• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Валтер Желязков - специалист
Как го спира, какво изписва на контролера, имаш ли инструкция за работа и настройка?
dan4o68 - специалист
ср окт 24, 2018 7:36 pmВалтер Желязков написа:
Как го спира, какво изписва на контролера, имаш ли инструкция за работа и настройка?
Пише само Room termostad...нищо друго
maistora1965 - специалист
ср окт 24, 2018 9:28 pmdan4o68 написа:
Покажи го де.
dan4o68 - специалист
Прикачен файл:
IMG_20181025_221142.jpg
чет окт 25, 2018 9:08 pmmaistora1965 написа:
ср окт 24, 2018 9:28 pmdan4o68 написа:
Покажи го де.
dan4o68 - специалист
Голям проблем....шнека не спря и изхвърли всички въглища.....каква може да е причината😒😒😒
Котела е турски emtas
При мен това ще се случи, ако сработи защитата за прегряване на шнека, обратен огън.
dan4o68 - специалист
пет окт 26, 2018 10:29 amВалтер Желязков написа:
При мен това ще се случи, ако сработи защитата за прегряване на шнека, обратен огън.
Как процедира...от какво се получава да върне обратен огън... Нещо в настройките ли...мойте са 5 секунди подава 270 секунди гори... :prayer: :prayer: :prayer: или има друга причина
Пак ще питам, инструкция за работа с котела и контролера имаш ли, и дали си я чел? В нея са трябва да са описани първоначални настройки, защити, аларми и причини довели до тях, и ред и начин на действие.
Най честата причина за обратен огън е неуплътнен бункер.
За подаването незнам, но мисля, че съотношението обикновено е 1:6. Има шнекове, които се въртят два пъти по-бързо, затова попитай инсталатора си.
zaksofon - специалист
Извинявам се, чак сега видях дискусията .... Има настройка за това да ти поддържа жарта в короната, която също е и защита от обратен огън. Котлите ни са почти еднакви до колкото разбирам, а контролерите съвсем еднакви. Задръж едновременно копчето за МЕНЮ и ИЗКЛЮЧВАНЕ, по този начин ще влезеш в подменютата. Превърташ език, и още един или два екрана докато стигнеш екран, на който е показана стойност от 104 мин. Мисля, че такава е фабричната настройка на контролера. Като си избереш през колко минути да подава, следва настройка, колко време да подава гориво в секунди. Това е. предполагам, вече си открил това което ти обясних, защото ужасно съм закъснял, но все пак. Между другото, ако гориш въглища, гореизложеното е излишно, при мен поддържа жар повече от десет часа, без да се налага хранене в спящ режим.
dan4o68 - специалист
пон дек 17, 2018 6:05 pmzaksofon написа:
Извинявам се, чак сега видях дискусията .... Има настройка за това да ти поддържа жарта в короната, която също е и защита от обратен огън. Котлите ни са почти еднакви до колкото разбирам, а контролерите съвсем еднакви. Задръж едновременно копчето за МЕНЮ и ИЗКЛЮЧВАНЕ, по този начин ще влезеш в подменютата. Превърташ език, и още един или два екрана докато стигнеш екран, на който е показана стойност от 104 мин. Мисля, че такава е фабричната настройка на контролера. Като си избереш през колко минути да подава, следва настройка, колко време да подава гориво в секунди. Това е. предполагам, вече си открил това което ти обясних, защото ужасно съм закъснял, но все пак. Между другото, ако гориш въглища, гореизложеното е излишно, при мен поддържа жар повече от десет часа, без да се налага хранене в спящ режим.
Това го разбрах вече...обаче много висока температура вади на изходящите газове.....
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Котел emtas" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: