Значи предложението ви е да пробвам от едните и от другите и да видя кои ще ми допаднат 
feikot написа:Не,аз питам наистина сериозно,утре ще взема примерно 2-3 чувалчета от боровите да им ги пробвам,ако съм съгласен взимам 1 тон докато тръгне тая линия дето я чакам. Не знам какво ви е мнението за буковите и защо по принцип не се харчат толкова колкото боровитеС 2-3 чувала няма да хванеш разликата-,трябва по големи количества.миналата година одумках 4 палета букови-тъмни на цвят,лек червеникав нюанс,миришеха си на дървото...страшно дребни,с много трици в чувалите.При транспортирането в шнека се смилаха допълнително,вследствие на което за 3-4 дни работа навсякъде в котелното се натрупваше финен дървесен прах като от шлайфане(което си е доста взривоопасно междудругото...)Правеха страхотна пепел и шлака в паничката,но пък горяха бавно с яркожълт пламък.Някъде назад в темата бях постнал настройките си оттогава..съжалявам че нямах време да експериментирам по сериозно.Предполагам че триците и последващото смилане се дължи на това че може би са били застояли и са се поувлажнили-чувалите им бяха с много дупки...
Сега съм с технууд,твърдяха че са чамови,макар че цвета им е тъмен,миришат си на чам..няма прахоляк в такива количества,пепелта е по малко,шлака си има,с настройките от миналата година достигаше зададената температура за около 5 часа,но за сметка на това целия вътрешен комин(около 9 метра от мазето до билото)беше топъл
edit:разход с 15 кг надолу,видимо по малко неизгорели пелети и едра пепел...отчитам че времето е нехарактерно за декември,но и миналата седмица беше подобно
