• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 18
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
preslav - майстор
idealist написа:
Те, твоите критерии за комфортна температура, ги знаем. За Преслав става въпрос.
Хахаха винаги се кефя когато някой каже, че знаел моите критерии за каквото и да е било, че аз самият не ги знам, камо ли някой друг! В общия случай моята работа е "ту му млякото горещо, ту друго нещо". 23-4 градуса за през деня и 19-20 за нощта са температури като за иглу, от 37 нагоре човек има температура, а за радиаторите не знам.
MuTeB_ - специалист
idealist написа:
Те, твоите критерии за комфортна температура, ги знаем. За Преслав става въпрос.
Към автора на темата отправих няколко въпроса. Той упорито отказва да им отговори.
Отговорил съм Ви веднага. В района на на Чайка съм ако има значение.
data - специалист
Много готи таблица е постнал съфоромеца радиус - демер при -15 КОП е между 2-2,5 . Демек една 12 консумира около 0.8 кв и излъчва 1,6-2 кв . Та как да ми отговорите ще стоплите автора на темата в стая 20 кв.м. с 1.6 - 2 кв. минус загубите разбира се ?
idealist - специалист
Преслав,

Виж темата: "С какво се отоплявате ?" стр. 33 и 34.
preslav - майстор
data написа:
Много готи таблица е постнал съфоромеца радиус - демер при -15 КОП е между 2-2,5 . Демек една 12 консумира около 0.8 кв и излъчва 1,6-2 кв . Та как да ми отговорите ще стоплите автора на темата в стая 20 кв.м. с 1.6 - 2 кв. минус загубите разбира се ?
Една 12ка консумира около 1200-1250 вата, колко излъчва зависи от фактора на жената. Тук имаше обаче обаждания и за това как се топлят същите по квадратура стаи с конвектори от 2000 вата. Чайка няма стопляне, панел + ветрилник е предизвикателство за всякакъв вид отопление. Между другото виждал съм някъде (случайно) и 18, и 24, и повече BTU - ама там COP пада! Минавам на дървена телевизия.
GalinBelos - специалист
data написа:
Защо да не може да стопли 20 квадрата с 2 kW ? Въпрос на изолация . Тука във форума има хора които топлят 400 квадрата с 5 kW топлинна енергия . Също така Митев спомена , че очаква разход около 2 чувала пелети на ден . Това прави около 1kg. на час разход . Изгарянето на 1 кг. пелети отделя според производителите 5 kW топлинна енергия , и с тия 5 kW трябва да се отопляват 80 квадрата плюс бойлер(бойлера на колко квадрата се равнява :-?) . Май сметката и там не излиза .
LazarGanev - "Велик майстор"
GalinBelos написа:
Изгарянето на 1 кг. пелети отделя според производителите 5 kW топлинна енергия , и с тия 5 kW трябва да се отопляват 80 квадрата плюс бойлер(бойлера на колко квадрата се равнява :-?) . Май сметката и там не излиза .
Брей, за 400м2 сметката излиза, пък за 80м2 не излиза?!
GalinBelos - специалист
LazarGanev написа:
GalinBelos написа:
Изгарянето на 1 кг. пелети отделя според производителите 5 kW топлинна енергия , и с тия 5 kW трябва да се отопляват 80 квадрата плюс бойлер(бойлера на колко квадрата се равнява :-?) . Май сметката и там не излиза .
Брей, за 400м2 сметката излиза, пък за 80м2 не излиза?!
Те ония 400 квадрата са в друго измерение и там земните закони на физиката не важат .
Ако можеш да стоплиш 80 квадрата с 5 киловата топлинна енергия , значи ще можеш да стоплиш и 20 квадрата с 2 киловата .
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами 5кВт са нормални топлозагуби за 80м2 съвременно жилище
preslav - майстор
idealist написа:
Преслав,

Виж темата: "С какво се отоплявате ?" стр. 33 и 34.
И какво трябва да видя в темата??? Държа да се знае едно - не продавам, не рекламирам, не лобирам (станаха 3), говоря от личен опит и синтезирано от всички теми - най-комфортно е подово (ел. или "парно" всеки си избира), парно от всякакъв вид не ми го хвалете (просто човек се увлича и поддържа излишно високи температури), дърва, въглища и т.н. "твърди" носители никога не съм ползвал, освен ако не става въпрос за хард дискове, газ - ОК, ама ме е страх от буля Пена, ток - тук съм си на мястото във всичките му разновидности.
Обичам споровете, но когато са конструктивни, а конструктивни означава подплатени с факти, а фактите са циВри - цифрите са безпристрастни, но зависи от интерпретацията им!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 18

Тема "Отоплителна инсталация в Апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: