• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tanio_s написа:
Mimiwka написа:
Здравейте купих си камина преди 3 седмици и не мога да я настроя да топли хубаво!Сложила съм я на 3 степен, подаване на пилетите е на -3.но може ли някой да ми помогне по подробно какво мога да подобря за да е по топло в стаята не е по топло от 20 градуса.задала съм температура на вода 60 градуса.камината е 13 kw.и никакви други настройки не съм правила.външен датчик за температура дадох на 36 градуса но дали е правилно ...!Моля да ми помогнете.
Въпроса ти е с много неизвестни, които ако прочетеш цялата тема ще ти се изяснят, но явно не ти се чете.

1. Има ли изолация помещението? Колко от стените са външни? На последен етаж ли е помещението? Ако има изолация по тавана, по външните стени ... колко е дебела тя и от какъв материал е?
2. Като си задала 3-та степен до колко градуса стига температурата във водната риза?
3. Колко е голямо помещението?
4. Колко ти е голям радиатора?
5. Каква ти е дограмата?
6. Какво е изложението на помещението?
да помещението е има изолация 60 кв е апартамента на 3 етаж като съм задала 60 градуса на температурата на водата достига я и после почва да пада. радиатора е максималното което може да е за това помещение така каза човека които ги монтира (по дължината на целия трикрилен прозорец е ,ако това може да ви ориентира)не съм много наясно с параметрите.Апартамента е с добра нова дограма.Благодаря ви много че се отзовахте на моите въпроси.Четох на горе но не мога да намеря точно обяснение.Повечето казват на трета степен температура на водата 60 гр .моля да ме посъветвате за по конкретни настроики.колко трябва степентта на горене ,нивото на пелети да пуска .и други ваши препоръки ,ще съм ви много благодарна.
tanio_s - помощник
Mimiwka написа:
tanio_s написа:
Mimiwka написа:
................
.................
.......................
Ами това което аз мога да Ви посъветвам е да увеличите още малко температурата на водата докъм 70гр. и сложите камината на автоматичен режим. А ако до сега помещението не е отоплявано и сега на първия ден очаквате да се вдигне температурата до 25 градуса - няма да стане ... трябва си един два дена да се климатизират стените, предметите в стаята и тогава да очакваме някаква температура и икономия на гориво.
tanio_s написа:
Mimiwka написа:
tanio_s написа:

.................
.......................
Ами това което аз мога да Ви посъветвам е да увеличите още малко температурата на водата докъм 70гр. и сложите камината на автоматичен режим. А ако до сега помещението не е отоплявано и сега на първия ден очаквате да се вдигне температурата до 25 градуса - няма да стане ... трябва си един два дена да се климатизират стените, предметите в стаята и тогава да очакваме някаква температура и икономия на гориво.
Благодаря ви много ще пробвам и този вариант.
Teodor Krumov - помощник
здпавейте на всички от форума.преди време писах тук поради хилядите проблеми с нашия бьрнит 25. искам да споделя решението на всичките ни проблеми с камината които имахме в началото - Сложихме допьлнитилен датчик за стайна Т с който тя се пали и гаси според зададената Т .отопляваме кьща 70-80 кв. без изолация и сменена дограма на 50%. разхода при това положение е - 30 кг на 24 часа в най студените дни и 15кг на 24 часа при по меко време. сега ни предстои изолация (10см) и допоставяне на дограма - С ГАРАНЦИЯ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА РАЗХОДА НА ПЕЛЕТИ С ОКОЛО 50%. Забравих да спомена -25 градуса вкьщи през целия ден и 20-21 ппез ноща(тьй като обичаме да спим на не толкова топло) Един сьвет от мен - ЗА ОПТИМАЛНА РАБОТА НА КАМИНАТА -ПОСТАВЯТЕ ДОПЬЛНИТЕЛЕН ДАТЧИК ЗА СТАЙТА ТЕМПЕРАТУПА И СИ РЕШАВАТЕ ПРОБЛЕМИТЕ.
jadai_ubi - помощник
От близо два месеца ползвам Burnit Confort PM 13. Отоплявам около 60 квадрата. 4 радиатора – 1- 2,9 кв, два общо – 5,2 кв и 1 – 900 вата и бойлер. При пробите съм изключвал или включвал бойлера – резултатите почти еднакви. Къщата е стара – над 100 г. – с дебели зидове на 1 етаж и двойни прозорци на 2 етаж. На втория етаж, стаята е по висока и има изолция на тавана от кал и слама. Имам няколко проблема:
1. Изхвърля ми много пелети извън горивната камера (аз си ги връщам - перпетомобиле ;) ) – за онагледяване прикачвам снимки.
2. След пускането от „инсталатора“ – оторизиран сервиз - ми гореше по 2 чувалчета на ден и запълваше за по малко от 12 часа горивната камера и трябваше да я чистя по 2 пъти на ден. Увеличих времето на горивния цикъл и намалих времената на шнека в 5-те степени и успях да направя запълване за около 24 часа. Но никога не ми се напълни долния контейнер с пепел (междувременно сменях няколко вида пелети). А горивната камера се запълва с изгоряла пореста материя, която при изтръскване пада.
3. Никога камината не ми влезе в режим „модулация“ - мисля и че няма да влезе, тъй като има параметър, който е зададен да включи „модулация“ при 230?! градуса на изходящите газове, а по техническа документация тези газове не се вдигат повече от 180 градуса.
4. При мен температурата на изходящите газове се движи между 124 и 155. За момент при разгаряне се вдигат и повече (предполагам, че е нормално). Във форума чета, че при другите е под 100 градуса.
5. Задал съм 60 градуса на водата, но никога не ги достигна. Помпата я настроих да включва на 55 градуса – работи, докато спадне с 3 градуса и изключва и после пак, но не качва повече. Трябва ли да се настроят други параметри за да вдигне повече градуси и как?
Ако има някой с тествани настройки, макар че всичко е индивидуално…

Прикачен файл

20161217_155805-2.jpg

Прикачен файл

20161217_155559-2.jpg
Barbutko82 - специалист
Teodor Krumov написа:
здпавейте на всички от форума.преди време писах тук поради хилядите проблеми с нашия бьрнит 25. искам да споделя решението на всичките ни проблеми с камината които имахме в началото - Сложихме допьлнитилен датчик за стайна Т с който тя се пали и гаси според зададената Т .отопляваме кьща 70-80 кв. без изолация и сменена дограма на 50%. разхода при това положение е - 30 кг на 24 часа в най студените дни и 15кг на 24 часа при по меко време. сега ни предстои изолация (10см) и допоставяне на дограма - С ГАРАНЦИЯ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА РАЗХОДА НА ПЕЛЕТИ С ОКОЛО 50%. Забравих да спомена -25 градуса вкьщи през целия ден и 20-21 ппез ноща(тьй като обичаме да спим на не толкова топло) Един сьвет от мен - ЗА ОПТИМАЛНА РАБОТА НА КАМИНАТА -ПОСТАВЯТЕ ДОПЬЛНИТЕЛЕН ДАТЧИК ЗА СТАЙТА ТЕМПЕРАТУПА И СИ РЕШАВАТЕ ПРОБЛЕМИТЕ.
Би ли споделил колега,какъв датчик за стайната температура си монтирал.Благодаря предварително.
toto1221 - специалист
Моля за бърз отговор налага ми се да си сменя запалката защото изгоря и не признават гаранцията защото се водило консуматив и било 1 година обясниха ми как но като е отвъртях и издърпах няма ход да излезе защото опира в помпата това значи че трябва да демонтирам и нея но не знам как е захваната моля който знае да пише с видий ли е захваната с какво е това ме интересува
benimm8808 - специалист
jadai_ubi написа:
От близо два месеца ползвам Burnit Confort PM 13. Отоплявам около 60 квадрата. 4 радиатора – 1- 2,9 кв, два общо – 5,2 кв и 1 – 900 вата и бойлер. При пробите съм изключвал или включвал бойлера – резултатите почти еднакви. Къщата е стара – над 100 г. – с дебели зидове на 1 етаж и двойни прозорци на 2 етаж. На втория етаж, стаята е по висока и има изолция на тавана от кал и слама. Имам няколко проблема:
1. Изхвърля ми много пелети извън горивната камера (аз си ги връщам - перпетомобиле ;) ) – за онагледяване прикачвам снимки.
2. След пускането от „инсталатора“ – оторизиран сервиз - ми гореше по 2 чувалчета на ден и запълваше за по малко от 12 часа горивната камера и трябваше да я чистя по 2 пъти на ден. Увеличих времето на горивния цикъл и намалих времената на шнека в 5-те степени и успях да направя запълване за около 24 часа. Но никога не ми се напълни долния контейнер с пепел (междувременно сменях няколко вида пелети). А горивната камера се запълва с изгоряла пореста материя, която при изтръскване пада.
3. Никога камината не ми влезе в режим „модулация“ - мисля и че няма да влезе, тъй като има параметър, който е зададен да включи „модулация“ при 230?! градуса на изходящите газове, а по техническа документация тези газове не се вдигат повече от 180 градуса.
4. При мен температурата на изходящите газове се движи между 124 и 155. За момент при разгаряне се вдигат и повече (предполагам, че е нормално). Във форума чета, че при другите е под 100 градуса.
5. Задал съм 60 градуса на водата, но никога не ги достигна. Помпата я настроих да включва на 55 градуса – работи, докато спадне с 3 градуса и изключва и после пак, но не качва повече. Трябва ли да се настроят други параметри за да вдигне повече градуси и как?
Колега забелязал ли си как точно тези пелети се озовават пред пепелника и по дъното на горивната камера? :shock:
jadai_ubi - помощник
benimm8808 написа:
jadai_ubi написа:
Колега забелязал ли си как точно тези пелети се озовават пред пепелника и по дъното на горивната камера? :shock:
Струва ми се, че отскачат от улея - преди да паднат в горивната камера.
teodor7192 - напреднал
Здравейте!
Искам и аз да споделя до къде съм стигнал и да пусна мойте настройки,защото никой с 25Кв не пожела да даде едни настройки, които е доволен,а за колегите с модел 13Кв прочетете цялата тема макар да е голяма или пишете на някого на Л.С. с молба да ви напише своите!
Само да кажа,че и аз от първоначалните настройки не бях доволен имах и други проблеми,които съм споделил с вас назад в тази тема и сам настроих камината до някакви с който хем да изгарят г/д добре хем да вдига Т на водата.
C03 - 2,8 U03 - 1600
C04 - 3,2 U04 - 1700
C05 - 4,2 U05 - 1800
C06 - 5,0 U06 - 1900
C07 - 5,7 U07 - 2000
C11 - 2,4 U11 - 1500
P05 - 10

Използвах пелети от бор и от бук. Пелетите от бук не изгаряха добре и за 3-4 часа работа горелката се задръстваше дори при периодично почистване през 20 мин. по 30сек. Вече ползвам пелети от бор от друг производител и също нямам този проблем с бързото задръстване на горелката. С боровите също се посъбира "материял" в горелката,но я чистя веднъж на ден дори някой път пропускам и за мен е доста по-добре и като горене.
На 3-та степен ми поддържа водата 63-65гр. с тези настройки,а консумираната мощност е 17,5Кв. + 80л. бойлер Tessy Bilight.
Разхода ми не е нисък,но отоплявам 2 етажна къща без изолация и със стара дограма.
Ако гори 24ч. без прекъсване изгаря около 3 чувала в зависимост от температурата навън както и от настроената Т на стайния термостат.
Имаше запитване за стаен термостат по-горе и затова отново ще напиша за мързеливите моя модел: Computherm Q7RF -безжичен и струва 120лв.

На колегата toto1221 с проблема със запалката мога да му споделя,че ако и на 13Кв-вия модел е като на 25 значи се сменя много лесно. Само сваляш задната ламарина(капак) и сам ще види. При мен е захваната с едно болтче и букса до колкото си спомням.

На колегата jadai_ubi с проблема с изхвърлянето на пелетите: виж дали не поставяш неправилно горелката,защото инсталатора,който идва у нас ми каза,че много хора я поставят неправилно и пелетите изпадали около нея точно както е на снимките.
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: