Най - вълнуващия въпрос зимно време.
achmonek - специалист
DimitarD написа:
achmonek написа:
DimitarD написа:
Чичо achmonek, моя трипътен вентил е като твоя, знаеш отваря на 60 градуса, горелката е настроена на 70. температурата на водата в котела много рядко достига 70, обикновено е 67-69. Ще е вдигна на 75 като застудее още. Радиаторите също като твоите не са изцяло топли. Програмируеми термоглави имам на всички радиатори. За стопляне на помещенията с по-топла вода по-бързо е така, не споря.

По-въпроса за мониторинга, наблюдавам че горелката ми работи непрекъснато на първа мощност, без значение дали навън е 2 или 15 градуса, а температурата на връщащата се вода преди смесването е 28-30 градуса.
Вчера повиших температурата във всички помещенията от 22.5 на 24, интересното е че не се промени нито разход, нито премина на 2 мощност, нито температурата на котела, нито температурата на връщащата се вода. Това само ме радва за момента, но имам известни притеснения дали ще се справи /вентила/ като застудее или не.
Радвам се, че започваш да се убеждаваш. И аз така бях като теб в началото с трипътния. Бях Тома неверни. Тук обаче имаме един съфорумец (да е жив и здрав и ако ме чете го поздравявам), който ме убеди, че всичко е наред. Това, че горелката ти работи на първа не е лошо. Като застудее ще минава и на втора и на трета. То това е и идеята, а според мен говори, че е оразмерена добре системата ти. По ли ще е добре минималната мощност на горелката да идва в повече и постоянно да гаси и пали? Не нали. Ще се убедиш и, че по високата температура на котела не води до по висок разход. Според моите скромни наблюдения няма да имаш никакъв проблем с трипътния. Ще се справи. Даже 72 градуса зададени ще са му достатъчни (според мен). Дават му на тоя тип вентил пълно отваряне на 70 градуса. Ако в студовете зададеш температура 72 и ако модулацията ти е 8 - 4 - 0, това означава, че на трета ще работи до 64 градуса. Това гледай в студовете. На трета да имаш работа минимум до 64 градуса за да пропуска по бързо и лесно вода вентила, тоест да работи с по- голям дебит на "дългия" път. Повече от 72 не съм пробвал. Тази година ще пробвам в студовете да задам 74 да видя как ще бъде :supz: .
Тук http://achmonek.snimka.bg/daily/greyiko.891390.36420884 снимките говорят друго. Сигурен ли си че не си пробвал на 75 градуса например?
Между другото си взех и за 55 градуса.

По добре късно отколкото никога. Нали така. Веднага отговарям чичо Митко. Наистина се вижда от снимката, че градусите са повече от 72 и е така, но е разбираемо и защо не помня, че съм бил на такива градуси. Отговор - навярно съм чистил котела и горелката и съм искал бързо да "отпуша" трипътния или е угасвал тока и отново съм търсил "бързина". Истина е, че това не било за повече от 5-6 часа. Ако бях карал на такава температура щях да помня! Все пак не съм седнал да ви лъжа!
achmonek - специалист
geniya написа:
Kondor1 написа:

Относно оня адаптер за контакт SONO със защита срещу смущения, в Практикер видях подобно нещо, но без контакт на него. Слага се в съседен контакт и дават, че защитава околните до 10м. Изглежда ми по-прилично решение, стига да работи не по-зле от другото (и човек да има свободен контакт).
Само да вметна защитата която я има в това китайско SONO е един варистор, който защитата единствено от пренапрежения.ДА, добре е да го има ама чак пък толкова да му вярвате.Във всяко устройство което е малко по-скъпо го има фабрично заложено, като например ТВ, компютърно захранване и т.н.Когато едно такова устройство е включено в мрежата то защитава другите около него от кратки пренапрежения, но да вземете да купувате на всяко по-скъпо устройство такъв SONO контакт или негов аналог е безмислено.
SONO е българска фирма. Не е китайска и продуктите им са много надеждни. Лично разговарях с един от инженерите им, който и ми препоръча точно кой модел да си взема. Повярвайте ми - хубави са им продуктите!
gnt69 - майстор
За много години.
Аз все още се ослушвам и не съм взел защита но във вторник ще поръчам. Какво трябваше онова от 30 лева нали. :partyman:

http://www.sono.bg/index.php?id=73&category=31
Evgeniy - майстор
Да, това е защита, макар, че поръчах за 7 долара 60 амперова за цялата къща, не само за един контакт.
gnt69 - майстор
Къде ги поръчваш в алито ли . Би ли споделил линк.
gnt69 - майстор
Това къде трябва да го свържа след главния предпазител на къщата ли, или преди него. :partyman:
Evgeniy - майстор
След. Макар, че при мен главният предазител в уличното табло е по-бърз от моите в къщи.
gnt69 - майстор
Evgeniy написа:
След. Макар, че при мен главният предазител в уличното табло е по-бърз от моите в къщи.
Е то щот са купили от по евтините. Малко е проблем да го събера в таблото утре ще огледам мерси.
gnt69 написа:
Evgeniy написа:
Е то щот са купили от по евтините. Малко е проблем да го събера в таблото утре ще огледам мерси.
Не щото е евтин, а му е по студено.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: