ср сеп 26, 2018 7:24 pmgnt69 написа: Какво значи клас 5.Замърсяването, т.е. количеството вредни емисии в пушека. Не си спомням точно, но мисля че под 500 единици (ppm) е клас 5, над 500 ррм клас 4 и т.н. С кавазакито при единственото измерване с газанализатор показа 380 ако не се лъжа. Беше в клас 5 не само с горенето, но и с шнека и бункера. Ние с олиото няма да хванем и клас 1... предполагам. На дървесни може би ще сме в 5-ти клас последното междучасие преди лятната ваканция
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
647 мнения в "пелетен котел Bisolid SAVER C"
andy_forresite
- майстор
gnt69
- майстор
ср сеп 26, 2018 8:59 pmandy_forresite написа: Ние с олиото няма да хванем и клас 1... предполагам. На дървесни може би ще сме в 5-ти клас последното междучасие преди лятната ваканцияНие направо сме 12 клас. Тия кавазакита когато направят киловат топло за 5 стинки да се обадят ще си взема една бройка..
Трифон П.Трифонов
- майстор
ср сеп 26, 2018 8:59 pmandy_forresite написа:Хахаааа, Емо Чолаков градушка да рупа.ср сеп 26, 2018 7:24 pmgnt69 написа: Какво значи клас 5.Замърсяването, т.е. количеството вредни емисии в пушека. Не си спомням точно, но мисля че под 500 единици (ppm) е клас 5, над 500 ррм клас 4 и т.н. С кавазакито при единственото измерване с газанализатор показа 380 ако не се лъжа. Беше в клас 5 не само с горенето, но и с шнека и бункера. Ние с олиото няма да хванем и клас 1... предполагам. На дървесни може би ще сме в 5-ти клас последното междучасие преди лятната ваканция.
..............................................................
Анди, понеже бивша курва няма.....Осъмнявам се да не би измерването да е манипулирано по примера на VW?
Някога карах първото 636.
....мииии до 200 върви с хилядарките.
andy_forresite
- майстор
Нали знаеш че у нас токът буквално е променлив. Често променях въздуха и доста време наблюдавах пламъка и температурите. Един след обяд се обадих на съгражданин с фирма за ОВК. Дойде с газ анализатор, каза ми тягата, ррм колко и други цифри, които не помня за какво бяха. Точно преди измерването го застопорих на 8 кв, направих въздуха както обикновено и тогава премери с уреда.
Ускорението зависи много от задната гума, човека и разбира се мощността. Големите разлики са от 160-180 нагоре като става ясно че мощността не може да се замени от нищо освен от още мощност. Тук вече няма особено значение гумата и моториста. Освен да е лек, да е с кожен екип и да заеме правилна стойка. Всеки считам че може да дава газ и да реди скоростите на безкрайна права отсечка. Ако има и куик шифтър ехеее лесния.
Ускорението зависи много от задната гума, човека и разбира се мощността. Големите разлики са от 160-180 нагоре като става ясно че мощността не може да се замени от нищо освен от още мощност. Тук вече няма особено значение гумата и моториста. Освен да е лек, да е с кожен екип и да заеме правилна стойка. Всеки считам че може да дава газ и да реди скоростите на безкрайна права отсечка. Ако има и куик шифтър ехеее лесния.
VelinPetrov
- специалист
Това че някой не разбира управлението на Бисолид-а (или не му се чете и мисли) не прави горелките лоши.
kelesha
- напреднал
чет сеп 27, 2018 7:20 amVelinPetrov написа: Това че някой не разбира управлението на Бисолид-а (или не му се чете и мисли) не прави горелките лоши.Подкрепям напълно колегата Петров,
Много колеги дори ги мързи да прочетът една книжка в която има доста информация и предпочиастат да питат без да вкарат дари малко мисъл / наготово/ и после казват : АААА това управление много сложно, много трудно.
Винтерес на истината по лесно и елементарно управление от това на Бисолида не съм срещал, а колко е лесно за работа стига само да помислиш кое какво прави - като навремето центровката на Блаканчетата /моторите/ Който почвечето имахме .
andy_forresite
- майстор
Разбира се, че без да чете инструкцията и да се направи всичко възможно по горенето, няма как да се мине. Има и по-лесни и интуитивни менюта/управления от споменатото. Има и излишно усложнени с безумен брой взаимносвързани параметри, където четенето не помага много. Не и от 1-2 прочитания.
Балканчето навремото бръмчеше колкото да се отдалечи от вкъщи, приключва и после го буташ обратно
. Аз съм му чел ръководството. По-точно на "мокик 50". Като видях "след като се качите на машината си..." го захвърлих, реших че пишат за някакъв друг Мотор.
Балканчето навремото бръмчеше колкото да се отдалечи от вкъщи, приключва и после го буташ обратно
kelesha
- напреднал
Знаеш ли ,
Много би ми било интересно не само от теб а и от колегите в тези форуми да ми обеснят какво означава интуитивно управление/ или менюта и това до каква степен рефлектира или е решаващо за едно едно управлени което е създадено от следните компоненти:
Платка
елементи- хардуер
Менюта- софтуер
Визуализация - може би за нея повечето колеги казват - ИНТУИТИВНО
дайте пример с друго управление което е толкова лесно за работа след прочитане на ръководството от първи път - безда се ползват жокер обади се на колегата или ало колега кое беше да натисна тука че не се сещам . ????
Най - добрите лесни и логически добре разработени управление според мен са на Бисолид и Полското на фирма Плъм
Това се лесни за работа и настрйване управления който имат огромни възможности и логаритмична модулация с цел плавно и постепенно управление на горивните процеси и работа на самото изделие.
Тук май всеки иска пинизчииската работа да има светлинки да има иконки и да е претрупано от елемнит в екранните менюта - ок разбирам го това но това дали води до плавно управление на горивните процеси дали следи за така наречената самодиагностика и решения взети въз основа именно на на тази цялата информация . ???
При Бисолида има три основни неща за настройка
1, да си нагласиш температурата на котела
2, да сеи настрош помпата - ако ще се управлява от управлението
3, и не на последно място колегите да нагласят Гориво /въздух ----- ако се налага защото в повечето случай дори горелката идва нагласена и с доста дибри базови настройки
Много би ми било интересно не само от теб а и от колегите в тези форуми да ми обеснят какво означава интуитивно управление/ или менюта и това до каква степен рефлектира или е решаващо за едно едно управлени което е създадено от следните компоненти:
Платка
елементи- хардуер
Менюта- софтуер
Визуализация - може би за нея повечето колеги казват - ИНТУИТИВНО
дайте пример с друго управление което е толкова лесно за работа след прочитане на ръководството от първи път - безда се ползват жокер обади се на колегата или ало колега кое беше да натисна тука че не се сещам . ????
Най - добрите лесни и логически добре разработени управление според мен са на Бисолид и Полското на фирма Плъм
Това се лесни за работа и настрйване управления който имат огромни възможности и логаритмична модулация с цел плавно и постепенно управление на горивните процеси и работа на самото изделие.
Тук май всеки иска пинизчииската работа да има светлинки да има иконки и да е претрупано от елемнит в екранните менюта - ок разбирам го това но това дали води до плавно управление на горивните процеси дали следи за така наречената самодиагностика и решения взети въз основа именно на на тази цялата информация . ???
При Бисолида има три основни неща за настройка
1, да си нагласиш температурата на котела
2, да сеи настрош помпата - ако ще се управлява от управлението
3, и не на последно място колегите да нагласят Гориво /въздух ----- ако се налага защото в повечето случай дори горелката идва нагласена и с доста дибри базови настройки
zaid1127
- специалист
По скоро май проблема Ви идва от непознаване логиката на управление.
Ми вземете почетете малко бе хора !
Аз работя с Фумис, МокроНова, Бисолид и Плъм основно, и отделно ми се налага когато монтирам някой неземен италианец да уча нещо ново, но никога не си позволявам да доставя котела при клиента и после да седна и да си кажа ..."аре ся да видим кО дЪ праИм.."
Тема "пелетен котел Bisolid SAVER C" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература