Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
magvt написа:
kalin72 написа:
Заради отпадъка ли те боли главата?
то не бе само отпадък, пали - гасне, пепеляк, датчиците не отчитат пламък, на третия път дава грешка, другия се зацапва и отчита препълване, а пък то не пуска, връща дим през големия шнек и какво ли още не
Аз само слънчоглед горя ама таквиз работи моята горелка не е правила. Чистенето е малко повече на 2-3 седмици за по 10-15 минути.
Иначе през 2 дни по 2-3 фараша пепел.
magvt - специалист
може да ти е по читав слънчогледа, за мен не струва дори да е наполовина по евтино

и слънчогледа е дребен 3-4-5 мм макс са пелетите, доста по дребни в сравнение с букачките

за помагане едни 250 км само и си готов #-o
шоп - майстор
Kondor1 написа:
Чувах, че може да се правят пелети и от въглища. Сигурно ще са много калорични, но се чудя ще има ли разлика в боклука с прост котел на въглища.
чак много калорични да са-не са. Към 4200калории/кг, Мина перник ги продава по 180-200 лв тон. Горих ги една зима за проба. Който е горил пернишки въглища знае колко пепел да очаква :-D

Чипса две години го купувах от една софииска фирма по 60 лв/тон, ама на късмет е. Имаше камиони със сух чипс, имаше и един камион буквално дробени току що отрязани клони. Влажността няма с какво да я измеря, но сигурно бе 50%.

Всичко мина през горелката, но когато навън е -10, -20 градуса в горелката горя донбаски въглища :rock:
Miro4774 - специалист
filmatoplo написа:
Благодаря един човек да не крие ,щото повечето крият ако има по голям разход .
Моя не мърда от 2 чувала на 12 часа ако тем. на вън е -2-3-5 градуса. За 240кв/м Не знам аз пробвах със слънчоглед и много пепел и много кофти трябва да се чисти през 2 дни и малко или много му се губи комфорта.
Последна промяна от Miro4774 на ср дек 21, 2016 7:35 pm, променено общо 1 път.
Miro4774 - специалист
шоп написа:
Kondor1 написа:
Чувах, че може да се правят пелети и от въглища. Сигурно ще са много калорични, но се чудя ще има ли разлика в боклука с прост котел на въглища.
чак много калорични да са-не са. Към 4200калории/кг, Мина перник ги продава по 180-200 лв тон. Горих ги една зима за проба. Който е горил пернишки въглища знае колко пепел да очаква :-D

Чипса две години го купувах от една софииска фирма по 60 лв/тон, ама на късмет е. Имаше камиони със сух чипс, имаше и един камион буквално дробени току що отрязани клони. Влажността няма с какво да я измеря, но сигурно бе 50%.

Всичко мина през горелката, но когато навън е -10, -20 градуса в горелката горя донбаски въглища :rock:
Коя е тази фирма?
Miro4774 - специалист
Аз имам малко нужда от помощ мойте термо глави не затварят напълно до преди малко си играх с тях и забелязах, че само си намаляват дебита на вода през тях. Не трябва ли да затварят напълно радиатора. Да уточня, че са на около 7 години.
n.ganev - майстор
Свали термоглавите и напръскай с WD40 "пишльока" на термовентила :yawinkle:
VLADO66 - майстор
Има термоглави с 0 , има и без- само до *.По същество главата е една капсула с парафин или друг флуид, която има определен живот, по спомен 10 години.
n.ganev - майстор
Не случайно ЕТГ имат функция за раздвижване през определено време за предотвратяване на натрупване на котлен камък в ТВ.
n.ganev написа:
Не случайно ЕТГ имат функция за раздвижване през определено време за предотвратяване на натрупване на котлен камък в ТВ.
Моите и ония, дето ти пратих, га праят тая работа сяка събота по обед. Забраям за функцията и са шашкам, че сдава багажа или weak batteries.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: