Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivanovbg - майстор
djendov написа:
ШОП, при теб мирише ли на сервиз? Аз няма да сложа изгорялото масло от колата ;)))
За да пробваш дали ще мирише вземи сипи в една тенджерка вода, сложи отгоре слой ЧИСТО масло и го сложи на отворена фурна на 50 градуса примерно.Излез за около половин час навън и после влез.
Да не говорим каква гняс ще е ако тръгнеш да източваш при евентуален ремонт.
А загубите от изпаренията са минимални ако е затворен добре и има външен отдушник с метална тръба с предвиден наклон по цялото трасе. Парата ще кондензира в тръбата и ще се връща отново в буфера.
:partyman:
djendov - специалист
Не е трудно да го затворя. Ама ако няма филм от масло, кое ще спира въздуха да не оросява постоянно водата?
Или имаш предвид пак да има филм от масло, но да е затворен и отдушника изведен навън?
ivanovbg - майстор
Какво имаш в предвид "оросяване"? Против филма съм. Само мазнотия по системата.
djendov - специалист
Виж по-назад в темата. Колегите се съгласиха около тезата, че отворения съд постоянно обогатява циркулиращата вода с кислород. След това този кислород помага за бързо раждясване на някой елементи от системата. Мисля, че бяха визирани радиатори...
При мен няма да има радиатори, но ще има вътрешни тела от климатици. Не знам как ще им повлияе това....
То от там дойде предложението за този ФИЛМ. Не, че се чудим как да ароматизираме къщата :-D
ivanovbg - майстор
И ако нещо се случи и изтече ще е ебати филма с този мазноч :lol: Моята система и на нашите е с отворен разширителен съд и железни радиатори над 10 години и не е ръждясала дотолкова, че да протече. Като има една тънка тръбичка за парите отвън колко кислород ще влезе през нея? Бидоня да не диша?
djendov - специалист
То дали ще е тръбичка или отвор, важното би трябвало да е площа на водното огледало. При мен ще е около 1 кв.м.
По-интересен е факта, че при теб няма повреден радиатор, въпреки отворената система. Аз се чудя, кое може да ръждяса в моя случей и не се сещам за нищо друго освен вътрешните тела на климатиците. Ама и те колко да ръждясат...
ivanovbg - майстор
Ми те са с медни тръбички. Не ръждясват.

Тема "Може ли консуматор да се сложи по-високо от буферния съд?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: