• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
brum - майстор
Трифоне, не знам защо си се напънал да обясняваш едно и също нещо, че чак по други теми за мен пишеш. Темата беше зададена с конкретен въпрос - как да се свърже газовият котел към кръга за БГВ. На него отговор получих.

И не знам за кой път пиша - бойлера вече е тук. Разбрах какъв е проблема, но не мога да го подменя на този етап. С текущият бойлер се търси най-удачното решение и то вече е ясно.
6osi6 - майстор
Ти чакай някой да свърши нещо вместо теб.
Ако бойлерът ти не е готов, не би трябвало да е проблем да се смени. Обади се в търговския отдел и искай смяна с номера на поръчката от фактурата.
Така смених поръчка от две паралелни серпентини за две една над друга. Условието на Елдом е, че поръчката ти се променя с нова дата от която тече нов 30 дневен срок за изработката и ако цената до деня на доставката се промени плащаш новата.
Можеш да вземеш неръждаем S21 с 1,89/2,35. Общата площ на серпентините е над 4 м² и да ги свържеш последователно. Или с двете 0,86/1,12 - последователно са около 2м².
6osi6 - майстор
пет юли 08, 2022 10:15 pmbrum написа:
С текущият бойлер се търси най-удачното решение и то вече е ясно.
Ако бойлерът още ти е на пелето, обади се в склада на София и питай за вариант за замяна, ако някой поръча като твоя, а ти да изчакаш за изработка на друг. Може да се съгласят, защото за нов се чака месец.
brum - майстор
Ха, това не го разбрах. Но ще опитам. Благодаря!
пет юли 08, 2022 10:15 pmbrum написа:
Извинявай!
Ядосвам се, когато някой греши и го приемам лично, както аз съм грешил.
Не ми забелязвай!

6osi6, бойлерът вече е факт- поръчан, платен, доставен.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет юли 08, 2022 10:42 pm, променено общо 1 път.
brum - майстор
Няма драма! Важното е, че нещата се движат в конструктивна посока :) .
6osi6 - майстор
Ако не си разопаковал бойлера - той е на пАлето в търговския си вид и т.н. обаждаш се в склада и питаш за замяна, като им казваш, че ще чакаш за нов, което значи поръчка с нова дата от деня на тяхната продажба, или каквото се уговорите. Търговците се обаждат всеки ден в склада и питат за наличност. И понеже няма и се чака, все някой ще го купи.
brum - майстор
На палето си е, с опаковката с която дойде. Писах им на официалният сайт. Понеделник ще звъня и ще питам. Мога да чакам 1 месец, не ми е проблем. Та така - действам. Благодаря за подробностите!
Е, това е добър вариант, а при възможност и да се върне, ако не е късно.
Наистина стана сложна ситуацията.
LazarGanev - "Велик майстор"
Правите всичко възможно, да ме лишите от уискито, това виждам аз :axe:. Не знам дали не трябваше да си мълча, докато бойлерът не слезе от палето :cool:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Добавяне на термопомпа към система с газов котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: