Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Svezar - специалист
Какво ще кажете за работата на това Грейко /чел съм че трябва да се вижда някаква подкова,пък тук само пламъци ../ ,сложено е на котел Фероли без никакъв тунинг и тръбите към комина не могат да се пипнат ! Папарашки го снимах на един познат,но предполагам ако го питам как е разхода ще каже че е едно-две чувалчета на денонощие ,затова и няма да го открехвам че хвърля пари през комина :-D Не съм много на ти с управлението им ,но мисля че работеше на трета степен !
https://youtu.be/nfUcEsQZat8
Последна промяна от Svezar на нед дек 25, 2016 12:54 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
От всички чугунени котли, Феролито според мен е най-неподготвен за пелетна горелка, въпреки че го продават с такава. Това е най-голямата набутвация, независимо каква е горелката
filmatoplo - майстор
Странно горелка Грейко в Поморие без аз да знам :? .
Kondor1 - специалист
Ще включвам най-накрая стаен термостат, че стои от няколко седмици и чака. Имам един уточняващ въпрос - релето на термостата нали прекъсва някакъв нисковолтов сигнал? Взел съм тънък кабел, който ще върши работа стига да не трябва да провежда 220V.
filmatoplo - майстор
Да-сигнала на Грейко е нисковолтов ,само Фероли пръщи на 220 волта .
Evgeniy - майстор
Честита Коледа на всички!
Комшията си купи такъв котел, след като много ме разпитва за Симе-то, понеже майка му поръчала да купи като моя - тя ни го палеше навремето преди да се приберем. Той обаче се хвърли на Фероли, че "ставал и за пелети".
След първия сезон го продаде - не им хареса как гори даже въглищата...

Иначе аз карам даже с настройки:
10- 10
10- 240

И никога не съм имал проблем с неразгаряне и гаснене по време на палене.
Грейкото и без това малко по-късно вижда пламъка.
Иначе мнението на Лазар ме кара да се замисля дали по-дългата работа на запалката ще ускори процеса на разгаряне.
Но ако има съспенд, по-бързото регистриране на пламък ще избегне вкарването в гасене пък.
filmatoplo - майстор
Симе става ,обаче котел Фероли не .
judas - специалист
ЗДРАВЕЙТЕ! Честито Рождество Христово на всички!
Някой ако иска програмируеми глави eQ-3 да пише лично съобщение!
kalin72 - майстор
Я да попитам точно как работи управлението на Грейко при включването на бойлер...защото имам опасения, че при мен няма да стане да вържа бойлера към горелката...имам Ладомат, който се пуска от горелката. Дали и двете помпи ще работят при това положение? Щото сега се оказва, че бойлера е празен, и горелката не работи, щото у нас е топло...

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: