чет дек 05, 2024 11:04 pmivanovbg написа:Безполезен.чет дек 05, 2024 10:50 pmТрифон П.Трифонов написа:........чет дек 05, 2024 10:22 pmbrum написа:Точно. Ако е наясно няма да мята безполезни стойности и да бърка още повече човека. С количеството изгорени пелети за денонощие е по близо до истината.
Ако е само от буфера е 2.3kWh. За 4 часа! Или един вид нищо.
Да уточня само, че радиаторите са директно от камината в паралел с буфера. Камината се командва по температура на буфера.
чет дек 05, 2024 11:31 pmbrum написа:При мен вратите не се затварят,аз общо взето гледам всичко като едно помещение,освен банята и тоалетната...чет дек 05, 2024 10:28 pmjamezon написа: А бихте ли споделили повече информация за вашата система?Термопомпа, буфер 80л, подово с 13 кръга, замазки, ламинат. ЗА БГВ - 300 литра бойлер (с 270л полезен обем по спомен), 2 серпентини.![]()
Управление със задвижки и динамични температурни криви за да са топли стаите когато се ползват. Примерно хола го топля цяла нощ и той се стопля от сутринта. Така се топли основно на нощният ток.
Стаите дето не се ползват се държат на 20 градуса. Ама те са килера и една спалня дето в момента е вакантна
Предполагам за температурните криви имате предвид термостатите с различни температури по часове?
Интересуват ме по скоро температурите на водата.
1.Буфера като моя ли е свързан?
2.На колко градуса се включва ТП и на колко изключва?
3.Колко време работи ТП и колко почива?
4.ТП с датчик ли следи температурата или по връщаща вода?
5.На колко литра са дебитомерите?
6.Прави ли дефрости при всяко включване,както моята,че понякога и по 2 пъти?
Всъщност дефроста от околната среда ли зависи или има връзка с режимите на водата?
Увеличих още хистерезиса - 42° изключва,а на 32° се включва.Но ей сега буфера беше достигнал 40°,включи се дефрост,работят и 4 кръга и за 2 Мин буфера падна на 35°