• 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
mimitoni написа:
А за оптималното горене нетрябва ли да има нещо като ламбда сонда и кои знае какво още

Колега , ще ни кажеш ли нещо повече за този почистващ вентилатор. А за оптималното горене нетрябва ли да има нещо като ламбда сонда и кои знае какво още :? :?
И какво стана като някои колеги си закупиха от други колеги прочутата "нещо като ламбда сонда и кои знае какво още "? Постигнаха ли безотказната и оптимална работа, на каква цена, доволни ли са?
filmatoplo - майстор
Баш пъл ламбда сонда в малка примитивна каминка, според мен няма да работи, или ще ускъпи излишно.Ако в скъпите Италиански камини на цена 5-6000 лв няма сонда значи и на нашата за 2000 няма да има.
6osi6 - майстор
n.ganev написа:
И какво стана като някои колеги си закупиха от други колеги прочутата "нещо като ламбда сонда и кои знае какво още "? Постигнаха ли безотказната и оптимална работа, на каква цена, доволни ли са?
Колегите чакат да свърши сезона, за да имат по-обобщени данни и съвсем скоро ще се похвалят с 30% по-нисък разход след монтажа на ламбда сондата. Имай търпение Ганев.
n.ganev - майстор
Аз търпение и инат имам - но бих искал да има резултати и то ползотворни.
benimm8808 - специалист
Колеги времето се позатопли,споделете ако някой е правил нещо по камината(подобрения) и къв ефекта-положителен-отрицателен?
И къв разход ви е дала до момента от началото на зимния сезон.
Споделям мойте опити и разход до момента.
От 7 октомври до днес-2 тона Скравена,6 чувала-Проджето(за проба-доволен съм),8 чувала-АХИРА(доволвн съм).Като камината започна да работи реално от 25-30 октомври.Паля я сутрин(ако е топъл деня,я гася по обед) и вечер от 5 до 12ч. подържам 24-25гр. в стаите. .Имало е и дни в който не я гася(сумарно се събира около месец да е работила нон-стоп).Това което направих като опит да подобря по нея е слагането на турболатори-ефект никакъв и ги махнах. Разхода съм го докарал до 1кг. на час.

Поздрави
Николай Бонев
voni - напреднал
и при мен е така 1кг.на час.Януари закупих камината а февруари я запалих,доволен съм,от разхода благодарение на колегите от форума да миобяснят настройките как да я експолатирам.
benimm8808 - специалист
voni написа:
и при мен е така 1кг.на час.Януари закупих камината а февруари я запалих,доволен съм,от разхода благодарение на колегите от форума да миобяснят настройките как да я експолатирам.
Колега сподели и как си постигнал тоя разход-настройки? Тва е идеята на тая тема.
voni - напреднал
LOAD PELLET П-9-1-01 0,5 (9сек.) COCLER POWER 1 П-9-6-06 0,5'' - доза на първа степен
COCLER POWER 2 П-9-6-07 0,7''
COCLER POWER 3 П-9-6-08 0,9''
COCLER POWER 4 П-9-6-09 1,2''
COCLER POWER 5 П-9-6-10 1,4'' EXHAUST ENGINE 1 П-9-6-18 1350
EXHAUST ENGINE 2 П-9-6-19 1550
EXHAUST ENGINE 3 П-9-6-20 1800
EXHAUST ENGINE 4 П-9-6-21 1900
EXHAUST ENGINE 5 П-9-6-22 2000 THRESHOL PMP П-9-6-33 45С0 (помпата включва на 45 градуса) Температура на водата 61C Т. стаен термостат 24гр Отоплявам три стаи с радиатори с термоглави са на 3,5 ги държа(22-24 градуса)1лира в банята камината е в хола три коридора нямам изолация с аломиниева дограма навсякъде.Камината работи денонощно спирам я 1 в седмицата за почистване.Модолира по Т на водата.
voni - напреднал
voni написа:
LOAD PELLET П-9-1-01 0,5 (9сек.) COCLER POWER 1 П-9-6-06 0,5'' - доза на първа степен
COCLER POWER 2 П-9-6-07 0,7''
COCLER POWER 3 П-9-6-08 0,9''
COCLER POWER 4 П-9-6-09 1,2''
COCLER POWER 5 П-9-6-10 1,4'' EXHAUST ENGINE 1 П-9-6-18 1350
EXHAUST ENGINE 2 П-9-6-19 1550
EXHAUST ENGINE 3 П-9-6-20 1800
EXHAUST ENGINE 4 П-9-6-21 1900
EXHAUST ENGINE 5 П-9-6-22 2000 THRESHOL PMP П-9-6-33 45С0 (помпата включва на 45 градуса) Температура на водата 61C Т. стаен термостат 24гр Отоплявам три стаи с радиатори с термоглави са на 3,5 ги държа(22-24 градуса)1лира в банята камината е в хола три коридора нямам изолация с аломиниева дограма навсякъде.Камината работи денонощно спирам я 1 в седмицата за почистване.Модолира по Т на водата.
Вземам пелети от топливо сръбски 6.30 чувала, и за сега съм доволен от тях.
mizstefan - помощник
jabata написа:
vankatava написа:
Значи тази аларма 7,която се включваше е за големи градуси на изходящите газове,разхерметизирана врата.
Обясниха ми че лятото тягата на комина е по малка,и се вдигали много градусите на изходящите газове за това се включвала тази аларма.
Проблема го решиха като вдигнаха оборотите на разпалващия вентилатор с малко.Щом твърдиш че зимата
ще се отдава повече топлина значи нещата ще са наред,но сега при теста пък всички прозорци бяха отворени.
Всяка информация за тези камини ми е интересна,така че ако не ти представлява трудност напиши или дай някакви линкове.Благодаря за коментарите.
Ок, дотука добре. но температурата на изгорелите газове зависи основно от коефициента на топлоотдаване. Какво значение има дали е лято и в стаята е 27, или зима и в стаята е 27. Коефициента на топлоотдаване ще е един и същи, ама те като я настройват, не гледат ли температурата на изходящите газове? Аз като правя такова нещо, винаги тях гледам.
Както каза, другата причина е по-скоро разхерметизирана врата. По-скоро тя е дала аларма 7, защото вратата не е затворила плътно, и с увеличаване на оборотите на вентилатора, те са успели да компенсират това. Напълно възможно е, тягата като е по-малка и вентилатора по-трудно да издуха газовете, и съответно и входящие дебит е по-малко и поради тази причина дава тази аларма, но и така да е, през зимата при един силен вятър може да има обратна тяга, и тогава да се получи пак същото и по-зле, въпреки че навън температурата е -10 примерно.
Просто майсторите които са ти настройвали камината толкова си разбират, знаят 5 заучени клишета, и какво да правят, и готово. Но не е там причината.
Явно толкова са я и настроили, но това как и колко е настроена ще го разбереш зимата, като стегне студ....
Ама това пак са бели ядове и се оправят.
От мене успех, и ако имаш проблеми пиши, ще се опитаме да ти помогнеме.
Аз ползвам такава камина втори сезон.Преди около 10 дни сутринта при стартиране на камината,на дисплея се показваше,че зарежда пелети но те не се зареждаха.След около 30 секунди излезе аларма 7 "safety termal". При ново стартиране камината се запалва нормално и работи без проблеми и така вече 10 дни.Тръбите чистя на всеки 2 месеца.Някой да помага?
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: