пет фев 28, 2020 7:17 pmgnt69 написа: Аз пък тоя сезон съм айляк, не съм отварял котела отгоре. Чистя всекидневно тръбите с пружините, почти всеки ден като тръгвам за работа изхвърлям лопатка или две пепел и си ги гори слънчогледовите пелети нищо не връща ма пак 3 тона за сезона. Чистил съм само три пъти под тръбите ама като вземе да припушва. Мислех че ще изкарам с два ама не става.Пробвал ли си с дървесни? Аз не исках и да чуя за дървесни, ама увря ми главата.
пон мар 02, 2020 11:38 pmЮлианВ написа: Колега Евгени, да помислих и смяна, но реших да опитам с дървесни и смятам, че за района и къщата едва ли ще постигна икономия с повече от 1лв за ден. Благодаря ти!Извини ме, ако го знаеш, но понеже Грейко е замислена като ретортна горелка, тя гори уникално добре, само ако количеството пелети в главата е достатъчно за полукръгов огън, при който петите в средата се "опичат" и отделят пиролизни газове. Затова е ключово съответствието на мощността. Затова и много хора имат голям разход на малки мощности.
В други теми бяхме обсъждали с колегата Боби и той беше казал, че горенето се променя драстично ако се направят отвори по дъното и се запушат съответно толкова отвори от "заобикалящите". Тогава се превръша в нормална почти "тубусна" горелка и ще гори по-успешно по-малки дози.