официалните инструкции като примерно Пар 50,51,52,53,55,67,95,96 са много подвеждащи!
Не става ясно за различните конфигурации кое как защо.
ПАР 51 е много важен. До колкото разбирам Ако нямаш стаен термостат трябва да се сложи на макс стойност ( т.е. 125) ( по температура на водата) Ако си със стаен обратното, на 51 слагаш температура на въздуха и пар 53 на 0
Въобще това с проба/грешка не ми харесва и производителите би трябвало да дават точна и подробна информация на своите клиенти за предлаганите от тях продукти.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
3270 мнения в "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения."
nikrum
- специалист
Градусите в стаята са инертни и стайния термостат е он-оф ,опитай да я влараш в модулация по темп на водата и за да започва по рано нека тази темп е мин коята ти осигутява достатъчен топлообмен с телата прим. 53 гр след това свали прага на модулация по димни газове на 96 гр.за да не топлиш атмосферата.зададената темп на водата можеш да постигнеш с димни газове които постепенно нарастват до 130 гр ,или малко по бавно с контро на димните газове да не надхвърлят зададените 96. Най бързо се случват промени в темп на димни газове в диапазон 40-130 гр,после е водата 45-60 и накрая въздуха 18-25.Естествено е да ползваш модул по димни газове тъй като там реакцията е най бърза и прави уреда по чувствителен. Праг за аварийни ситуации също има по димни газове който е по висок както и по вода.ползвай си този пар 55 за модулация.Само да не си спънеш камината ако намалиш много.
filmatoplo
- майстор
Благодаря разбрах ,ще проверя димните газове в какви стойности са когато камината гори на степен 3 и водата е 60 градуса .И ще задам такава стойност на параметър 55 че с малко да надвишава моментната температура на газовете .Сега в момента камината модулира по водата , предполагам че може и по другите ако някой от параметрите фабрично е понижен , защото веднъж човека ми каза че камината е спирала ,не знам за какъв период ,може по стайна температура , понеже бях задал 25 гр напълно постижими на 2 метра от камината . благодаря ти още веднъж .
.
nikrum
- специалист
Мога да пробвам като ми остане време да си направя.Сега се сетих че има едни нови присадки "топливодар" които са разтворена сол на каталитичен метал.При изгарянето очистват сажди нагар дим в двг.интересно дали ако се сложат като соли в гор камера на камина ще има ефект да очистват нагара....
SoMeBoDy1
- специалист
Здравейте,
експериментирах с на настройките, които Nikrum обясни, т.е. 10,50,51,53, 95,96 и др.
Нещата при мен значително се подобриха, но все още не мога да разбера, кои параметри определят кога котелът да изгаси огъня и кога да рестартира. знаете ли кои са?
Иначе котелът е шест, снощи при температури около 2-3 градуса вкъщи температурата не падна под 23. Среден разход около 1.5кг на час.
От първи Ноември до сега имам изразходени 7 чувалчета пелети.
Лека седмица
експериментирах с на настройките, които Nikrum обясни, т.е. 10,50,51,53, 95,96 и др.
Нещата при мен значително се подобриха, но все още не мога да разбера, кои параметри определят кога котелът да изгаси огъня и кога да рестартира. знаете ли кои са?
Иначе котелът е шест, снощи при температури около 2-3 градуса вкъщи температурата не падна под 23. Среден разход около 1.5кг на час.
От първи Ноември до сега имам изразходени 7 чувалчета пелети.
Лека седмица
filmatoplo
- майстор
Колега радвам се че си отделил време за настройка ,ще напишеш ли стойностите на тези параметри които изброи .до ден два и аз ще се заема да прегледам камината и ако иска нещо ще коригирам .камината е Аурига 25 със стъкло отпред .
Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература