• 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
feikot - специалист
valqk написа:
kabel96 написа:
Тия в момента правят тестове на новата си линия и казват че ще продават по евтино от всеки а машините са едни от най големите в света. http://www.keas.com.tr/bg/
Кога се очаква да пуснат за пазара?
Натискат се за края на ноември,така е заповедта,ама няма да е :) Цената,която е обявена е зверска...Двойно по-ниска от повечето по борсите,а качеството трябва да е максимално,тъй като ще са само за износ.

С една поправка,че не правят тестове още,а сега се монтира,не знам ти от къде имаш информация,че на 4 август правят тестове,като още тогава не беше ясно дали ще се изгражда линията.
orlie - напреднал
LazarGanev написа:
Слънчогледовите пелети не са мазни и не омасляват котела, просто имат много пепел и трябва да се чисти често. Иначе шуменските пелети са сравнително евтини и калорични, с много пепел, но пък са дървесни, така че ти препоръчвам да пробваш с тях
Благодаря за уточнението и съвета. За съжаление, Шуменските не се доставят в София. Може би някой търговец на околовръстното да ги продава, но не знам.
Освен това, аз не виждам какъв е тогава проблема със слънчогледовите, щом няма да навредят на котела или горелката. Пелетерм LT е с голямо чекмедже за пепел и механично самопочистване, така че смятам няма да е проблем да го изхвърлям от време на време - хем ставало за наторяване...Сметката излиза по-добре с евтини пелети. Нещо не вярвам за 400лв да са чак пък толкова калорични. И най-простата сметка показва - ~4,8kW/h +20% ~5,8kWh - , т.е калоричността варира с около 20%, а разликата в цените варира до около 63% което си е лудост!
earendil - напреднал
Преди изобщо да навляза в "материята" с пелетите баща ми купи 3.т от тези:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/790 ... .05.51.jpg

Тъй като нямам база за сравнение незнам дали това, което остава от тях е много или малко.. че горят-горят.., но имаше проблеми със запалването .. днес увеличих първоначалната доза и сега като че ли си пали макар и малко бавно..

Получихме ги на 330 лв/тон за 3 тона...
a_stoev - майстор
Аз да попитам, някой няма ли да се престраши да пробва малко царевица вместо пелети? 250 лв на тон, даже е и по калорична, че и състава гарантиран ;).
Валериус - специалист
Слънчогледовите пелети отделят катрани при горенето и оцетна киселина, та освен повече пепелина, може да се задръсти и комина. Трябва да се горят на по-високи температури и димните газове в комина да не падат под 220-230 лв. Иначе един приятел има доста костилки от череши и ги продава, но са в Сапарево и няма транспорт до София. ако има интерес ще го питам за цени и как да се свържете с него. Костилките имат също висока калоричност.
krasen1 - специалист
Колегата plastkomfort който питаше от къде съм купил пелетите-от Горна Оряховица от Тихия Труд,зад фирмения магазин на Нико.Ето малко снимки на пелетите като качество,има доста трици вътре.Аз ги горя но незнам дали твоята горелка ще може.Образуват и шлака но благодарение на хоризонталния шнек,не е проблем и не се налага като колегата да ги пресявам,тъй като и триците струват пари :-D Ако нещо друго те интересува пиши на ЛС.
Прикачен файл:
SAM_2341 (Copy).jpg
Прикачен файл:
SAM_2342 (Copy).jpg
Прикачен файл:
SAM_2343 (Copy).jpg
Прикачен файл:
SAM_2344 (Copy).jpg
Прикачен файл:
SAM_2348 (Copy).jpg
digitalpr - специалист
Да споделя мнение за пелетите този сезон. Миналата зима горих от Скравена, сега от Проджето Разлог. Бих казал, че разложките са една идея по пепеляви от предните, но друга съществена разлика няма. Не съм забелязал да се образува нагар по котела, само същата бяла пепел, каквато има и от скравенските.
feikot - специалист
Ще ви кажа тия дни и мнение от един от новите играчи на пазара. Другите,които ги ползват вече са доволни,но аз имам 40-50 кг. в бункера и като ги изгоря,ще заредя от новите.
feikot - специалист
Габровнишките ги сравнявам като качество (пробна серия) на 95% от Средна Гора (Стара Загора),като те са мерилото или еталона за пелети.Нещо като румънските на баумах,само дето там са 580 лв. тона и златни да бяха,пак няма да взема от тях....То това е безсмислена простотия според мен.
glorious - специалист
И аз ползвах миналата година малко на "Средна гора" АД, тая година също взех, но не съм ги зачесал. Някой пробвал ли е пелетите от с. Коларово, старозагорско ?
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: