• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 37
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Radoslaw - специалист
Вентилатора,мислех да го използвам за ретортната си горелка,Там наистина вентилаторите са много големи.Двигателя го намерих от познат.Ако човек иска да се захване с производство ,не бива да се търси най евтиното а най доброто.
Аз не мисля да започвам производство,просто исках да си начеша крастата,че мога да направя нещо хубаво.
Ти си решавай,какво да използваш за твоята горелка
phantom_ - специалист
Точно това ти казвам, аз съм доволен от тези мотори. Вентилаторите също са много добри, на тампони и много безшумни. От 2год. ги използвам и нямам проблем, а те повярвай ми не са най евтините. Можеш да се убедиш в това като им видиш цените :wink:
gnt69 - майстор
пет яну 25, 2019 10:48 pmRadoslaw написа:
Вентилатора,мислех да го използвам за ретортната си горелка,Там наистина вентилаторите са много големи.Двигателя го намерих от познат.Ако човек иска да се захване с производство ,не бива да се търси най евтиното а най доброто.
Аз не мисля да започвам производство,просто исках да си начеша крастата,че мога да направя нещо хубаво.
Ти си решавай,какво да използваш за твоята горелка
Чакай да питам че не разбрах. За како си ги купувате тез всегоривни горелки и после почвате драми, ша сменям контролера ама какъв да сложа, вентилатора е мощен ще го сменям. Тез поляци дето все ги хвалиш акъл нямат ли да слагат малки вентилатори и контролери каквито трябва или първо та накичват с голям пък после с малък вентилатор.
Аз поне не познавам човек да си е купил всегоривна горелка и да не е сменил европейските вентилатори с наши купени от Б-я.
Не знам какви вентилатори и редуктори има сложени на Грейко ама при мен 4 ти сезон не са мръднали, гори като змей даже и бушенче не съм сменял. За какво да ги сменят да слагат по добри. Виж там пиши у полския форум дай акъл на поляците да слагат по хубави че нищо не става от техните, като купиш и ги сменяш. :partyman:

Това е към колегата phantom: Той Радослав така прави понаплюва другите, хвали неговите и като го питаш нещо се скрива и не отговаря.
filmatoplo - майстор
:) Относно двигателите -запознат съм с тях лично от Мотор барбекю ,гледам ги и по чужди клипове ,уважавам избора на колегата Мелора също се е доказал ,въпрос на преценка и възможности ,аз все още разглеждам горелката като Прототип който е в тест -утре колегата може да реши да я произвежда опционално с двата мотора по избор или да отсее по добрия .Лично съм тествал такъв мотор само 25 вата с редуктора с 4 метра шнек ,не можах да повярвам :) .
data - специалист
Изгледах клипчетата и за мен ще е доста интересно какво ще се случи с подвижните решетки след като при продължителна работа те винаги се изметват , усукват и т.н. независимо от какъв материал са направени . Гледам че допуските са доста малки и според мен това ще създаде проблем при изметване на скарите
data - специалист
п.п. Относно въвратно постъпатлните движения описани о колегата шоп да добавя една идея на съфорумец която определено ще тествам когато остане време - моторче с механизъм за задна чистачка от автомобил . Мисля че това е най евтиното решение в стил направи си сам
phantom_ - специалист
Така в момента скарите са от жароустойчива ламарина и са 5мм ако има проблем с тях ще се разбере и то на колко точно тона пелети ще го направи. Опцията е да са евтини за клиента като комплекта им ще струва около 10лв.Друг вариянт е да са от неръждаема стомана 5мм. но времето ще покаже дали ще има нужда от това. Все пак се обдухват постоянно. Моторче от чистачки е вариянт, но там си ограничен в хода :idea:
data - специалист
съб яну 26, 2019 8:43 amphantom_ написа:
Така в момента скарите са от жароустойчива ламарина и са 5мм ако има проблем с тях ще се разбере и то на колко точно тона пелети ще го направи. Опцията е да са евтини за клиента като комплекта им ще струва около 10лв.Друг вариянт е да са от неръждаема стомана 5мм. но времето ще покаже дали ще има нужда от това. Все пак се обдухват постоянно. Моторче от чистачки е вариянт, но там си ограничен в хода :idea:
Вярвай ми - всичко се изметва, въпрос на време но пък си прав че един сезон че издържи . При мен общо взето на около 10 тона заминава решетката .Рамото на чистачката може да варира в зависимост от дължината на лоста - все пак при дълго рамо чисти цялото стъкло на колата . Иначе горелката ми харесва - само дето е малка за мен :)
Mariqn830 - напреднал
нед яну 27, 2019 5:28 amdata написа:
съб яну 26, 2019 8:43 amphantom_ написа:
Вярвай ми - всичко се изметва, въпрос на време но пък си прав че един сезон че издържи . При мен общо взето на около 10 тона заминава решетката .Рамото на чистачката може да варира в зависимост от дължината на лоста - все пак при дълго рамо чисти цялото стъкло на колата . Иначе горелката ми харесва - само дето е малка за мен :)
Е ако е на 10тона ще е добре това са горе долу два отоплителни сезона за средно статистическа къща или апартамент 100тина и плюс квадрата :-D
phantom_ - специалист
Ще пиша в темата ако има изменение на решетките и на колко тона колеги. Все пак за това я тествам. Не е проблем и да е със неръждавейка решетки,просто ще е малко по скъпа.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 37

Тема "Пелетна горелка самопочистваща всегоривна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: