• 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
feikot - специалист
Значи предложението ви е да пробвам от едните и от другите и да видя кои ще ми допаднат :)
Choch - специалист
feikot написа:
Не,аз питам наистина сериозно,утре ще взема примерно 2-3 чувалчета от боровите да им ги пробвам,ако съм съгласен взимам 1 тон докато тръгне тая линия дето я чакам. Не знам какво ви е мнението за буковите и защо по принцип не се харчат толкова колкото боровите :)
С 2-3 чувала няма да хванеш разликата-,трябва по големи количества.миналата година одумках 4 палета букови-тъмни на цвят,лек червеникав нюанс,миришеха си на дървото...страшно дребни,с много трици в чувалите.При транспортирането в шнека се смилаха допълнително,вследствие на което за 3-4 дни работа навсякъде в котелното се натрупваше финен дървесен прах като от шлайфане(което си е доста взривоопасно междудругото...)Правеха страхотна пепел и шлака в паничката,но пък горяха бавно с яркожълт пламък.Някъде назад в темата бях постнал настройките си оттогава..съжалявам че нямах време да експериментирам по сериозно.Предполагам че триците и последващото смилане се дължи на това че може би са били застояли и са се поувлажнили-чувалите им бяха с много дупки...
Сега съм с технууд,твърдяха че са чамови,макар че цвета им е тъмен,миришат си на чам..няма прахоляк в такива количества,пепелта е по малко,шлака си има,с настройките от миналата година достигаше зададената температура за около 5 часа,но за сметка на това целия вътрешен комин(около 9 метра от мазето до билото)беше топъл :roll: .С настройките на Пласт-а,нещата се оправиха,след малко ще засека и разхода
edit:разход с 15 кг надолу,видимо по малко неизгорели пелети и едра пепел...отчитам че времето е нехарактерно за декември,но и миналата седмица беше подобно :-D
radiocontrol - специалист
За тези горелка производителя препоръчва иглолистни пелети. Бях учуден в началото но се обедих че наистина са по добри. Както каза toplo палят бързо и имат малко отпадък.
plastkomfort - специалист
Да ако нямат кора .
Мойте правят много пепел :|
miroslav_cholich - специалист
да попитам проблем ли е че клапата ( самоделна ) е затворена, не точно затворена защото съм я направил по с 3 см. по малка от прехода. или трябва да е отворена
Choch - специалист
Моята е почти затворена-не пуши,гори си нормално.Вярно-няма го онова бумтене както когато е отворена напълно ама нейсе.
При смяната от чам към бук може да се наложи увеличаване времето за запалване на около 5 минути
Choch написа:
Моята е почти затворена-не пуши,гори си нормално.Вярно-няма го онова бумтене както когато е отворена напълно ама нейсе.
При смяната от чам към бук може да се наложи увеличаване времето за запалване на около 5 минути
при мен е същата работа пламъка е равномерен не пуши и съм на 50 пр. вентилатор и се държи много добре
май улучих настройките на горелката.
Пелетите са от чам 4.4 ги дават като показатели
на всякъде главите са на 3/5
темп. 60
мин. 5.1
макс. 15.8
Пауза 20
шнек 1000
почистване 8 сек през 7 мин
вентилатор 50 пр. клапа затворена.
6 минути за достигане на температурата
7 минути работа на модулация
дано изкара до утре вечер с 3 чувала, ще снимам клип как се държи горелката
feikot - специалист
Колеги,смених пелетите и разхода се качи доста.За малко повече от 48 часа-близо 60 кг. Настройките същите,дебит шнек същия.Това навярно на пелетите се дължи,нали ? И какво мога да направя в случая,за да променя това (като изключим смяна на пелетите )
Choch - специалист
Да налучкаш новите настройки ;).Ако са бързогоривни- намали въздуха.При мен се случи същото-с миналогодишните настройки и с новите пелети не можах да вдигна 53 градуса,за поддържане да не говорим :).Сега с въздух горене 40% си пуфка прекрасно,пелети макс ми е 6,7,мин ми е 2 през 18 секунди,в къщи си е комфортно,дори и при -10
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: