tanio_s написа:да помещението е има изолация 60 кв е апартамента на 3 етаж като съм задала 60 градуса на температурата на водата достига я и после почва да пада. радиатора е максималното което може да е за това помещение така каза човека които ги монтира (по дължината на целия трикрилен прозорец е ,ако това може да ви ориентира)не съм много наясно с параметрите.Апартамента е с добра нова дограма.Благодаря ви много че се отзовахте на моите въпроси.Четох на горе но не мога да намеря точно обяснение.Повечето казват на трета степен температура на водата 60 гр .моля да ме посъветвате за по конкретни настроики.колко трябва степентта на горене ,нивото на пелети да пуска .и други ваши препоръки ,ще съм ви много благодарна.Mimiwka написа:Здравейте купих си камина преди 3 седмици и не мога да я настроя да топли хубаво!Сложила съм я на 3 степен, подаване на пилетите е на -3.но може ли някой да ми помогне по подробно какво мога да подобря за да е по топло в стаята не е по топло от 20 градуса.задала съм температура на вода 60 градуса.камината е 13 kw.и никакви други настройки не съм правила.външен датчик за температура дадох на 36 градуса но дали е правилно ...!Моля да ми помогнете.Въпроса ти е с много неизвестни, които ако прочетеш цялата тема ще ти се изяснят, но явно не ти се чете.
1. Има ли изолация помещението? Колко от стените са външни? На последен етаж ли е помещението? Ако има изолация по тавана, по външните стени ... колко е дебела тя и от какъв материал е?
2. Като си задала 3-та степен до колко градуса стига температурата във водната риза?
3. Колко е голямо помещението?
4. Колко ти е голям радиатора?
5. Каква ти е дограмата?
6. Какво е изложението на помещението?
Mimiwka написа:Ами това което аз мога да Ви посъветвам е да увеличите още малко температурата на водата докъм 70гр. и сложите камината на автоматичен режим. А ако до сега помещението не е отоплявано и сега на първия ден очаквате да се вдигне температурата до 25 градуса - няма да стане ... трябва си един два дена да се климатизират стените, предметите в стаята и тогава да очакваме някаква температура и икономия на гориво.tanio_s написа:.......................Mimiwka написа:.................................