• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ср юли 01, 2020 7:00 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
ср юли 01, 2020 1:25 pmfbr написа:
... около соларната серпентина се намества вода с канализационна температура ...
Всичко друго е вярно, но едва ли му върши работа.
Хайде нека е водопроводна поне де! То ясно, че ще се извъртиш, пък нали се съгласявам, че си прав. Митко няма нужда от обща теория, а конкретно да му обясниш за паралелните серпентини.
Готин виц, макар да е стар.
sveto - специалист
Здравейте, и аз съм решил да преминавам на пелети поради липса на газ на нашата улица. Отоплявам един етаж от къща с площ около 50 кв.м (130 куб.м обем) ПВЦ дограма, без изолация, радиаторите са 15 KW. Въпросът ми е каква мощност да е пелетния котел? Харесах котел Mareli SBN ECOSTAR 12KW (2590лв) и котел Bisolid НС с горелка Bisolid GP_18_B hc (2750 лв). Четох доста негативни отзиви за тези евтини котли, така че продължавам да проучвам и други марки, проблема е, че както винаги бюджетът е силно ограничен.
filmatoplo - майстор
Марелито .Откога чакам Грейко да излезнат на пазара точно с такива котлета ,компактност ,дизайн и цвят. :wink:

Прикачен файл

pic_980604130446.png
pic_980604130446.png (44.13 KиБ) Видяна 2828 пъти
speka_rs - майстор
пет юли 10, 2020 10:53 amsveto написа:
Здравейте, и аз съм решил да преминавам на пелети поради липса на газ на нашата улица. Отоплявам един етаж от къща с площ около 50 кв.м (130 куб.м обем) ПВЦ дограма, без изолация, радиаторите са 15 KW. Въпросът ми е каква мощност да е пелетния котел? Харесах котел Mareli SBN ECOSTAR 12KW (2590лв) и котел Bisolid НС с горелка Bisolid GP_18_B hc (2750 лв). Четох доста негативни отзиви за тези евтини котли, така че продължавам да проучвам и други марки, проблема е, че както винаги бюджетът е силно ограничен.
10кВт камина Грейко.
sveto - специалист
пет юли 10, 2020 11:01 amfilmatoplo написа:
Марелито .Откога чакам Грейко да излезнат на пазара точно с такива котлета ,компактност ,дизайн и цвят. :wink:
Благодаря за бързия отговор, и аз към него клоня, тъй като е по-компактно, понеже откъм място съм силно ограничен. Иначе компактното изпълнение на тези котли има ли някакви недостатъци спрямо тези с външна горелка? Имам предвид като настройки и функционалност.
filmatoplo - майстор
Това с външните горелки е допотопна и първобитна работа ,айде 6-7 години от ерата на пелетите до сега това бяха уредите -ама стига толкова пушляци. :wink:
шоп - майстор
пет юли 10, 2020 11:56 amspeka_rs написа:

10кВт камина Грейко.
Той човека иска котела, Вие камина...
Прав е филма, стига тия пушлаци!
speka_rs - майстор
пет юли 10, 2020 12:58 pmшоп написа:

10кВт камина Грейко.
Той човека иска котела, Вие камина...
Прав е филма, стига тия пушлаци!
И мен ме влече да му препоръчам 2-3 климатика или някоя термопомпа въздух вода.
шоп - майстор
пет юли 10, 2020 1:17 pmspeka_rs написа:

И мен ме влече да му препоръчам 2-3 климатика или някоя термопомпа въздух вода.
Аз на никого не бих препоръчал такова нещо.
Виж ТП вода-вода + подово за отопление бих препоръчал на всеки.

За охлаждане конвектори + сондажна вода на всеки:-)))

Ако за отопление с ТП вода-вода се използва САМО нощна ел. енергия + солари бих казал, че се постига почти съвършенството.
Пожелавам го на всеки!
sveto - специалист
пет юли 10, 2020 10:53 amsveto написа:
10кВт камина Грейко.
Насочил съм се към котел, понеже ще го сложа в отделно помещение, което няма нужда да отоплявам. Камината може ли да се изолира по някакъв начин да не излъчва в самото помещение?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14

Тема "избор на пелетен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: