Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Miro4774 - специалист
filmatoplo написа:
:) +1 кой беше го оправил проблема с поставянето на 20 стотинки в главата - обирала луфта . :wink:
Да и според мен се получава едно малко растояние между термо главата и крана и затова не го затваря напълно при достигане на температура, а в същото време само му намалява дебита и се чуди на къде да хване тем. в стаята.
Miro4774 - специалист
Вашите термо глави напълно и изведнъж ли затварят или постепенно. Сега ги демонтираха и монтирах та имам въпрос при монтажа трябва ли да е отворена или затворена главата.
n.ganev - майстор
По-лесно се монтира при отворено състояние. След като са от една марка би трябвало да затваря напълно. Пробва ли с WD 40?
Miro4774 написа:
Вашите термо глави напълно и изведнъж ли затварят или постепенно. Сега ги демонтираха и монтирах та имам въпрос при монтажа трябва ли да е отворена или затворена главата.
Постепенно затварят и отварят.
Няма значение за монтажа, но по лесно ще ти е да зададеш максимална температура на главата, за да прибере стерженчето. Иначе ще трябва леко да я притискаш докато хване първата витка и докато навиваш гайката.
Вероятно нищо им няма на твоите, а ненужно се филмираш.
Щом на 2 не е затворила,значи има нужда от още топлина.
Оооооп, Ганев, извинявай, че писах след тебе!
Miro4774 - специалист
Да всичките ги напръсках с WD 40 и ги сглобих но ново и раздвижих. Мисълта ми е че те пропускат по малко вода и това намалява тем. на радиатора щом доближи температурата за затваряне. Това не го разбирам все едно както е стайния когато достигне зададена температура да изключва след падане на тем. да включва. Електронните ако затварят напълно и по бързо ще имат по добър ефект и мисля, че драстично ще ми падне разхода.
шоп - майстор
Miro4774 написа:
Електронните ако затварят напълно и по бързо ще имат по добър ефект и мисля, че драстично ще ми падне разхода.
Миро, драстично няма да ти падне разхода. Разхода зависи единствено от КПД то на горелката, КПД на топлообменника и топлозагубите на сградата,

Избора на термоглави ЕДИНСТВЕНО може да ти подобрят комфорта, но чак да ти НАМАЛЯТ ДРАСТИЧНО РАЗХОДА - забрави. Драстично намаля разхода само топлоизолацията.
Весели празници!
Miro4774 - специалист
Ок весели празници и вас мерси за всичко което помогнахте.
Miro4774 - специалист
Оставам го така на първия етаж термо главите на 3 на втория със стайния термостат и всички термо глави на 5. Кофти е че със с две помпи но не са навързани етаж по етаж, а смесено.
kalin72 - майстор
Пак flame loss...нищо не съм пипал два дни, само пелети сипах снощи. Гледам, на платката вътре мига зелен диод, не съм забелязал преди да е мигал...
filmatoplo - майстор
Здраствуйтье Ребята ,днес е Коледа - затова мигат диодите по платките .Калине диода мига на всички платки постоянно ,виж намали малко осветеността с която регистрира запалване - направи го 40/10 .Тоест при запалване да види пламък с осветеност 40 и да го следи 10 секунди .Кога губи пламъка по време на запалване ,или при излизане от Изчакване .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: