• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lusynik - специалист
ico_3 - специалист
Горелката има ли някаква защита ако се задръсти нещо че утре съм на работа и ще я запаля с тия пелети да знам какво да правя.
geniya - специалист
Има защита спокойно. :)
ico_3 - специалист
Благодаря :) по спокоен съм
geniya - специалист
Има ли идея да се направи така че част от изходящите газове да се връщат отново обратно в камерата.Това да е с цел повишаване на КПД както при автомобилните двигатели .Например при Виадруса по тази схема:

Прикачен файл

U22.jpg
milenskior - специалист
Ето ги въпросните турболатори, които монтирах в моя котел:
Изображение
Изображение
Пак уточнявам, че това бяха първоначалните ламаринки, след това увеличих ширината и.
Котела е доста мръсен, но така става като се горят слънчогледови пелети.
Искам пак да попитам при каква максимална температура на изходящите газове мога да считам, че съм постигнал добро КПД на котела?
ico_3 - специалист
Аз да питам,когато горелката се управлява от стайния термостат контролера на горелката в какъв режим трябва да е?В смисъл че тази сутрин примерно исках горелката да се включи в 10 часа сутринта нагласям си часа и градусите на термостата горелката в standby ли трябва да е или auto.
alex_serviz - специалист
Горелката трябва да е в Auto, трябва да си сложил отметка на Thermostat в Addons Activation и в крайна сметка да си указал с какъв контакт ще се управлява НО/НЗ ( в Hardware Setup, Tstat NO ).
ico_3 - специалист
[quote="alex_serviz"]Горелката трябва да е в Auto, трябва да си сложил отметка на Thermostat в Addons Activation и в крайна сметка да си указал с какъв контакт ще се управлява НО/НЗ ( в Hardware Setup, Tstat NO ).[/quote]

Ами аз си я ползвах събота и неделя с термостата но само нагласях на каква температура да се изключва не съм пробвал с часа как стоят нещата.Какво е НО/НЗ? :)
alex_serviz - специалист
Щом си я ползвал до сега с термостата не пипай нищо по настройките, само я пусни на Auto.
Иначе НО/НЗ е нормално отворен/затворен контакт ( в случая реле с такъв... ).
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: