• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
miroslav_cholich - специалист
filmatoplo написа:
Команд ней ми :? , тя работи още по джаста-праста , да не мислиш че с нея ще свалиш разхода.Толкова бързо се развиват тези технологии че догодина на пазара ще има още по добри продукти , регулирани по модулация и моя съвет е и по външна температура . :wink:
Ще чакам догодина :sad: а до тогава края на зимата има още 4 месеца по 1,5 тона 6 тона или минимум 2 бинги на вятъра :-D :-D ако някой от бгтерм чете ще му платя половината от парите да постои минимум 24 часа на горелката и да я настрои както трябва, а не еми отопляваш 32 кв мощност ето пускаме я на 32 кв автомат готово айде чао и на сутринта е изяла гадта 3 чувала :snakeman:
filmatoplo - майстор
Мирославе ползвай съвети и примерни настройки на Люси , с подобни или същи настройки не работи ли , на автоматичен контрол гори естествено много.Колеги помогнете на Мирослав да си настрои ръчно горелката .
Сега съм я закрепил на 19.6 макс през 24 сек. Утре ще я видя колко е издумкала
LazarGanev - "Велик майстор"
Цитирам от друга тема:
miroslav_cholich написа:
Здравейте, имам едно питане.
Зимата идва и трябва по някакъв начин да се отоплява.
Помещението е производствено хале около 300 кв.м. не искаме вътре да е жега а да се потдържат 10 - 15 градуса заради машините. По груби сметки излиза че трябва котел 100 - 110 киловата, котела не е проблем, но отоплителните тела да.
А бе хора, Вие направо се бъзикате с нас! Отоплявате хале 300м2, което по груби сметки иска котел 100кВт, монтирате котел с 3 пъти по-малка мощност, който на всичкото отгоре работи на 25% от мощността си и това пак ви се вижда много :shock: ! Е колко трябва гори тая горелка, че да ви харесва? 100кВт са 20кг/час или 480кг за 16 часа. Вашият котел е изгорил 45кг за 16 часа - 10 пъти по-малко от прогнозните нужди - колко по-малко трябва да стане? С трици маймуни няма как да се ловят! Като имате 300м2 производствено хале би трябвало да изкарвате толкова за 3 чувала пелети и да се гордеете с този разход, а не да не хленчите по форумите.
tokbatak - специалист
plastkomfort написа:
В момента съм с настройки:
шнек 950 гр реални
макс. 7,1
мин.1,2
пауза 15
въздух 40%
Топля 220 м2
гоня разход от 41кг. за 24 часа като не го спирам и смятам да го намаля още малко.
Така че бавното качване на температурата не означава голям разход
Какво е макс. 7,1 и мин. 1,2? :?
Във вашият софтуер задава ли се мощност?
LazarGanev написа:
Цитирам от друга тема:
miroslav_cholich написа:
Здравейте, имам едно питане.
Зимата идва и трябва по някакъв начин да се отоплява.
Помещението е производствено хале около 300 кв.м. не искаме вътре да е жега а да се потдържат 10 - 15 градуса заради машините. По груби сметки излиза че трябва котел 100 - 110 киловата, котела не е проблем, но отоплителните тела да.
А бе хора, Вие направо се бъзикате с нас! Отоплявате хале 300м2, което по груби сметки иска котел 100кВт, монтирате котел с 3 пъти по-малка мощност, който на всичкото отгоре работи на 25% от мощността си и това пак ви се вижда много :shock: ! Е колко трябва гори тая горелка, че да ви харесва? 100кВт са 20кг/час или 480кг за 16 часа. Вашият котел е изгорил 45кг за 16 часа - 10 пъти по-малко от прогнозните нужди - колко по-малко трябва да стане? С трици маймуни няма как да се ловят! Като имате 300м2 производствено хале би трябвало да изкарвате толкова за 3 чувала пелети и да се гордеете с този разход, а не да не хленчите по форумите.
Става въпрос за две ралични помещения с пелетната торелка съм си в нас а това е друго и съм го пуснал в нова тема и пише, че ще се изгражда, моля четете по хубаво!
vrangelov - специалист
miroslav_cholich написа:
Става въпрос за две ралични помещения с пелетната торелка съм си в нас а това е друго и съм го пуснал в нова тема и пише, че ще се изгражда, моля четете по хубаво!

Здравей miroslav_cholich
Колко квадрата отопляваш у вас? Къща или панелен апартамент, с изолация или без, каква и къде? Какъв беше разходът на гориво преди да започнеш да отопляваш с пелети? Дай малко повече информация, за да има на какво да се стъпи! Може и да имаш големи топлозагуби. Три чувала нито са много, нито са малко, ако не се знае какво се отоплява.

Поздрави
filmatoplo - майстор
На първо време , включи на ръчни настройки , ако има стаен термостат го махни за сега .Ползвай настройки на Люси , има и клип в ютуб .Ако с тези настройки не се затопляш ще увеличиш малко дозата макс , нахвърлях малко идеи но ти спазвай указания на колегата , който предполагам ще ти помогне .
vrangelov написа:
miroslav_cholich написа:

Здравей miroslav_cholich
Колко квадрата отопляваш у вас? Къща или панелен апартамент, с изолация или без, каква и къде? Какъв беше разходът на гориво преди да започнеш да отопляваш с пелети? Дай малко повече информация, за да има на какво да се стъпи! Може и да имаш големи топлозагуби. Три чувала нито са много, нито са малко, ако не се знае какво се отоплява.

Поздрави
Отоплявам къща два етажа по 70 кв. И постройка над гараж 30 км. Къщата е с външна изолация и дограма с термомост като в къщата отоплявам целият първи етаж и една от стаите на втория. А постройката над гаража я отоплявам с конвектор единствено има топлозагуби от нея тъй като всички стени са външни нищо, че са с изолация и някаква калпава дограма(изпълнителят е пестил материал яко) котлето с торелката се намира в гаража отдолу тръбите до къщата минават под земята 30 35 см. Като са с двойна изолация от порестата и двоен пласт вата около двете тръби общо тръби под земята са около 6 м. Преди се отоплявак на самоделна камина на тукъшен майстор с неоразмерено парно водата я подържах на 60 гр. И все си беше студено 20 кубика дърва ги думкаше без проблем, тази пролет дойде специалист, който оразмери стаите някаде добави радиатори, че са малко и до тука, котела и гореката ги монтира друг който работи с бгтерм монтирая хоп 32 кв. Автомат ае готов си в стаите вече е перфектно като термоглавите са на 3/5 температурата в стаите е 20 21 градуса. Но при покупка на котела и гарелката ме убеждаваха това е котела не ти трябва комбиниран мксимум 1 тон ще гориш, взимай го.
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: