• 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
И двете ,те са почти еднакви .
andy_forresite - майстор
ср сеп 26, 2018 7:24 pmgnt69 написа:
Какво значи клас 5.
Замърсяването, т.е. количеството вредни емисии в пушека. Не си спомням точно, но мисля че под 500 единици (ppm) е клас 5, над 500 ррм клас 4 и т.н. С кавазакито при единственото измерване с газанализатор показа 380 ако не се лъжа. Беше в клас 5 не само с горенето, но и с шнека и бункера. Ние с олиото няма да хванем и клас 1... предполагам. На дървесни може би ще сме в 5-ти клас последното междучасие преди лятната ваканция :) .
gnt69 - майстор
ср сеп 26, 2018 8:59 pmandy_forresite написа:
Ние с олиото няма да хванем и клас 1... предполагам. На дървесни може би ще сме в 5-ти клас последното междучасие преди лятната ваканция :) .
Ние направо сме 12 клас. Тия кавазакита когато направят киловат топло за 5 стинки да се обадят ще си взема една бройка. :partyman:
ср сеп 26, 2018 8:59 pmandy_forresite написа:
ср сеп 26, 2018 7:24 pmgnt69 написа:
Какво значи клас 5.
Замърсяването, т.е. количеството вредни емисии в пушека. Не си спомням точно, но мисля че под 500 единици (ppm) е клас 5, над 500 ррм клас 4 и т.н. С кавазакито при единственото измерване с газанализатор показа 380 ако не се лъжа. Беше в клас 5 не само с горенето, но и с шнека и бункера. Ние с олиото няма да хванем и клас 1... предполагам. На дървесни може би ще сме в 5-ти клас последното междучасие преди лятната ваканция :) .
Хахаааа, Емо Чолаков градушка да рупа.
..............................................................
Анди, понеже бивша курва няма.....Осъмнявам се да не би измерването да е манипулирано по примера на VW?

Някога карах първото 636.
....мииии до 200 върви с хилядарките.
andy_forresite - майстор
Нали знаеш че у нас токът буквално е променлив. Често променях въздуха и доста време наблюдавах пламъка и температурите. Един след обяд се обадих на съгражданин с фирма за ОВК. Дойде с газ анализатор, каза ми тягата, ррм колко и други цифри, които не помня за какво бяха. Точно преди измерването го застопорих на 8 кв, направих въздуха както обикновено и тогава премери с уреда.
Ускорението зависи много от задната гума, човека и разбира се мощността. Големите разлики са от 160-180 нагоре като става ясно че мощността не може да се замени от нищо освен от още мощност. Тук вече няма особено значение гумата и моториста. Освен да е лек, да е с кожен екип и да заеме правилна стойка. Всеки считам че може да дава газ и да реди скоростите на безкрайна права отсечка. Ако има и куик шифтър ехеее лесния.
VelinPetrov - специалист
Това че някой не разбира управлението на Бисолид-а (или не му се чете и мисли) не прави горелките лоши.
kelesha - напреднал
чет сеп 27, 2018 7:20 amVelinPetrov написа:
Това че някой не разбира управлението на Бисолид-а (или не му се чете и мисли) не прави горелките лоши.
Подкрепям напълно колегата Петров,
Много колеги дори ги мързи да прочетът една книжка в която има доста информация и предпочиастат да питат без да вкарат дари малко мисъл / наготово/ и после казват : АААА това управление много сложно, много трудно.
Винтерес на истината по лесно и елементарно управление от това на Бисолида не съм срещал, а колко е лесно за работа стига само да помислиш кое какво прави - като навремето центровката на Блаканчетата /моторите/ Който почвечето имахме .
andy_forresite - майстор
Разбира се, че без да чете инструкцията и да се направи всичко възможно по горенето, няма как да се мине. Има и по-лесни и интуитивни менюта/управления от споменатото. Има и излишно усложнени с безумен брой взаимносвързани параметри, където четенето не помага много. Не и от 1-2 прочитания.
Балканчето навремото бръмчеше колкото да се отдалечи от вкъщи, приключва и после го буташ обратно :supz: . Аз съм му чел ръководството. По-точно на "мокик 50". Като видях "след като се качите на машината си..." го захвърлих, реших че пишат за някакъв друг Мотор.
kelesha - напреднал
Знаеш ли ,
Много би ми било интересно не само от теб а и от колегите в тези форуми да ми обеснят какво означава интуитивно управление/ или менюта и това до каква степен рефлектира или е решаващо за едно едно управлени което е създадено от следните компоненти:
Платка
елементи- хардуер
Менюта- софтуер
Визуализация - може би за нея повечето колеги казват - ИНТУИТИВНО :)

дайте пример с друго управление което е толкова лесно за работа след прочитане на ръководството от първи път - безда се ползват жокер обади се на колегата или ало колега кое беше да натисна тука че не се сещам . ????

Най - добрите лесни и логически добре разработени управление според мен са на Бисолид и Полското на фирма Плъм
Това се лесни за работа и настрйване управления който имат огромни възможности и логаритмична модулация с цел плавно и постепенно управление на горивните процеси и работа на самото изделие.
Тук май всеки иска пинизчииската работа да има светлинки да има иконки и да е претрупано от елемнит в екранните менюта - ок разбирам го това но това дали води до плавно управление на горивните процеси дали следи за така наречената самодиагностика и решения взети въз основа именно на на тази цялата информация . ???
При Бисолида има три основни неща за настройка
1, да си нагласиш температурата на котела
2, да сеи настрош помпата - ако ще се управлява от управлението
3, и не на последно място колегите да нагласят Гориво /въздух ----- ако се налага защото в повечето случай дори горелката идва нагласена и с доста дибри базови настройки
zaid1127 - специалист
:? Ако управлението на Бисолид Ви е сложно, то Натурелата трябва да Ви е Еверест. :-D
По скоро май проблема Ви идва от непознаване логиката на управление.
Ми вземете почетете малко бе хора !
Аз работя с Фумис, МокроНова, Бисолид и Плъм основно, и отделно ми се налага когато монтирам някой неземен италианец да уча нещо ново, но никога не си позволявам да доставя котела при клиента и после да седна и да си кажа ..."аре ся да видим кО дЪ праИм.."
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 65

Тема "пелетен котел Bisolid SAVER C" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: