент (“фреон“), вентила който обръща потока за топло-студено, някой неизправен датчик и т.н. по веригата. Прочисти филтрите на въздуха на вътр. тяло. Казвам го да не срамуваш ако викнеш техник и се окаже затлачен филтър...
Клима за 2 бона трябва да може да стопли 30-35 кв.м. помещение и то да държи 24-25 градуса. Дори по-евтини клими го могат това.
Вече имаш един климатик, остава да купите още три - по два на етаж и минимум 18 BTU, никакво гасене и би трябвало да се получи. А за баба ти на първия етаж нещо различно от климатик. Климите не се нравят на възрастните хора. Все течение им било, студено и мрънкат много. Така че за там бих се спрял на конвектор на ток с настроени 26-27 градуса и пак така 24/7 режим на ползване.
шоп - майстор
Още ли не си си купил мултицет? Или пък АС волтметър...в ОЛХ и базара ги има по 10 ина лв са. Бодни един такъв постоянно в контакта за да следиш волтажа.

вкъщи е над 240 волта

Прикачен файл

SAM_8632.JPG
Последна промяна от шоп на пон яну 04, 2016 12:57 pm, променено общо 1 път.
joro_vn - специалист
Ъхъ, намали фана на 1 или 2 да те лъхне топло.
fearlessss8 - специалист
joro_vn написа:
Ъхъ, намали фана на 1 или 2 да те лъхне топло.
Пробвал съм, не лъха горещо ...
fearlessss8 - специалист
шоп написа:
Още ли не си си купил мултицет? Или пък АС волтметър...в ОЛХ и базара ги има по 10 ина лв са. Бодни един такъв постоянно в контакта за да следиш волтажа.

вкъщи е над 240 волта
ОК.
joro_vn - специалист
Как така не лъха горещо при фан на първа степен ?
Виж къде ти е гаранционната карта и я задействай.
fearlessss8 - специалист
joro_vn написа:
Как така не лъха горещо при фан на първа степен ?
Виж къде ти е гаранционната карта и я задействай.
Беше замръзнала трабата, от която капе вода. Вече не е замръзнала де защото е над 0 градуса навънка и духа топло, смисъл като си сложиш ръката не пари. Трабата от климатика е в изолацията :lol: :lol: :lol: и се подава малко.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12

Тема "Проблем с отоплението на ток в къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: