• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ddchipev - напреднал
Мога мога , ама не мога :lol: :-D :-D Какво ли не бъзиках ама не иска и не иска да падне на Мощност 1 .
Принудително му свалям температурата за да го изчистя и само както влезне в режим Поддържане
ВЕНТИЛАТОР, RPM , ПЛАМЪКА всичко откача ,а тези неща не знам от къде да ги бъзикам :)
И друго да питам помпата на коя степен трябва да бъде (къщата е на 3 етажа ако е от значение )

Прикачен файл

274151465_328360715997331_5570668708317861932_n.jpg

Прикачен файл

273907552_3210313589196662_283338944826049148_n.jpg

Прикачен файл

273709478_510468577130230_6180503005107991933_n.jpg
filmatoplo - майстор
Защо в поддържането е толкова много % въздуха
ddchipev - напреднал
И аз не знам и за това питам Сенсей andy_forresite :-D
andy_forresite - майстор
Филма е измислил тези горелки хахаа.
В Поддържане вентилатора го направи 0%.
С тези 68 се опитваш да угасиш огъня.
Това няма да подобри горенето на трите степени, нито разхода на гориво. Тази настройка е само за поддържането. При теб не може да стигне до поддържане, но си сложи вентилатора на 0%.

Помпата включи на втора скорост. Не е добре за нея да е на максимална. Вече ако забележите че радиатори не се загряват нормално, ще я върнеш на трета
Може и да задържи на първа мощност при втора скорост на помпата.
ddchipev - напреднал
вт мар 01, 2022 6:12 pmandy_forresite написа:
Филма е измислил тези горелки хахаа.
В Поддържане вентилатора го направи 0%.
С тези 68 се опитваш да угасиш огъня.
Това няма да подобри горенето на трите степени, нито разхода на гориво. Тази настройка е само за поддържането. При теб не може да стигне до поддържане, но си сложи вентилатора на 0%.

Помпата включи на втора скорост. Не е добре за нея да е на максимална. Вече ако забележите че радиатори не се загряват нормално, ще я върнеш на трета
Може и да задържи на първа мощност при втора скорост на помпата.

Поддържането го оправих на 0%

На мощност 1 не иска да падне изобщо
има ли още какво да му се пипа на мощност 1 и 2 или така трябва да си остане .
Помпата от както с andy настройваме това парно все си е на 2 степен да я свалям ли на степен 1 (имайте в предвид къщата е на 3 ет с мезонет)
ddchipev - напреднал
След 5 год. проблеми и късане на нерви по това парно разбрахме проблема му за високият разход и неработше добре . Майстора който го прави е обърнал помпите да се бият една в друга и за това 18 тона не ми стигаха за сезон за 3 етажна къща и сменяне на няколко помпи. Сега парното заработи доста добре топлината е коренно различна както и разходът,но ми трябва малко да му пипна настройките защото не иска да пада от мощност2 да влиза в режим поддържане , а и пелетите не ги доизгаря ще прикачъ няколко снимки .
andy_forresite ги владееше тези неща :)
Благодаря предварително

Прикачен файл

3AB19833-D175-425B-8F12-5148414C83EC.jpeg

Прикачен файл

B23781EF-B92C-4BEB-B34C-F0D43A211717.jpeg

Прикачен файл

6CE8DDF4-9AFB-4C00-8249-DFF9FE50C04A.jpeg

Прикачен файл

A20DA89F-2B8A-4621-9B7B-A59AF444A8DF.jpeg
ddchipev - напреднал
нед яну 15, 2023 6:40 pmddchipev написа:
След 5 год. проблеми и късане на нерви по това парно разбрахме проблема му за високият разход и неработше добре . Майстора който го прави е обърнал помпите да се бият една в друга и за това 18 тона не ми стигаха за сезон за 3 етажна къща и сменяне на няколко помпи. Сега парното заработи доста добре топлината е коренно различна както и разходът,но ми трябва малко да му пипна настройките защото не иска да пада от мощност2 да влиза в режим поддържане , а и пелетите не ги доизгаря ще прикачъ няколко снимки .
andy_forresite ги владееше тези неща :)
Благодаря предварително

Прикачен файл

CDDA348D-F309-4CA2-9BEB-6AB8A9A7BDAD.jpeg
Около Коледа явно е така.
Той, Анди, и кристално кълбо имаше, доколкото си спомням.
На първо време би се заиграл с цикъла.
За доизгарянето може да се пипнат настройките за гасене- осветеност и време, макар че не е голяма драма.
Недей да търсиш поддържане!

Анди се е набутал с клавиатурни гимнастики, заради майстора ти.
andy_forresite - майстор
Първо, не намирам логика в написаното. Няма как от "биещи" се водни потоци котелът да не може да си вдигне температурата. Щом не е вдигал градусите на водата значи циркулация е имало и то добра.
Второ, преди Поддържане има мощност 1. За да падне на мощност 1 съм писал какво трябва да стане - да гори няколко часа, да се позатоплят стаите и евентуално термоглавите да намалят циркулацията през радиаторите --> намалява нуждата от топлина и горелката може да слезе до първа мощност. Вече ако и на мощност 1 топлината е много, тогава може да се стигне до поддържане ... което не вярвам да се случи. А и няма никакъв смисъл от поддържането. Това е време, през което не се подават пелети, водата почва да застива и като върне мощност 1 и докато стабилизира горенето, отива на мощност 2 и цялата икономия от "поддържане" отива залудо. Още повече че това е голяма система с много радиатори и всичко е по много.
Трето, гледам еднакви проценти вентилатор на мощност 2 и 3. Това не може да е така, не е правилно. На трета мощност процентът вентилатор трябва да е отгоре с едни 3% примерно. Това ако на мощност 2 гори добре.
Освен това на мощност 1 ми се струват много тези проценти вентилатор (42). Зависи от тягата на комина и от пелетите, на като гледам другите как са зададени тук трябва да е към 39%.
Изплюването на неизгорели пелети би трябвало да се случва при мощност 3 или при първоначалното пълнене да са зададени много време за пълнене и оттам да се прекалява (да изпадат сурови пелетчета от горелката). Трябва да се види откъде идва това.
п.п. кристалната топка не знам къде е :yawinkle:
Загуби ли я бе, серсем?!
чет мар 22, 2018 9:10 pmandy_forresite написа:
... аз сега вадя кристалната топка, правя ритуала, момент... :lol:
Отново, както обикновено- фантасмагории, ама симпатични. За сметка на това и на широко. Е, има и попадения в десетката.
Имам пример за биещи се помпи, но за ново образУвателно видео трябва да купя някакви пелети, да завъртя два жълти крана от стойка Г, в нормално изправено положение и да се занимавам с глупости. И това, само за да.....
Ееее, не може да си позволим отсъствието на Анди.

Анди, биещи се помпи по никой начин няма да попречат на котел да си вдигне температурата, но на собственика не помагат за свалянето ѝ.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Настройки Грейко РБ 50" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: