Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Ладомата не разбрах само кой го подкарва.
Горелката, контролера й де.
gnt69 - майстор
kalin72 написа:
На кое викате ладомат че не разбрах , на помпа отопление ли. :?
kalin72 - майстор
gnt69 написа:
kalin72 написа:
На кое викате ладомат че не разбрах , на помпа отопление ли. :?
Не, Ладомат е един вид трипътен винтил с помпа, който отваря на 72 градуса, примерно, и пуска топла вода към котела.
Помпа отопление е отделна при мен, управлява се от Интиелско управление.
gnt69 - майстор
Ахаа значи има още една помпа. И тя върти само малък кръг.
Калине, може да се наложи да сложиш една възвратна или невъзвратна, както там се казва, клапа между двете връщащи тръби- радиаторната и от бойлера.
Първо пробвай без и ако не се бъркат потоците не пипай , ама много ме съмнява.
kalin72 - майстор
gnt69 написа:
Ахаа значи има още една помпа. И тя върти само малък кръг.
Точно така.
gnt69 - майстор
Аз съм така бойлера е вързан с тетка преди котела. Бойлера не минава през малкия кръг и трипътния. Но нямам помпа отделна имам една помпа за отопление и малък кръг, като се произведе топла вода се отваря трипътния и влиза студена вода а топлата отива към радиаторите и една помпа за бойлер. И двата кръга и за отопление и бойлер имат възвратни клапи хем за предпазване от естествена циркулация хем да не се бъркат потоците. Ето една снимка от миналата година когато монтирахме котела и горелката.
filmatoplo - майстор
Здравейте ,някой забелязал ли е дали на тръбата на малкия шнек има отвор че през него да минава въздух . Видях го това при др горелка ,или за продухване или за охлаждане ,ама се чудя при суспенд няма ли да гори в тръбата ако от нея се подава въздух.аз отвор не съм забелязал .
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, няма нужда да се подава въздух. При ретортна горелка горенето трябва да отгоре и затова въздухът се подава там.Подаване на въздух през вътр. шнек ще запали пелетите там
filmatoplo - майстор
:) Обмяна на опит ,някой с горелка Грейко рб30 гори ли пелети на Трон ,да сподели настройки за трите степени .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: