Значи предложението ви е да пробвам от едните и от другите и да видя кои ще ми допаднат 

feikot написа:Не,аз питам наистина сериозно,утре ще взема примерно 2-3 чувалчета от боровите да им ги пробвам,ако съм съгласен взимам 1 тон докато тръгне тая линия дето я чакам. Не знам какво ви е мнението за буковите и защо по принцип не се харчат толкова колкото боровитеС 2-3 чувала няма да хванеш разликата-,трябва по големи количества.миналата година одумках 4 палета букови-тъмни на цвят,лек червеникав нюанс,миришеха си на дървото...страшно дребни,с много трици в чувалите.При транспортирането в шнека се смилаха допълнително,вследствие на което за 3-4 дни работа навсякъде в котелното се натрупваше финен дървесен прах като от шлайфане(което си е доста взривоопасно междудругото...)Правеха страхотна пепел и шлака в паничката,но пък горяха бавно с яркожълт пламък.Някъде назад в темата бях постнал настройките си оттогава..съжалявам че нямах време да експериментирам по сериозно.Предполагам че триците и последващото смилане се дължи на това че може би са били застояли и са се поувлажнили-чувалите им бяха с много дупки...
Choch написа:Моята е почти затворена-не пуши,гори си нормално.Вярно-няма го онова бумтене както когато е отворена напълно ама нейсе.при мен е същата работа пламъка е равномерен не пуши и съм на 50 пр. вентилатор и се държи много добре
При смяната от чам към бук може да се наложи увеличаване времето за запалване на около 5 минути
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: