vrangelov написа:Здравей emoemoemo69,Здравей,
Харесва ми това, което си сътворил. Благодаря за изчерпателния отговор! За вермикулита гледах някъде, че заменя огнеупорните тухли. Може и да съм в грешка. Тях пък доколкото знам ги водят шамот. Докато шоп не писа, дори не знех, че има различни видове шамот.
За почистването те питах във връзка с турболаторите. Те удължават времето между основните почиствания. Та питах при теб как е.
Това моторче какво е? Нещо от чистачки ли е или е нещо по-специално?
Поздрави!
радвам се че ти е харесало моето творение. Опитах се да отговоря изчерпателно, защото сметнах, че въпросите са важни за такива като мен. Аз събирах почти половин година информация докато избера най подходящата за мен система, съответно и най не претенциозната и лесно обслужваема, а също и да гори всичко възможно. Надявам се да мога да помогна на някой който още се лута в събирането на информация. Голяма част от решенията си, ги намерих тук във форума за което благодаря на всички активни участници! По въпроса за моторчето- то е подобно като за чистачки, но не е. Дядото ми ги подари няколко. използват се за някакви актуатори и аз не знам точно. Според мен става всеки мотор с подходяща мощност, задължително безчетков и по възможност с търкалящи, а не с плъзгащи лагери. За задвижване на турболаторите се иска малко повече енергия от задвижването на шнека. След време когато го монтирам ще споделя, ако все още те интересува.
Поздрави!