Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lz2skt - специалист
Някой пробвал ли е да подава затоплен въздух в зоната на вентилатора на Грейкото ?Или чакате да ви изтекат гаранциите за да почнете с експериментите :-D ?
Kondor1 - специалист
achmonek написа:
Лично разговарях с един от инженерите им... Повярвайте ми - хубави са им продуктите!
Ако ти си въпросният инженер (което нищо не значи като титла), как да е. Но казваш да ти вярваме, защото ти си говорил с някого и той ти е казал, че са хубави... И аз разговарях с един инженер относно подовите сифони, които произвеждат и изглежда той лично е проектирал. Уверяваше ме, че са много добри, а личните ми впечатления от изделието им е, че трябва да бъде закрит заводът им и разстрелян "инженерът"-творец.
lz2skt написа:
Някой пробвал ли е да подава затоплен въздух в зоната на вентилатора на Грейкото ?Или чакате да ви изтекат гаранциите за да почнете с експериментите :-D ?
Да, месец след като пуснах горелката. Топлообменник,въздуховод.....температура 30-50 градуса.
За гаранцията не ми пука, то аз вече са развалям.
https://goo.gl/photos/YLRy4LXdrCZV74gKA
шоп - майстор
lz2skt написа:
Не съм с грейко, но подаването на затоплен въздух винаги оказва положително влияние. Смятам, че дори инвестицията в купешки неръждаем топлообменник за 150-200 лв се изплаща за един сезон. При връзване само на горелката температурата на димните газове бе под 70 градуса. В последствие сложих и един въздуховод за отопление на още една стая на лятна кухня. В стаята вече деноношно е над 20 градуса и кучето е доволно:-))). Димните газове към комина спаднаха на под 45-50 :rock: Конденз няма.

П.П. Купешкият топлообменник е добър, но според мен самоделен добре измислен и направен ще е още по-добър.

Прикачен файл

SAM_8903.JPG

Прикачен файл

SAM_8901.JPG
filmatoplo - майстор
Моите димни газове са високи средно 145 гр ,мисля си да ги ловя някой ден. :)
filmatoplo - майстор
Относно това дали ще е по добре контрол по димни газове в место с фото сонда ,аз съм с датчик за димни газове .Регистрира запалване когато усети че газовете се вдигнат с 5 гр , обратно когато гаси трябва газовете да спаднат с 40 гр под настоящите .Вие ще кажете добре ли е ,при мен няма никакви проблеми ,нямам случай да не запали или да угасне .
LazarGanev - "Велик майстор"
За камина това е най-добрият вариант, понеже фотосондата се лъже от светлина, влязла през стъклото. За Котел да му мислят проектантите. Например първите Pelletherm 30 v.2 бяха с термостат на димните газове и работеше добре, после като сложиха шведското управление махнаха тоя термостат и сложиха фотосонда - мисля че защото платката не можеше да работи с тоя термостат.
1115 - специалист
A kakва е ползата от топлият въздух? При колите специално го охлаждат май заради повечето кислород в единица обем. Тук какво се печели ?
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, след като при колите Intercooler стана задължителна вещ, то сега е ред Interheater да стане нещо задължително при котлите :-D . Дори някои си подгряват и горивото (пелетите) още в бункера - става много лесно като се разреди чистенето на котела, той се задръства и пушекът вместо през комина започва да излиза през шнека и бункера :-D
lz2skt - специалист
Печели се .На някои промишлени инсталации освен въздуха се подгрява и горивото.Има си икономия на количеството топлина необходима да загрее въздуха и т.гориво.На мен по-скоро ми се върти в главата вътре в котела където е пепелника с 2 цола тръби да измисля тръбопровод да засмуква въздух от помещението и подава към горелката.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: