Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
Аз имам 4 помпи и на всяка има клапан. Това е с цел да няма естествена циркулация. Ако работят коректно няма проблем. Аз съм сигурен че утре ще каже по зле стана. Котела не ще да дигне повече от 50 градуса и работи само на 3, разхода се вдигна. На Миро му трябва майстор да му погледне помпите,отоплителните кръгове. да му регулира дебитите на радиаторите, да му монтира кранове и филтри и най вече котела какво може да се направи за да усвоява топлината по добре. :partyman:
А забравих и за водата където се губи и му пада налягането. Гледам колегата писал може и Боби с ламбдите. Той е от София.
lz2skt - специалист
Само като изписах котел Де Дитрих и изкочи това... viewtopic.php?t=48711.На комшия заради съвсем малко кълчища на филтъра на помпата имаше подобен проблем .При всички положения подобен клапан създава по-голямо съпротивление от леко зацапване на филтъра.Да не ги маха...само да махне пружината и пл.клапанче вътре.Да се пробва ...после може всичко да се възстанови в старият си идеален наклонен монтаж....без кранове,филтри както пише по книгите и почти всеки майстор ги слага...
Последна промяна от lz2skt на съб яну 07, 2017 1:35 am, променено общо 1 път.
stakoz - специалист
togo написа:
Ето ги моите настройки за ''безкраен съспенд''.Естествено режима е High Power, Cleaning Setup Fan-10 sec(има значение , ако е 20 ,понякога не става, не питайте защо , дълго е за обясняване), Fan 20%(не е фатално , става и с 18 или 19, аз искам да си има горене с пламък, макар и малък , а не тлеене),Suspend time MAX 6 мин(работи и на 7 , но понеже намалих кол. пелети на P 3,а това е от значение , при мен 7мин са на ръба, а с 6 съм сигурен , че не гасне).И последни , но не по важност- IR Level Setup
рег.на пламък >22/10 s
липса на пламък <5/240 s.
Това е .Пелетите са дървесни, взимам ги от едно място (след като пробвах от 3 различни) и качеството е бих казал, над средното.Комина ми е дълъг и топъл(вътрешен)и има силна тяга.Скоро направихме тези настройки(с една разлика-Suspend time MAX-5 min), на един роднина с грейко 20(моята е 30-ка), и котел Грейко и работи добре.Намалих минутите, защото при него подаването на трета степен е по-малко , отколкото при мен.
togo- какви са настройките за Р 3 - твоите и на твоя роднина? аз също съм с дърв. пелети, средно качество, с РБ20 и котел грейко, но не успявам да постигна "безкраен съспенд" с твоите настройки за HighPower със suspend time max 5 или 6 минути, минава в гасене след около 30-40 мин. Моите Р 3 са почти като заводските 8.5 сек, 46% вентилатор. благодаря
Miro4774 - специалист
lz2skt написа:
Само като изписах котел Де Дитрих и изкочи това... viewtopic.php?t=48711.На комшия заради съвсем малко кълчища на филтъра на помпата имаше подобен проблем .При всички положения подобен клапан създава по-голямо съпротивление от леко зацапване на филтъра.Да не ги маха...само да махне пружината и пл.клапанче вътре.Да се пробва ...после може всичко да се възстанови в старият си идеален наклонен монтаж....без кранове,филтри както пише по книгите и почти всеки майстор ги слага...
Видял съм го този котел аз имам още ламарини но когато снимах ги бях махнал ефекта с тях и без тях е един и същ.
Miro4774 - специалист
Сега слизах до котела беше 68 градуса. За тези клапани при докосване има една лека вибрация на този който е при топлата вода. Но самите радиатори станаха много по шумни когато работи помпата на 2 когато термо главата леко притвори. Да не би да усилва дебита когато притварят някой радиатори.
lz2skt - специалист
Ами свържи се с човека ,чиито са снимките....може той да те посъветва нещо.Според мен би трябвало да ти падне темп на дим газове ,но без термометър,за който те съветвах преди 1 год близо няма как да разбереш.Имам чувството,че чакаш някой гуру в форума да ти даде съвет за да го изпълниш и да стане чудо.....
Miro4774 - специалист
lz2skt написа:
Ами свържи се с човека ,чиито са снимките....може той да те посъветва нещо.Според мен би трябвало да ти падне темп на дим газове ,но без термометър,за който те съветвах преди 1 год близо няма как да разбереш.Имам чувството,че чакаш някой гуру в форума да ти даде съвет за да го изпълниш и да стане чудо.....
Аз съм му писал на лично. Не чакам чудо търся причината. Ще взема и търмометър. Дотолкова го ограничих веднъж че започна долната врата да се нагрява тя и сега е топла където е горелката.
Miro4774 - специалист
Има и отклонение в нивелация на котела.

Прикачен файл

IMG_4453.PNG
LazarGanev - "Велик майстор"
Miro4774 написа:
Сега слизах до котела беше 68 градуса.
Вижте бе хора, Филма го каза - ако при 68*С не може да се стопли къщата, проблема не е в котела или горелката, а в отоплителната инсталация - тръби, радиатори, помпи, схема на свързване и т.н. Аз сега слзах при моя котел - бичи на 65*С и топли 3 жилища (250м2) при -12*С навън.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: