Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед окт 26, 2025 12:46 pmdidkoband написа:

Утре ще му звъня!
Правилно.
Не е свързано с времето за поддържане. Свързано е с "разпознаване огън".
Камината "разбира", че има горене по температура на изгорелите газове. Когато е ниска си мисли, че огънят е загаснал, започва продухване и ново палене.
Ниска температура на димните газове е хубаво нещо единствено от гледна точка ефективност.
Проблемите вече се наблюдават по пода, около камината. Освен това, конденз има и в комина, което също води до проблеми.

Всичките ми "дърварници" са с монтиран антикондензен вентил. Това не предотвратява конденза по водната риза при първо палене, но подобрява много работата като цяло.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед окт 26, 2025 2:41 pm, променено общо 1 път.
Здравейте, имам един казус проблем, за който никъде не е писано, а какво ли не изчетох и кого ли не повиках
Та, имам котел Грейко от около 7 години, и съм нямал проблеми до тази година.
Обаче.. тази година се случва нещо странно.
Котела вдига температура(70C и повече), и когато трипътният смесителен винтил трябва да си свърши работата, започва едно тресене на цялата система и това продължава около минута. Все едно не може да достигне градусите да се избута винтила. Механично пробвах пъпката не е заяла,
Смених винтила същата работа. После го изолирах отново същото. Моля за някой акъл
:?
LazarGanev - "Велик майстор"
О вентила ще да е, какъв модел е?
Не помня, точно, но мисля че е на херц 100на лева беше, предният правеше същите номера от нищото, и за това го смених, но разлика няма с тресенето

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: