filmatoplo написа:Команд ней миЩе чакам догодина, тя работи още по джаста-праста , да не мислиш че с нея ще свалиш разхода.Толкова бързо се развиват тези технологии че догодина на пазара ще има още по добри продукти , регулирани по модулация и моя съвет е и по външна температура .
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
miroslav_cholich
- специалист
1261 мнения в "IVG S 40"
filmatoplo
- майстор
Мирославе ползвай съвети и примерни настройки на Люси , с подобни или същи настройки не работи ли , на автоматичен контрол гори естествено много.Колеги помогнете на Мирослав да си настрои ръчно горелката .
miroslav_cholich
- специалист
Сега съм я закрепил на 19.6 макс през 24 сек. Утре ще я видя колко е издумкала
LazarGanev
- "Велик майстор"
Цитирам от друга тема:
! Е колко трябва гори тая горелка, че да ви харесва? 100кВт са 20кг/час или 480кг за 16 часа. Вашият котел е изгорил 45кг за 16 часа - 10 пъти по-малко от прогнозните нужди - колко по-малко трябва да стане? С трици маймуни няма как да се ловят! Като имате 300м2 производствено хале би трябвало да изкарвате толкова за 3 чувала пелети и да се гордеете с този разход, а не да не хленчите по форумите.
miroslav_cholich написа:Здравейте, имам едно питане.А бе хора, Вие направо се бъзикате с нас! Отоплявате хале 300м2, което по груби сметки иска котел 100кВт, монтирате котел с 3 пъти по-малка мощност, който на всичкото отгоре работи на 25% от мощността си и това пак ви се вижда много
Зимата идва и трябва по някакъв начин да се отоплява.
Помещението е производствено хале около 300 кв.м. не искаме вътре да е жега а да се потдържат 10 - 15 градуса заради машините. По груби сметки излиза че трябва котел 100 - 110 киловата, котела не е проблем, но отоплителните тела да.
tokbatak
- специалист
plastkomfort написа: В момента съм с настройки:Какво е макс. 7,1 и мин. 1,2?
шнек 950 гр реални
макс. 7,1
мин.1,2
пауза 15
въздух 40%
Топля 220 м2
гоня разход от 41кг. за 24 часа като не го спирам и смятам да го намаля още малко.
Така че бавното качване на температурата не означава голям разход
Във вашият софтуер задава ли се мощност?
plastkomfort
- специалист
На ръчен режим.
miroslav_cholich
- специалист
LazarGanev написа:Цитирам от друга тема:Става въпрос за две ралични помещения с пелетната торелка съм си в нас а това е друго и съм го пуснал в нова тема и пише, че ще се изгражда, моля четете по хубаво!miroslav_cholich написа:Здравейте, имам едно питане.А бе хора, Вие направо се бъзикате с нас! Отоплявате хале 300м2, което по груби сметки иска котел 100кВт, монтирате котел с 3 пъти по-малка мощност, който на всичкото отгоре работи на 25% от мощността си и това пак ви се вижда много
Зимата идва и трябва по някакъв начин да се отоплява.
Помещението е производствено хале около 300 кв.м. не искаме вътре да е жега а да се потдържат 10 - 15 градуса заради машините. По груби сметки излиза че трябва котел 100 - 110 киловата, котела не е проблем, но отоплителните тела да.! Е колко трябва гори тая горелка, че да ви харесва? 100кВт са 20кг/час или 480кг за 16 часа. Вашият котел е изгорил 45кг за 16 часа - 10 пъти по-малко от прогнозните нужди - колко по-малко трябва да стане? С трици маймуни няма как да се ловят! Като имате 300м2 производствено хале би трябвало да изкарвате толкова за 3 чувала пелети и да се гордеете с този разход, а не да не хленчите по форумите.
vrangelov
- специалист
miroslav_cholich написа:Става въпрос за две ралични помещения с пелетната торелка съм си в нас а това е друго и съм го пуснал в нова тема и пише, че ще се изгражда, моля четете по хубаво!
Здравей miroslav_cholich
Колко квадрата отопляваш у вас? Къща или панелен апартамент, с изолация или без, каква и къде? Какъв беше разходът на гориво преди да започнеш да отопляваш с пелети? Дай малко повече информация, за да има на какво да се стъпи! Може и да имаш големи топлозагуби. Три чувала нито са много, нито са малко, ако не се знае какво се отоплява.
Поздрави
filmatoplo
- майстор
На първо време , включи на ръчни настройки , ако има стаен термостат го махни за сега .Ползвай настройки на Люси , има и клип в ютуб .Ако с тези настройки не се затопляш ще увеличиш малко дозата макс , нахвърлях малко идеи но ти спазвай указания на колегата , който предполагам ще ти помогне .
miroslav_cholich
- специалист
vrangelov написа:Отоплявам къща два етажа по 70 кв. И постройка над гараж 30 км. Къщата е с външна изолация и дограма с термомост като в къщата отоплявам целият първи етаж и една от стаите на втория. А постройката над гаража я отоплявам с конвектор единствено има топлозагуби от нея тъй като всички стени са външни нищо, че са с изолация и някаква калпава дограма(изпълнителят е пестил материал яко) котлето с торелката се намира в гаража отдолу тръбите до къщата минават под земята 30 35 см. Като са с двойна изолация от порестата и двоен пласт вата около двете тръби общо тръби под земята са около 6 м. Преди се отоплявак на самоделна камина на тукъшен майстор с неоразмерено парно водата я подържах на 60 гр. И все си беше студено 20 кубика дърва ги думкаше без проблем, тази пролет дойде специалист, който оразмери стаите някаде добави радиатори, че са малко и до тука, котела и гореката ги монтира друг който работи с бгтерм монтирая хоп 32 кв. Автомат ае готов си в стаите вече е перфектно като термоглавите са на 3/5 температурата в стаите е 20 21 градуса. Но при покупка на котела и гарелката ме убеждаваха това е котела не ти трябва комбиниран мксимум 1 тон ще гориш, взимай го.miroslav_cholich написа:Става въпрос за две ралични помещения с пелетната торелка съм си в нас а това е друго и съм го пуснал в нова тема и пише, че ще се изгражда, моля четете по хубаво!
Здравей miroslav_cholich
Колко квадрата отопляваш у вас? Къща или панелен апартамент, с изолация или без, каква и къде? Какъв беше разходът на гориво преди да започнеш да отопляваш с пелети? Дай малко повече информация, за да има на какво да се стъпи! Може и да имаш големи топлозагуби. Три чувала нито са много, нито са малко, ако не се знае какво се отоплява.
Поздрави
Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература