Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Честито Рождество Христово на всички!
Тази сутрин около 6 и 30 забелязах, че не гори, това е, предполагам, при първоначално запалване. Но пък радиаторите бяха топло, значи вероятно малко е горяло, и после е загубило пламъка.
kalin72 - майстор
Рестартирах и запали....обаче номера, дето Алекс каза за рестарт, не работи, трябваше пак от контакта да го вадя...кабела де :-D
filmatoplo - майстор
Какви стойности е осветеността при запалване де ,това се гледа в менюто .
kalin72 - майстор
filmatoplo написа:
Какви стойности е осветеността при запалване де ,това се гледа в менюто .
> 90/10
< 10/90
filmatoplo - майстор
Направи първата цифра по малко 40/10 .
LazarGanev - "Велик майстор"
Не, няма смисъл, нека си останат така за по-сигурно. Намалянето на тази стойност означава изключване на запалката с половин минута (може би) по-рано. Случвало ми се е при палене осветеността да падне до 10-20 и тогава може да тръгне да се гаси, което много повече удължава и оскъпява процедурата
filmatoplo - майстор
На обратно следи осветеността до 10 лукса ,но чака 90 секунди - то ако не се стабилизира до 90 секунди след като уж е регистрирано палене - значи нещо с доза моза пелети мелети не е наред . :)
gnt69 - майстор
Здравейте, весела коледа на всички.
Аз миналата година си играх с осветеноста да излиза по лесно от съспенд и ги бях направил
10/10
10/240
Сега още са си така и работи никога не е палила от втори път. Към днешна дата съм с буфер и съспенда съм го намалил на 1 минута, но тия настройки са си останали. Така че който иска успешно излизане от съспед да намали осветеноста на 10 за 240 секунди така има шанс след няколко дози пелети и вентилатор да се възобнови горенето, жара винаги има дори и след няколко часов престой.Гасенето е малко по дълго но да си гаси какво от това. :partyman:
Последна промяна от gnt69 на нед дек 25, 2016 11:08 am, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
filmatoplo написа:
На обратно следи осветеността до 10 лукса ,но чака 90 секунди -
Това е при гасене - ако осветеността падне под 10 и задържи това ниско ниво 90 секунди (2 цикъла), значи наистина няма огън и смята че горелката е загаснала, започва продухване.
При палене осветеността започва да расте и като задържи над 90 за 10 секунди, смята че пламъкът вече е устойчив и може да спре запалката и да остане само на вентилатор (влиза в цикъл "Разгаряне")

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: