• 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
milenskior написа:
през 3 часа почиствам пепелта
Колко пъти - един ли сто ли? съм го писал???
n.ganev - майстор
По отношение на турболаторите - много е писано.
alex_serviz - специалист
milenskior написа:
alex_serviz написа:
Пелетите ( костилки, черупки или там, с каквото се отопляваш ) не би трябвало да са по-големи от 3 см. Брал съм ядове с Румънски пелети миналата зима, сред тях имаше доста бройки по около 4 см., та бая зор видях до като ги изгорих...
Пелетите са Скравенски 100 % Бук и според мен са ОК. Твърди, лъскави и с големина не по-голяма от 4 см.
Имам и слънчогледови, но тях горя само в почивните дни, защото през 3 часа почиствам пепелта.
Както казах, за мен не трябва да са над 3 см., с други думи трябва да са max до 3 см.! 4 см. си е много.
milenskior - специалист
alex_serviz написа:
milenskior написа:
alex_serviz написа:
Пелетите ( костилки, черупки или там, с каквото се отопляваш ) не би трябвало да са по-големи от 3 см. Брал съм ядове с Румънски пелети миналата зима, сред тях имаше доста бройки по около 4 см., та бая зор видях до като ги изгорих...
Пелетите са Скравенски 100 % Бук и според мен са ОК. Твърди, лъскави и с големина не по-голяма от 4 см.
Имам и слънчогледови, но тях горя само в почивните дни, защото през 3 часа почиствам пепелта.
Както казах, за мен не трябва да са над 3 см., с други думи трябва да са max до 3 см.! 4 см. си е много.
Ще взема довечера да ги измеря, че и аз говоря за размерите на око.
milenskior - специалист
Измерих пелетите току що.
Преобладващите най-дълги са около 3 см, но тук там се среща и някой около 4 см.
Дали от такива не се е задръстил шнека?
alex_serviz - специалист
milenskior написа:
Измерих пелетите току що.
Преобладващите най-дълги са около 3 см, но тук там се среща и някой около 4 см.
Дали от такива не се е задръстил шнека?
Е, те тия около 4 см. правят проблем. Абсолютно същия беше и моя случай миналата зима с Румънски пелети ( разгеле, че бях взел само 12 чувалчета, повече не ги повторих... ).
filmatoplo - майстор
С 4 сантови шнека ми е спирал , късмет че не изгаря . :?
n.ganev - майстор
А какъв намазан съм го ял с по-дълги.
hr.hristov57 - специалист
Уважаеми сьфорумци, има европеиски стандарт за пелети, които определя и дьлжината на пелетите. Кои трябва да се сьобразява с него? -естествено производителя на пелети, а роизводителя на гопелки с предлаганите на пазара пелети. Особено важно е когато става вьпрос за големи производители на пелети с линии за производств за по 1,5-2 милиона евро и работещи основно за износ за страни от ЕС.
ico_3 - специалист
Да не дърпам дявола за опашката,ама засега горелката работи супер.Всички познати които се отопляват на пелети се изредиха да я гледат :-D .Сега почват да мисля акъли за тунинговане на котела за увеличение на КПД-то и намаляне на разхода ако някой има опит да сподели да уточня котела е Viadrus U22D.Ще ходя да видя на един комшия как си е преградил котела неговия е DeDietrich ако някой се интересува ще кача снимки.
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: