• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 19
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:? Като не си записвам, дайте едни инициали на жароустойчива неръждаема стомана,
phantom_ - специалист
Абе виж какво важното е да не е черна :shock: :lol: :wink:
Последна промяна от phantom_ на чет мар 09, 2017 8:35 pm, променено общо 1 път.
Djack - специалист
filmatoplo написа:
:? Като не си записвам, дайте едни инициали на жароустойчива неръждаема стомана,
X18H10T
phantom_ - специалист
А според вас трябва ли да разпробия дупките си на главата на 6мм че в момента са 4мм.А имам един вентилатор от хладилна витрина и се чудя ако ги разпробия на 6мм дали няма да мога да сложа него?. На заводските колко мм. са?
lz2skt - специалист
Не бързай да разпробиваш...за вент може да убиеш някоя духалка с подходящ вентилатор вътре и да направиш от ламарина охлювче или от парно за автомобил...не знам тези вентилатори от пералните с сушилня дали стават за тази цел или от стар ширм(аспиратор) за кухня
шоп - майстор
lz2skt написа:
не знам тези вентилатори от пералните с сушилня дали стават за тази цел или от стар ширм(аспиратор) за кухня
Би трябвало да стават. Имам такъв вентилатор и е с доста сериозен дебит. За съжаление мотора няма табелка с данни.

[quote="phantom_" А според вас трябва ли да разпробия дупките си на главата на 6мм че в момента са 4мм.А имам един вентилатор от хладилна витрина и се чудя ако ги разпробия на 6мм дали няма да мога да сложа него?. На заводските колко мм. са?[/quote]

според мен 4 мм са ок. При по-големи ще влиза пепел в главата. Увеличи броя отвори.
Последна промяна от шоп на пет мар 10, 2017 7:50 am, променено общо 1 път.
fbr - майстор
От моя опит, мога да твърдя, че отворите на дъното са по ефективни, от тези по стените на камерата, т.к. въздуха се издига нагоре покрай стената, бе да окисли горивото. Даже, аз нямам странични отвори, а само отдолу, като под камерата е оставено място, където да се събира пепелта, без да пречи на входящия въздух.
шоп - майстор
Ако огледате отворите на полските горелки ще забележите, че има отвори на дъното ( в основата на ретортата)
това са отворите за първичен въздух и чрез този въздух получаваме основното горене.

В горната част на главата на околовръст и под наклон от около 45 градуса има още една редица отвори. Това са отворите за подаване на вторичен въздух и чрез тях получаваме доизгаряне на пирогазовете.

В последните модели полски горелки на някои типове има две закривени тръбички над главата на горелката, които са буквално в центъра на пламъка. Това за отвори за третично подаване на въздух. В тези тръбички въздуха се загрява силно, което допълнително катализира горенето.
phantom_ - специалист
Имам няколко ширма и пробвах вентилаторите им, дебит има голям но налягане не прави,като го запуша усещам много малък напор.Затова се чудя дали трябва да има и голям напор :? А за отворите отдолу,сигурно са ефективни но аз имам много малко място отдолу под камерата и може и да се запушва,но и това ще трябва да пробвам, макар че горенето е добро в момента :roll:
ktch_1964 - специалист
Вентилатора на моята горелка е от ширм , монтирал съм го в тялото на стара нафтова горелка и работи перфектно . Моите отвори също са 4мм и направи повече.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 19

Тема "Всегоривна горелка направи сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: