Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maistora1965 - специалист
Прикачен файл:
IMG_20170106_161155.jpg
IMG_20170106_161155.jpg (57.65 KиБ) Видяна 1542 пъти
Как се държат горелките че при нас почва да става напечено те така е от сутринта а вече и минус 8
kalin72 - майстор
Минус 11 е при нас, 30 см сняг, вятър...само да си дома и да пиеш вино и да ядеш мръвки - което и правя де :)
Горелката няма проблеми, от вчера съм с други пелети, пак брезнишки, но на Пелетисимо, 360 лв за 1050 кг, май са за износ за Италия.
От вчера по това време до днес, 2 торби и половина. По-тъмни са от BR pellets, има дългички, но не мисля, че ще е проблем за малкия шнек, макат леко да скрибуца.
Инак у нас е постоянно 22-24 градуса и БГВ на корем.

Изображение Изображение
Последна промяна от kalin72 на пет яну 06, 2017 4:31 pm, променено общо 1 път.
gnt69 - майстор
И при нас така махнахме 3 фараша пепел от пепелника. Досипахме пелети в бункера и чакаме -20, засега е - 7,6. Дано да не спре тока. Ако спре палим камината и пак чакаме да стане -20. :partyman:
Последна промяна от gnt69 на пет яну 06, 2017 4:32 pm, променено общо 1 път.
Miro4774 - специалист
Излезнаха други ремонти в къщата изолация правих на тавана. Интересно е че при мен и лятото да го запаля ако му отворя термо главите на 5 пак ще бъде същата работа. Не трябва ли да се настройва когато са отворени термо главите. Примерно отварям термо главите паля го задавам му една тем примерно 80 достига ги на п3 и на 72 градуса включва п2 достига до 75 градуса включва на п1 след това вдига до 77-79 градуса и задържа на тази тем. на водата при отворени термо глави. След това си наградиш термо главите например на 4 и така ще може да модулира горелката и винаги ще достига п1 или съспен. Не знам не съм майстор но според мен това е начина по който ще е най ефективно отоплението. Сега моята горелка работи на п3 или на п2 за много кратко и пак п3. В нас не е чак толкова горещо около 21 - 22 градуса.
VLADO66 - майстор
Днес я пуснах да погори и на обяд за 2 часа и половина.Иначе не се живее от жега. :)
шоп - майстор
:partyman:

Наздраве! У софииско и да спре тока не ме брига. Горелката на въглища ще спре, циркулация ще има термосифонна, зашото съм с 2.5" тръби, а старият руски чугунен котел КЧМ5- 45 киловата е зареден и само чака клечката:-) У бараката има 10м3 сухи дърва и 4 тона различни въглища. И до май месец да няма ток ще преживеем, защото има пастърма, луканка, туршия, бира и вино:-)
gnt69 - майстор
Miro4774 написа:
Излезнаха други ремонти в къщата изолация правих на тавана. Интересно е че при мен и лятото да го запаля ако му отворя термо главите на 5 пак ще бъде същата работа. Не трябва ли да се настройва когато са отворени термо главите. Примерно отварям термо главите паля го задавам му една тем примерно 80 достига ги на п3 и на 72 градуса включва п2 достига до 75 градуса включва на п1 след това вдига до 77-79 градуса и задържа на тази тем. на водата при отворени термо глави. След това си наградиш термо главите например на 4 и така ще може да модулира горелката и винаги ще достига п1 или съспен. Не знам не съм майстор но според мен това е начина по който ще е най ефективно отоплението. Сега моята горелка работи на п3 или на п2 за много кратко и пак п3. В нас не е чак толкова горещо около 21 - 22 градуса.
Според мен си за майстор който да погледне цялостно отоплителната ти инсталация, ама не оня който ти я прави друг. Имаш проблеми с помпите, проблеми с термоглавите и крановете. Може и още да имаш но това което си споделил сме му намерили кусури тука във форума.
А за Горелката ще започне да се връща топла вода като затоплят радиаторите и затворят термоглавите. Горелката трябва да произвежда повече отколкото е необходимо за отоплението на къщата чак тогава ще модулира и ще смъква мощности. Аз например не мога да си стопля къщата с 45-50 градуса температура на водата. Радиаторите са ми смятани за 60-65 градуса.
gnt69 - майстор
шоп написа:

Наздраве! У софииско и да спре тока не ме брига. Горелката на въглища ще спре, циркулация ще има термосифонна, зашото съм с 2.5" тръби, а старият руски чугунен котел КЧМ5- 45 киловата е зареден и само чака клечката:-) У бараката има 10м3 сухи дърва и 4 тона различни въглища. И до май месец да няма ток ще преживеем, защото има пастърма, луканка, туршия, бира и вино:-)
А наздраве, и у нас тъй само бира няма. Ама ако спре тока ще свърши и интернета. И тогаз какво ще правим. :partyman:
filmatoplo - майстор
:-D Само тока да не спира - че ще пукнем ,хвърлих старите кюнци . :lol: не мога да мина на дърва .
шоп - майстор
gnt69 написа:
Miro4774 написа:
Според мен си за майстор който да погледне цялостно отоплителната ти инсталация, ама не оня който ти я прави друг. Имаш проблеми с помпите, проблеми с термоглавите и крановете. Може и още да имаш но това което си споделил сме му намерили кусури тука във форума.
А за Горелката ще започне да се връща топла вода като затоплят радиаторите и затворят термоглавите. Горелката трябва да произвежда повече отколкото е необходимо за отоплението на къщата чак тогава ще модулира и ще смъква мощности. Аз например не мога да си стопля къщата с 45-50 градуса температура на водата. Радиаторите са ми смятани за 60-65 градуса.
+ 1 и според мен си за майстор и топлоизполация. Имаш отличен мощен 40 и кусор киловата дедитрих. Може да не си спомянш, но разговаряхме по телефона и щях да ти купя котела ако го бе изкарал за да го натоваря с кран:-) Като цяло всички изгодни дедитрихи и виадруси ги изкупувам:-)

Имаш отличен котел и няколко дребни дефекта ( единият случайно го забелязахме след снимка тук- неправилно монтирани помпи) Предполагам имаш още няколко дребни несъответствия, но съвкупността им оказва негативно влияние върху системата ти.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: