• 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Бункер де :) -кутия висока 35 см, широка 40 см , тясна 17 см , долу да се стесни към квадрат размер -висок 15 см , и страни 9,5 на 9,7 .
Бай Гого - специалист
filmatoplo написа:
Бункер де :) -кутия висока 35 см, широка 40 см , тясна 17 см , долу да се стесни към квадрат размер -висок 15 см , и страни 9,5 на 9,7 .
Е това нема как да го направим..Трее си гилотина,абкант и най вече да се скрои.
Требва ти човек който работи в такъв цех,с тънка ламарина и нужните инструменти..

Ма кво ти обяснявам,като си знаеш мноо добре.
filmatoplo - майстор
:? Бах ма..му :wink: 200 такива горелки -кой им прави бункерите :? :) .Тези горелки само експериментални ли са или са реално приложими , защото всеки до там стига -да сложи една шепа пелети вътре за проба :lol: .
Бай Гого - специалист
filmatoplo написа:
:? Бах ма..му :wink: 200 такива горелки -кой им прави бункерите :? :) .Тези горелки само експериментални ли са или са реално приложими , защото всеки до там стига -да сложи една шепа пелети вътре за проба :lol: .
Ми не знам дали са екпериментални,ма си харчат яко и май бързо минава мерака..
За камина и малка квадратура може и да върши работа,но за котел с по голяма квадратура не става,и може би това отказва мераклийте..
plastkomfort - специалист
С тази клапа която си направил отзад не се ли подобриха нещата :?
filmatoplo - майстор
2 кила на час пелети са аха аха 9-10 киловата , котлето я улови 8-9 ,това е резултата кое ви учудва . :? :)
Бай Гого - специалист
Мене не ме учудва нищо.Разхода за по голяма квадратура си е нормален,но лошото е че,при мен серпентината за топлата вода е вградена в котела.И когато ползваш повече топла вода пада с десет градуса и бавно връща температурата на инсталацията.
Поради тази причина не я одобрявам,иначе си е перфектна.
На мен ми върши чудесна работа,за сухо отопление на гараж около 20кв.
В момента един приятел я мъчи на котел доста по голям от моя,и се радва.

С клапата си работи чудесно,без никаква опасност от превишаване на температурата.
iva6ki - специалист
Да се пофалим и аз 80/100 даде разход 1,1кг/час обаче котела ми
е руски 14кв с КПД близко до 0% тъй че дигна 60гр. и до тук.Убедих
се в едно без подходящия котел е безмислено да правя други опити
за момента. Ако някой има някакви размери за котела (пеллетрон км 15)
нека сподели :?: понеже съм се зарибил за следващия сезон да имам
такъв та ако ще и да си го проектирам сам.Има ги габаритите на сайта
предполагам тръбите са 1цол другите неща са мъгла :?
medo5303 - напреднал
filmatoplo написа:
Здравей,във вашият град няма ли тенекеджии?Те могат да ти свършат работа.
filmatoplo - майстор
:) Съжалявам господа , купих си полувин лист ламарина 1мм и си скроих бункер , утре ще го заваря , ами аз се молих молих :wink: , ламарината ми струва 13 лв .Дайте идея с какво да заприщвам пелетите когато искам да ги спирам -няма да мога да направя оригинална затварачка , освен да пробия 8 отворчета 4мм и да пъхам нещо подобно на вилица с 8 шипа :wink: .
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: