• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
StefanNikolov - специалист
Имате ли опит с ниско налягане под 1 бар? Кпд-то ще намалее ли на отоплителната система
andy_forresite - майстор
Крановете най-вероятно са сферични. Завърти единия на около 20°. Трудно се регулира потока със сферичен кран, така че затваряш по 1 мм и изчакваш. До един момент сякаш нищо не се променя и след това изведнъж потокът ще намалее. От тази точка го завъртай много леко и виж има ли шумове и загряват ли се радиаторите.

Налягането според мен е високо. Аз бих го направил 1.3 на 20 градуса на водата и да допълня при това положение с вода до 1.5 bar. Два бара бих ги търсил при 65 гр на водата в камината.
Щом на студена система ти е 2 бара колко се вдига налягането при 60 градуса?
пон ное 01, 2021 8:32 amandy_forresite написа:
Крановете най-вероятно са сферични. Завърти единия на около 20°. Трудно се регулира потока със сферичен кран, така че затваряш по 1 мм и изчакваш. До един момент сякаш нищо не се променя и след това изведнъж потокът ще намалее. От тази точка го завъртай много леко и виж има ли шумове и загряват ли се радиаторите.

Налягането според мен е високо. Аз бих го направил 1.3 на 20 градуса на водата и да допълня при това положение с вода до 1.5 bar. Два бара бих ги търсил при 65 гр на водата в камината.
Щом на студена система ти е 2 бара колко се вдига налягането при 60 градуса?
не не съм де изразил явно правилно. На студена вода налягането ми е 1.3 в момента. На топла вдига до 1.7. Разширителя изхвърля вода на 2 бара. Доколкото разбирам да го направя на студена вода 0.8 но под 1 бар не знам дали ще функционира правилно системата.
kozl - майстор
пон ное 01, 2021 8:43 amStefanNikolov написа:
На студена вода налягането ми е 1.3 в момента. На топла вдига до 1.7. Разширителя изхвърля вода на 2 бара. Доколкото разбирам да го направя на студена вода 0.8 но под 1 бар не знам дали ще функционира правилно системата.
Р. съд не изхвърля вода. Вода се изпуска от предпазния клапан.
Най-вероятно ще работи и на 0,5 бара системата, но не мисля, че това ще повлие на шума.
Дебита на отделен радиатор може да намалиш от секритния кран при отворен термовентил, но ти писа, че шума не изчезва докато не затвори крана и дебита стане нула.
Ако "просвирват" термовентилите, то като се ограничи дебита през радиатора от секретния кран и се отвори термовентила на макс не трябва да "свирят", асвен ако нещо не ги подпира термовентилите да не се отварят :?
Но отпдруга страна пък при всите 7 радиатора да е така :?
пон ное 01, 2021 9:00 amkozl написа:
пон ное 01, 2021 8:43 amStefanNikolov написа:
На студена вода налягането ми е 1.3 в момента. На топла вдига до 1.7. Разширителя изхвърля вода на 2 бара. Доколкото разбирам да го направя на студена вода 0.8 но под 1 бар не знам дали ще функционира правилно системата.
Р. съд не изхвърля вода. Вода се изпуска от предпазния клапан.
Най-вероятно ще работи и на 0,5 бара системата, но не мисля, че това ще повлие на шума.
Дебита на отделен радиатор може да намалиш от секритния кран при отворен термовентил, но ти писа, че шума не изчезва докато не затвори крана и дебита стане нула.
Ако "просвирват" термовентилите, то като се ограничи дебита през радиатора от секретния кран и се отвори термовентила на макс не трябва да "свирят", асвен ако нещо не ги подпира термовентилите да не се отварят :?
Но отпдруга страна пък при всите 7 радиатора да е така :?
Да така емаксималното затваряне на на секретния кран е 3 оборота при мен са затворени до четвърт оборот за да се намали шума и си оказва влияние времето на загряване на радиатора час по бавно. Ще опитам да прикача звуков файл.
kozl - майстор
При отворен секретен вентил на 1/4 оборот от крайно затворено положение и напълно отворен термовентил шуми ли радиатора?
Ако целта ти е радиаторите да са еднакво горещи при входа и изхода и това е критерий за безгрешно работеща система, това определено означава голям дебит и голема "музика".
пон ное 01, 2021 9:30 amkozl написа:
При отворен секретен вентил на 1/4 оборот от крайно затворено положение и напълно отворен термовентил шуми ли радиатора?
Ако целта ти е радиаторите да са еднакво горещи при входа и изхода и това е критерий за безгрешно работеща система, това определено означава голям дебит и голема "музика".
Не в това положение са най "тихи" но и най бавно загряват
Звуковия файл ко качвам във формат .jpg надявам се като натиснете върху него за да го свалите и като му преименувате разширението например. Мр3 да тръгне тъй като не зная как да го прикача по друг начин тук.
iva6ki - специалист
Качи го в dox и пусни линка аз съм със 7 радиатора и 13кв камина на 6 от радиаторите с термоглави и секретните винтили са отворени на макс а като налягане 1,1бара в работен режим 1,3-1.4 бара при 56гр на водата, за мен 1,7 бара ми се вижда множко
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Проблем с парното!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: