Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
filmatoplo написа:
Двайската може да има 1,2-1,5 квм площ .
Филме, ако това е вярно котела не струва. Обикновенно от 1м2 топлообменна площ се "свалят" около 10 кв топлинна мощност.

Демек ако топлообменната площ на 30 киловатовият котел е под 3м2, имаме нищожно КПД

Можете да погледнете техническите харектеристики на котлите Дефро
filmatoplo - майстор
Някъде го четох вчера ,може да Не е било за Грейко ,но ми прави впечатление киловатите и площта.Търсих таблицата но иди я намери . Всеки може да го провери по размерите на топлообменника на котела си .
VelinPetrov - специалист
Нека колеги които използват котел грейко споделят каква темп. на димни газове при какви киловати има ? Говорим за температура измерена със сонда вътре във фукса, веднага след котела. Измервания с контактни термометри отвън, както и на метър от котела, в комина и на шапката на комина мисля че няма смисъл да се коментрат.
geniya - специалист
lz2skt написа:
Случайно някой да знае квадратурата на водната риза на котела на Грейко ?
Пречертавал съм го от снимка, вярно с малка разлика, но общата площ на риза и тръби е 2.2м2 грубо.Става въпрос за 20kW.
VLADO66 - майстор
На мен ми е интересен въпроса дали при направата на котлите ползват ламарина клас 1.4845 или по-висок.
шоп - майстор
Имам финансовата възможност да купя всеки котел до 100 киловата, имам и времето да разрежа този котел и да премеря с точност до 1см2 топлообменната площ, имам и нервите да заведа дело, да платя техническа експертиза дали обявеното отговаря на реалното и да спечеля това съдебно дело за подвеждаща и нелоялна реклама с цел облагодеталстване на производителя и ощетяване и реализирани загуби за ползвателя. Завършил съм маркетинг и реклама и знам триковете за евтина и безнаказана реклама.

Обаче няма как да осъдя производител, който не е обявил м2 топлообмен или температура на димните газове при дадена мощност. Това са физически параметри, които всяко вещо лице в един съдебен спор могат да будат доказани.

Също знам как да си рекламирам евтино продукт :-D
filmatoplo - майстор
Сега Търсих ,и открих двете таблици от където съм гледал значи .
Атмос 22dcs .20 киловата площ - 2 м2.
Дакон Дор 24 киловата площ -1,8 м2 .
Kondor1 - специалист
шоп написа:
Имам финансовата възможност да купя всеки котел до 100 киловата, имам и времето да разрежа този котел и да премеря с точност до 1см2 топлообменната площ, имам и нервите да заведа дело, да платя техническа експертиза дали обявеното отговаря на реалното и да спечеля това съдебно дело за подвеждаща и нелоялна реклама с цел облагодеталстване на производителя и ощетяване и реализирани загуби за ползвателя. Завършил съм маркетинг и реклама и знам триковете за евтина и безнаказана реклама.

Обаче няма как да осъдя производител, който не е обявил м2 топлообмен или температура на димните газове при дадена мощност. Това са физически параметри, които всяко вещо лице в един съдебен спор могат да будат доказани.
Представи си, че точно затова не са обявили данни. Да не се заяжда някой, който има пари и нерви за хабене. Другата версия е, че не са сигурни как да ги измерят без грешка - затова за по-лесно, без. Интересно ми е, след като не си производител за какво точно ще ги съдиш - че си си купил котел и той се оказал малко по-различен ли? За каква сума ще бъде искът?
damyaniq - специалист
filmatoplo написа:
Сега Търсих ,и открих двете таблици от където съм гледал значи .
Атмос 22dcs .20 киловата площ - 2 м2.
Дакон Дор 24 киловата площ -1,8 м2 .
Колеги с котел Юнкерс 27 кв. съм системата е отворена нямам течове на системата,но въпреки това при работа на помпата се чува шум на водата когато помпата работи.В два радиатора се събира въздух при отваряне на автоматичния обезвъздушител излиза въздух Каква може да е причината? Благодаря! :?:
шоп - майстор
Kondor1 написа:
[ за какво точно ще ги съдиш - че си си купил котел и той се оказал малко по-различен ли? За каква сума ще бъде искът?
Мога да осъдя всеки комерсиален производител за подвеждаща реклама и пропуснати ползи. Имам дело с Топлофикация София и го спечелих на всички инстанции, очаквам пари по сметката си. Така, че и от монополисти не ме е страх.

Тук не визирам разликата от 10% между обявено и реално. 10% между очакван разход за отоплителен сезон при реален разход например 2000 лв доказан с фактури) за 5 години това е ощетяване с 1000 лв

С адвокати, вещи лица съдебни такси и т.н осъдената страна ще плати 5000-6000лв. Нищо и никаква сума.
Обаче тук говорим за съдебен прецедент. Ами ако имаме 10000 потребителят, които предявът същите претенции?! :?

Всеки си има глава на раменете и купува и прави инвестиции. Лично аз без техническа информация и сертификати купувам малко, евтини и дребни неща.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: