• 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ico_3 - специалист
сега мига и се сменят temperature със stop burning и отстрани има + 3 мин
filmatoplo - майстор
Горелката -така гасне :wink: .Мини през менюто и ми кажи какви са цифрите на IR Level Setup :wink: .
filmatoplo - майстор
:? Много сте бавни с обратния отговор , пък искате помощ .
ico_3 - специалист
Ако пък знам как да мина през менюто :-D Утре тази вечер ще чета иснтрукциите :-D
filmatoplo - майстор
:wink: Тогава утре ще ти кажа кое да промениш че да не гасне .
geniya - специалист
При мен са:
> 90/20 sec
< 10/115 sec
Филме, ако не те бърка напиши ги как трябва да са, ама в тоя вид. :)
Например:
> 50/50 sec
< 50/50 sec
filmatoplo - майстор
:) За сега 40/50 при излизане от Суспенд върши работа , тоест трябва да се регистрира интинзитет на пламъка 40 за 50 секунди :wink: .При цифра 40 има вече малко пламъче с което горелката си заработва нормално .

40/50
10/90
milenskior - специалист
Колеги направих и монтирах турболаторите (зигзаобразните ламарини) във Виадруса, обаче нямам термометър на изходящите газове и в нашия град и във Враца никъде не намерих за да видя има ли смисъл от тях изобщо.
Иначе размерите при мен са следните:
Двата външни канала - височина на ламаринката 100 мм. Огъвки под 90 градуса на всеки 55 мм, дължина на заготовката 500 мм.
Двата средни канала - височина на ламаринката 70 мм. Огъвки под 90 градуса на всеки 55 мм, дължина на заготовката 500 мм.
Предстои ми да си купя термометър и да видя какво съм постигнал.
Искам да питам обаче, ако постигна температура на изходящите газове при пълна мощност под 90 градуса, това значи ли че съм постигнал добро КПД на котела?
В момента и преди да сложа турболаторите си държах ръката на кюнеца излизащ от котела, но при този монтаж на горелката имам проблем със слънчогледовите пелети, понеже се натрупва много бързо пепел пред горелката и трябва да чистя често. За това за другата година обмислям да си направя стойка от ламарина под котела, на която да монтирам горелката и достатъчно голям пепелник под нея за да събира пепелта от пелетите. Ще изрежа дъното и ще поставя още ламарини за да направя още един ход и така ще станат 4 хода. Според вас ще има ли ефект или ще влоши горенето?
geniya - специалист
Според мен когато се монтира горелката под котела с изрязване на "дъното" няма да е добре, защото от горивната камера на горелката до скарата на котела разстоянието ще е малко.Освен да увеличиш много разстоянието между горелката и дъното както си писал с някаква конструкция.Но вътре ако мислиш да отрежеш скарата на която ти се събира пепелта, няма да стане защото там е пълно с вода.Някъде в ютуба гледах такъв монтаж на горелка отдолу на Виадруса, колко е рентабилно не се знае.
:? К
milenskior написа:
ще поставя още ламарини за да направя още един ход и така ще станат 4 хода. Според вас ще има ли ефект или ще влоши горенето?
Поясни за тези ламарини че нещо :? не зацепвам.
ico_3 - специалист
цифрите на IR Level Setup при мен са
90/10
10/90
Голяма греда пелетите които взех май ще се окажат сламени дали ще горят или изобщо да не пробвам?
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: