Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Evgeniy написа:
Това същото управление ли пали и гаси горелката?
Не. Горелката се пали и гаси от стаен термостат. Това управление управлява само трипътния винтил, който пуска към радиаторите, и помпата за радиаторите.
kalin72 - майстор
gnt69 написа:
kalin72 написа:
geniya написа:
Мале, мале, каква я тая плетеница :? :? :? Обезвъздушителя кой ти го е сложил толкова ниско?Никакъв ефект няма от него там.
Ей такава, българска шевица се вика тва :))))
Това е стара снимка, сега не е точно така, просто исках да покажа как е вързана помпата на бойлера.
Тая горната помпа ли е за бойлера. Според мен нямаш никакъв проблем и така ще работи.
Да. За бойлера е. утре ще си играя да я вържа към управлението на горелката.
Evgeniy - майстор
Внимавай, защото при тази ситуация, ако си в "паралелни помпи" и сработи стайния, ще ти спре ладомата.
При тази конфигурация, дори и да излъжеш котела да се запали заради бойлера, управлението на трипътния ще ти топли и при сработил стаен термостат.
kalin72 - майстор
Да, може би ще изчакам да видя как са нещата....
gnt69 - майстор
Нямаш проблем проблема със студената вода в системата е много малък все пак имаш 2-3 литра вода в серпентината и тръбите карай си така, само свържи към горелката. Аз съм ги вързал и двете помпи на отопление и когато работи горелката зарежда бойлера. Помпа бойлер е свързана с един контактен термостат и взема захранване от помпа отопление. Когато работи горелката и има нужда от доподгряване на водата в бойлера се включва помпа бойлер. Сложил съм и възвратни клапи да няма естествена циркулация. :partyman:
шоп - майстор
kalin72, от снимката не мога да проследя нищо ( освен, че имаш неефективен обезвъздушител, както и друг колега забеляза) Ландомата е хубаво нещо за система с буфер, но и той е просто една помпа и един термостатичен трипътен антикондензен вентил. Нищо повече. Не го виждам на снимката :shock:
kalin72 - майстор
Така де, обезвъздушителя не е проблем, Ладомата е долу в ляво, зад котела. Както и да е, ще оставя положението както е сега, макар да не ми харесва.
Evgeniy - майстор
Може да се направи да се пали горелката или по стаен термостат или по ниска температура на бойлера. Ако не е проблем, че ще топли и къщата докато стопли бойлера. Сега с диференциален термостат ли си за бойлера?
kalin72 - майстор
Имам усещането, че бойлера не е вързан както трябва. Имам един термостат, който пуска помпата, друг, който я спира...изобщо, незнам защо толкова усложнена е работата :) Ама не съм я правил аз....абе ще видим, утре ще режа кабеляци и ще опростявам нещата, ама да видим...
Когато няма нужда за отопление, контролера на трипътния спира помпата и затваря вентила. Това е независимо дали е настроено да работи еквитермично или по сигнал от стаен. Темата на Калин съм я прочел цялата и знам, че е със стария поморийски контролер. Аз ползвам новия, та работата ми е позната.
На негово място бих опитал с паралелна работа на помпите, а Ладомата не разбрах само кой го подкарва.
Офффффф, много набъркано изпълнение, горелката пък се пали от стаен! Ми оня контролер за трипътен със задвижка за къф.......?
Вържи си помпата на ладомата на горелката!
Помпата за бойлера, тоже на съответната клема на Грейкото.
Радиаторната помпа на Интиелския контролер, пък като искаш да караш по стаен, него го връзваш също на този контролер.
Ако не пазиш инструкциите, има ги в нета.
Успех!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: