• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед ное 08, 2020 8:50 pmfilmatoplo написа:
Или на управление ,или датчиците ще са контактни термостати -и с тях имам схема .Принципа е нещо от рода -като загрее буфера до долу -гаси горелката ,и когато буфера се охлади до горната част -пали горелката.Добре ли е. :wink:
Филме, вече е говорено. Закъсня, докат опраяше 110 километровата.

М-у др-ту, баш тъй си напрайх системата, по "простата" схема на Антон.
Бачка повече от перфектно, но явно няма да я подобрявам, след като не качи по убавата, по спомени.

Давай схемите бе, да....стига с тоа бизнес, ко ши ги прайш тес пари?!
andy_forresite - майстор
Тази горелка има минимум от 8 киловата. Въобще не е зле! Нищо не пречи да се смени стила :) . Спъва се горелката до средата на мощността ѝ. Задават се 65-70 градуса на водата. Като се наближат, управлението ще намали горенето до тези брутни 8 киловата (ще гори на степен 1). Значи, не да се загрява 300 литра съд с 10 градуса и да се гаси, а котел и съд се загряват до 65-70 градуса, включва се помпа отопление от 50 да речем и отоплението започва. Продължава докато стайният термостат не го спре. Може стайният да изключва помпа радиатори - черпещата от буферчето. Така къщата ще е топла и буферчо ще е зареден. Като дойде сигнал старт от стайния, в съда ще има гореща вода, която ще поеме отоплението докато трае процедурата по продухване, зареждане, запалване, разгаряне .....
Циклите старт/стоп ще намалят в пъти за ден. Температурата ще е по-постоянна. То сега не е студено и пак се пали по-рядко, но като стане студено ще бъде много по-зле. Поне на мен това палене/гасене 10-15 пъти на ден не ми харесва.
нед ное 08, 2020 8:57 pmandy_forresite написа:
... Поне на мен това палене/гасене 10-15 пъти на ден не ми харесва.
Ти, след няколко години тегло, кажи дали ти се повишиха ремонтнопригодността и циркулацията на отоплителната инсталация! Не се занимавай с глупости, че през всичките тия години все така умно разсъждаваше и съветваше, наред с проблемите си. Кога наблюдава работа на отоплителна инсталация с буферен съд? На един прЕател?!

10-15 паления!!!
Имам два старта, за денонощие, на обикновена печка, с водна риза, към буферен съд.
filmatoplo - майстор
Тези които са говорили за датчици по буфера дано да им работи както го описах ,едва ли.
нед ное 08, 2020 9:39 pmfilmatoplo написа:
Тези които са говорили за датчици по буфера дано да им работи както го описах ,едва ли.
Пак празни приказки.
От тези, дето са писали съвети, само аз имам и работи, вервай ми. Ако ли не, идвам до паламудово и за въшкарника у котелното ми, за моя сметка. Да не са притесняваш за пътни де, даже в двете посоки.
filmatoplo - майстор
За теб не се съмнявам ,въпреки ,че почти никой не ми го описва така както аз го описах .Повечето имат само един датчик в буфера ,или горе,или долу -и каквото стане.
ves-ko - специалист
Имам същият буфер (заради липсата на място нямаше как да сложа по-голям):
viewtopic.php?f=10&t=43892&start=780#p1018460
Ползвам първата от двете схеми, но с добавен 'антикондензен' термосмесителен вентил:
viewtopic.php?f=10&t=43892&start=770#p1016550
И с ей този контролер на Интиел и съм доволен (за сега) от работата му.
https://intiel.com/products/heating/con ... tion-tanks
контролерът си идва с 2 датчика за t за горно и долно ниво.
Georgiev8911 - напреднал
Напрасках го на степен 3 на горелката.... Сега работи по следния начин : засякох 56 секунди работа и 4 секунди шнека подава. Температурата на изключване на горелката е 70 градуса, не успя да вдигне повече, а на тръгване и спиране на радиаторната помпа, която черпи вида от буфера е 45 градуса. Сега от час е в този режим на модулация и си държи 69 градуса заковани
нед ное 08, 2020 10:03 pmfilmatoplo написа:
:) Напредвате браво. =D>
Има няма 5 години прашасва върху горелката.
Вижда ли се Т подаваща и Т възвратна. Това предполага ли наличието на термостатен вентил?
Всъщност, преди входа на котела се събират изходяща буфер и връщане от радиатори. Там участва другият контролер на Интиел, за отоплителните кръгове. Последните дни подаваща е 35-39 градуса. Колко следва да е връщащата от радиаторите?
пон ное 09, 2020 12:20 amGeorgiev8911 написа:
Кюнеца спря ли да пари толкова яко?
Можеш да си монтираш нещо такова.
https://photos.app.goo.gl/mmsXHGqFJZMMdVoj6
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Въпрос за котел с горелкач и буферен съд" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: