• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, и аз съм горд собственик на този вид камини. Моята е 24 квт. и вече втора зима се отопляваме цялото семейство с нея около 56 кв. къща със сменени дограми и изолация на тавана. топля три стай по 16 кв. 5 кв. коридор и 2 кв. баня. Имам стаен термостат и термоглави на радиаторите. до сега съм дал за настройка около 360 лв. За отопление 2016 съм изгорил 6000 кг. а за 2017 - 5100 кг. температурата в къщата не може да мине 18 гр. а температурата на водата в камината едвам стига 50 гр. имам и бойлер който не мога да го ползвам защото температурата на водата едвам стига 42 гр.
milenskior - специалист
Лелеееее колега!!!
Първо за тия квадрати, защо си взе толклова мощна камина (аз топля около 100 квадрта с 20 КВ горелка) и второ при тоя разход по-добре май да се топлиш на ток.
За съжаление не мога да ти помогна със съвети понеже съм с котел и горелка Грайко, но в къщи държим 23 градуса и за миналата зима съм изгорил 6,5 тона слънчогледови пелети.
Дано някой от колегите ти помогне че май инсталаторите не могат.
Успех!
Тази ми предложиха защото бойлера ми е 150 литра
burner - специалист
Позволявам си да се усъмня в написаното от pepygan, както и от написаното от Гаванозова във темата за Бърнит 13. Толкова тенденциозни постове - направо невероятно. И дотук - няма да коментирам повече. Всичко е възможно, но чак пък толкова!
milenskior - специалист
pepygan написа:
Ако си беше направил труда да почетеш във форума преди да вземеш камината щеше да ти е много по-лесно в избора.
Аз например около половин година четох преди да избера горелката си.
От тук научих че бойлера не влиза в уравнението за избор на мощността на горелната или камината.
Също така няма значение колко КВ радиатори имаш инсталирани (много хора си избират горелката или камината в съответствие на радиаторите си)
Мощността на камината или горелката се избира спрямо тоолозагубите на къщата.
burner - специалист
milenskior написа:
pepygan написа:
Ако си беше направил труда да почетеш във форума преди да вземеш камината щеше да ти е много по-лесно в избора.
Аз например около половин година четох преди да избера горелката си.
От тук научих че бойлера не влиза в уравнението за избор на мощността на горелната или камината.
Също така няма значение колко КВ радиатори имаш инсталирани (много хора си избират горелката или камината в съответствие на радиаторите си)
Мощността на камината или горелката се избира спрямо тоолозагубите на къщата.
И след като с 24 кв не може да стопли повече от 18 градуса на 56 квадрата, какво да избере - 50 киловатов котел ли? Какви топлозагуби намесваш тук? На него не му стига мощност (според него). Аз с 13 кв на 65 кв. днес съм с 49 гр. на водата и вече мисля да я намалявам, че минава 23 гр. в стаятА, а е запалена преди 4-5 часа (навън е 0 градуса). Не знам какво прави този човек. 24 кв за 56 кв. м. Та това го дават за над 200 квадрата.
milenskior - специалист
На него проблема му е скапаната камина явно а не недостиг на мощност.
Мисълта ми беше че ако беше прочел преди да купува едва ли щеше да си купи тази марка а и мощноста нямаше да е тази.
burner - специалист
Онзи ден говорих с мой познат. Има GF18, живее в едноетажна къща и едва е започнал третия тон. Човекът работи с техника, грамотен е и е доволен от камината. Дори не я е чистил още. Камината работи около 17 часа на ден.
Аз съм с GF18 и топля около 100 квадрата без проблем. До тук съм изгорил около 3,5 тона.
Камината е добра. Колегата най-вероятно не си е настроил заданието на температурата на водата във водната риза.
Вдигни заданието на 65 градуса. По подразбиране е 55.
Водата е настроена на 65 гр. периодично променям настройките дадени на първа страница от daniel.trifonov но и от там няма никакъв напредък. Забравих да спомена че самата камина е в килер 3 на 3 и там е рай със нея. Другото което забелязвам е че изходящата температура от комина държи на 138 гр. в повечето случай.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 16

Тема "Пелетна камина Golden Fire PS24, 24кВт - впечатления" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: