shaxa написа:Котела се чисти на 3 дена. Тази пепел е от около 150 кг пелети. Просто ми се струва че много отива нагоре, вместо да пада надолу в тавата.Направи си отражател колега ;)
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VelinPetrov
- специалист
647 мнения в "пелетен котел Bisolid SAVER C"
mtvachev
- напреднал
Здравейте, предстой ми покупка на пелетна печка бисолид 25 кв., но се оказа че врата за към терасата (където ще трябва бъде тя) е с 5-6 см по-тясна. Единственият начин да влезе печкава в терасата е чрез махане на стъклопакета на дограма и от там да се прехвърли. Та въпросът ми е до колко ориентировъчно кг може да се олекоти пелетната печка за да се пренесе и отново да се сглоби.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Колко квадрата жилище ще топлиш?
mtvachev
- напреднал
Малко под 100 кв.м.
Жилището е тухлен апартамент на последен етаж с вътрешна изолация от гипсокартон и вата на външните стени, окачен таван от гопсокартон и вата в цялото жилище. Изложението на слапнята е северно (вътрешна стая), детска (източна с остъклена тераса, където ще е и котела), хола с трапезария и кухнята са южни. Апартамента бързо се затопля. В зимните слънчеви дни, дори когато навън е -10/-15 в хола и трапезарията е 20/22 градуса без да се пуска нищо.
В момента сме на ТЕЦ и топлим само хола и трапезарията, но излиза скъпо защото сме едни от малкото които ползват парно във входа. Реших, че г/д за същите пари ще мога да топля на пелети и другите две стай, но проблема е че сме на 5-ти етаж и пелетният котел неуспява да мине през вратата от стаята (детската) към терасата. Вратата е 55 см широка, а гледам че котлето е 72 см.
Единствено може да махна стъклопакета на дограмата и от там да се прехвърли по някакъв начин.
Другият варинт който ми хрумна е да се махнат страничните платна на котела + изолацията и ако успее да стане 53-54 см широк да си мине през вратата.
Жилището е тухлен апартамент на последен етаж с вътрешна изолация от гипсокартон и вата на външните стени, окачен таван от гопсокартон и вата в цялото жилище. Изложението на слапнята е северно (вътрешна стая), детска (източна с остъклена тераса, където ще е и котела), хола с трапезария и кухнята са южни. Апартамента бързо се затопля. В зимните слънчеви дни, дори когато навън е -10/-15 в хола и трапезарията е 20/22 градуса без да се пуска нищо.
В момента сме на ТЕЦ и топлим само хола и трапезарията, но излиза скъпо защото сме едни от малкото които ползват парно във входа. Реших, че г/д за същите пари ще мога да топля на пелети и другите две стай, но проблема е че сме на 5-ти етаж и пелетният котел неуспява да мине през вратата от стаята (детската) към терасата. Вратата е 55 см широка, а гледам че котлето е 72 см.
Единствено може да махна стъклопакета на дограмата и от там да се прехвърли по някакъв начин.
Другият варинт който ми хрумна е да се махнат страничните платна на котела + изолацията и ако успее да стане 53-54 см широк да си мине през вратата.
mtvachev
- напреднал
Два радиатора в южните стай около 200 лв/м.
Бях се консултирал със съседи на няколко етажа под нас. Човека ми каза, че преди 2-3 г. са ползвали ТЕЦ и след като са платили една година 300 лв на месец (прогнозно) + 5-600 лв изравнителна за целият апартамент, са се отказали и те от ТЕЦ-а и са минали на климатици.
В момента повечето от съседите се отопляват на климатици.
Бях се консултирал със съседи на няколко етажа под нас. Човека ми каза, че преди 2-3 г. са ползвали ТЕЦ и след като са платили една година 300 лв на месец (прогнозно) + 5-600 лв изравнителна за целият апартамент, са се отказали и те от ТЕЦ-а и са минали на климатици.
В момента повечето от съседите се отопляват на климатици.
andy_forresite
- майстор
Имам пелетен котел, който ще мине през вратата ти. Мощността му е от 3 до 20 киловата. Продавам го. Аз съм без изолация и ми е скъпо, плюс това не се плаша от работата по отопляване с дърва. При -10-15 навън колкото ще слънце да ме осветява, вътре е кучи студ...
Тема "пелетен котел Bisolid SAVER C" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература