Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
На мен пък ми изглежда много странно да чета подобни въпроси, зададени от сервизен специалист, даже като прочета такъв въпрос си мисля, че може да е майтап. :cool:
filmatoplo - майстор
Не ,тук не е сайт на фирма ,нито на Грейко,нито на Ерато,нито на който и да е ,тука пиша без да си създавам изкуствен имидж,в зависимост от ситуацията веднъж ще съм велик ,веднъж и аз ще задавам въпроси ,кеф ми е предизвикателствата да ги споделям, уж да се заформя и образователна дискусия.Ако не е спешно хич няма да го пиша като такова ,спира котела и преди да ида при него писах ,трябваше ми насока да не го разчекна целия.Както и да е - проверих едно по едно и намерих и отстраних повредата .Аз който победих ли изглеждам че не се справям със сервиза до 24 ч в неделя .Айда видя сервиза на другите -ревът хората.
Филме, спокойно бре! Нещо си се възпалил.
Колко тук са виждали такъв котел? А колко са го пипвали?!
Ако съм на линия, при въпрос, отварям нета и търся. Ми може ли всеки да е все на линия? Писах на двама колеги за акумулатори и буфери, с Жаксъна си говорихме, малко мъжка работа по селската къща...
Изоставен се почувствал- снощи ли, хахааа?!
Тая вечер си сипи сам и да не ти пука!
Сега някой да не се почувства пренебрегнат- всички да са живи и здрави!
filmatoplo - майстор
:drinkers: Да сме живи и здрави ,за сега не пия ,който може :partyman:
пон дек 21, 2020 1:30 pmfilmatoplo написа:
Ако не е спешно хич няма да го пиша като такова ,спира котела и преди да ида при него писах ,трябваше ми насока да не го разчекна целия.Както и да е - проверих едно по едно и намерих и отстраних повредата .
Ами тук няма кой да ти о0тговори, особено за този котел - скъпичък, няма много ползватели, не се разваля много, тъй че и малкото ползватели нямат много опит. Питаш за такъв рядък проблем, че аз дето имам 20-30 такива монтирани котли, изобщо не ми се е случвало това. Тъй че правилният подход си го направил - на място, едно по едно и това е.
filmatoplo - майстор
:wink: На файда съм ,добих опит с тези котли ,с вързани очи им знам детайлите .Без заяждане ,има конструктивни грешки в котела ,споменавал съм ги ,и никой не може да ме обори в това.Фотоклетката е поставена на такова место ,че се нагрява ,черни и стапя ,отсекателя трябва да се върти независимо от шнека,почистващия механизъм е склонен към блокирания, понеже в покой шнека е пълен с пелети се случва бавно пелетите да тлеят и горят в целия шнек назад , под отсекателя се натрупва пепел и нагар
който задръства прохода на пелети ,нагревателя абе имайте си 1 за всеки случай ,
горивната глава не е най добре направената не мога да го обясня трябва да ви го покажа нагледно .Само топлообменника е добър така без забележки .Няма кво , и мерцедесите са по сервизите ,знам му слабите места ще ги ремонтирам ,хубавото е ,че управлението
на котела ми е до болка познато от горелките GP и там сме силни .А вчерашната повреда ще си я запазя .С тез котли все трогателни случки,миналата зима май по това време се появи проблем доста далече ,нямаше кой ,навих се да оправя нещата без да знам какво ме чака ,горд съм с постъпката си хората бяха в безизходица с 2 год дете .Вчерашния случай пък не го пожелавам на никой , много лично е за хората и не е удобно да им разказвам трагедията ,спирането на котела нищо не е .За това се развълнувах,щото да помогна беше по силно .
И с всичките тези дребни проблеми си работи много безаварийно. Половината ми монтирани са със старото управление Шнайдер, което не е с фотоклетка, а с термостат на димните газове се разпознава горенето. Фотоклетка имам една като резервна част налична е от 10 години. Сега я нарекох да я слагам на един котел, но клиента ми се обади, че след като я почистих работела добре, макар да беше стопена прозрачната част. Не съм видял проблем с отсекателя, но да, ако се задвижва отделно би било по-добре. Тлеенето при шнека не е проблем, нали затова има отсекател :) . Шнекът е корав и остъргва нагара. Нагреватели имам 4-5, стоят от години. Сменял съм 2 вентилатора на димни газове, малко релета за старото управление и май това е всичко. А бе много приличен котел, след 10 години пак си е актуален и най-важното - изобщо не е капризен към пелетите, съвсем нормално си гори слънчогледови пелети
filmatoplo - майстор
:) Като всяка машина ,аз вече не се заблуждавам, че котли,камини,горелки ще са вечни,предупреждавам хората ,че като се повреди ще ги отремонтираме.Няма какво да ги лъжа направо им казвам ,особено за обслужването и чистенето ,- ако не го правите ще се повреди и ще седите на студено до отстраняването .Тези дни отремонтирах няколко уреда за които уж се грижат други масторя ,-ами ще ви запишем за другата седмица :lol: Каква друга седмица бе, бебето мръзне.Утре също е подобен случая ,изчаках всички Бургаски глупаци да се нагупят и се заех да реша проблема мръзнат от две седмици.Горелка Фероли с повреда ,ходих видях и казах ,че ще я оправя ,човека вика -първо да дойдат майсторите ха ха ха .Те нищо не направиха ,мой ред - дали ще се справя.
andy_forresite - майстор
Ще бъда много изненадан ако не се справиш. Бих заложил 5 стотака че феролито ще "тръгне" ако ти го ръчкаш.
filmatoplo - майстор
Стана Феролито ,човека не повярва на очите си .

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: